Ben üçü beşi bilmem araç üzerinde özellikle elektrik aksamında oynamayacaksın... oynar isen de işi bilen adamlar yapacak bu işi ya değilse aracın anasını bellerler...
Hakikaten öyle. Elektrik aksamı başka hiçbir bölgeye benzemiyor ve bazen işin içinden çıkılamaz hal alıyor.
Benim bir önceki aracım 2011 model Astra H idi. Sıfır almıştım ve her aracıma yaptığım gibi onun da tavan aydınlatmalarını beyaz yapmak istedim. Aracın kitapçığında arka okuma lambalarının yetkili servis tarafından değiştirilmesi gerektiğini okumuştum ama hiç kaale almadım.
Kaliteli ledler aldım, önleri değiştirdim güzel oldu. Sıra arkaya gelince ledleri taktım yanmadı, iyi dedim, bildiğimiz mtec beyaz ampul taktım o da yanmadı, orijinal ampulleri geri taktım onlar da yanmadı. Sigorta attı heralde dedim, sigortayı buldum, atmamış ama yine de değiştirdim, yine yanmadı.
2 saat kadar uğraştım, deli oldum, altı üstü bir T10 ampul sayısız kez yaptığım bir iş. Sonra bu elektrik işinden anlayan bir ustaya telefon açtım sordum ve bana ''Kendini korumaya almıştır, yarım saat hiç dokunmadan bekle kendi kendini açar'' dedi ve öyle oldu Sonradan açıldı, ben de mtecleri taktım.
elektrik ters iş