ELEKTRİK VAR AMA MARŞ HİÇ BASMIYOR

Anılalkan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhabalar aracım 2003 1.7 corsa c aracın kontağını çevirdiğimde kontak geliyor fakat çevirdiğim zaman hiçbir ses yok şuana kadar başıma hiç böyle bir şey gelmemişti araç soğuk havalarda 3 gün çalışmasa bile tek seferde marşa vuruyordu yakıt aldım çalışırken zor çalıştı park edip tekrar marş vuruyım dedim hiç bir şey yok

Akünüz yenimi. Marş basınca ekran ışıkları sönüyormu?

Muhtemelen aküden kaynaklı. Akü birden bire gidebiliyor. Corolla kullanırken eşimi işe bırakacaktım. Araç hiç tık demeden çalıştı. İşe bıraktım. Eve geldim içeriden bir şey aldım çıktım. 5 dakika sürmedi. Marşa bastım araç bana mısın demedi. Birkaç denedim olmadı. Elektrikçimi aradım geldi akü takviye etti. Anında marş aldı. Dükkana vardık. Yine marş almadı. Aküyü ölçtü değer düşük. Akünün içinden sıvı aldı tek tek gözlerden. ilk ikisi temizdi sonraki gözden pas çıktı. Aküyü değiştirdik sıkıntı kalmadı. Bu dediklerim yaz günü oldu.

Ekranda gerekli tüm lambalar yanıyordu. Akü var gibi gösteriyor ama motora gücü yetmiyor. Hata 2 sene evvelde i20'de benzeri oldu. Marş zor aldı. Son anda çalıştı araç. Tüm lambalar yanıyordu sıkıntı yok gibiydi ama tam marş sona geldi bitti derken çalıştı.

Akünüz yenimi. Marş basınca ekran ışıkları sönüyormu?
Yeni değil kontak açıkken ışıklar yanıyor çevirdiğim zaman hiçbir tepkime yok

Muhtemelen aküden kaynaklı. Akü birden bire gidebiliyor. Corolla kullanırken eşimi işe bırakacaktım. Araç hiç tık demeden çalıştı. İşe bıraktım. Eve geldim içeriden bir şey aldım çıktım. 5 dakika sürmedi. Marşa bastım araç bana mısın demedi. Birkaç denedim olmadı. Elektrikçimi aradım geldi akü takviye etti. Anında marş aldı. Dükkana vardık. Yine marş almadı. Aküyü ölçtü değer düşük. Akünün içinden sıvı aldı tek tek gözlerden. ilk ikisi temizdi sonraki gözden pas çıktı. Aküyü değiştirdik sıkıntı kalmadı. Bu dediklerim yaz günü oldu.

Ekranda gerekli tüm lambalar yanıyordu. Akü var gibi gösteriyor ama motora gücü yetmiyor. Hata 2 sene evvelde i20'de benzeri oldu. Marş zor aldı. Son anda çalıştı araç. Tüm lambalar yanıyordu sıkıntı yok gibiydi ama tam marş sona geldi bitti derken çalıştı

Başka bir akü ile deneyeceğim umarım başka bir sıkıntısı yoktur teşekkürler cevap için

Marş kömürleri büyük ihtimalle bitmiş olabilir. Söküp bakmak lazım.

Evet marş motoru gibi duruyor

Geçmiş olsun

Geri