El freni donmuş lastikler kilitli

kerem0667

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar dün arabamı park ettiğimde el frenini çekmiştim.Hava çok soğuk olduğu için donmuş.Lastikler kilitli.Açmanın bir yolu var mı? Yoksa kendi düzelir mi? S.O.S

saç kurutma makinesi ile diskleri ısıt.kapılar açılmazsa kapı lastiklerinide ısıtabilirsin

benimkide donmuştu, araba yürümüyodu, biraz zorlayınca küt die ses geldi açıldı.. serviste söledim bişey olmaz dediler ama..biraz ılık su falan döksen belki iyi olur.. en iyisi soğuk havalarda düz biyere parkedip çekmemek elfrenini

arka tekerın önunden aracın altına egılıyorsun ve halatı saga sola sallıyorsun obur tafaıda yap kesın bırakır

Bende soğukta el frenini çekik unutmuşum. Arabanın arka lastikler kilitlenmişti. El frenini indirdim hafiften zorladım. hafif küt diye bir ses geldi sonra açıldı. Bir sorun olmadı.

o zaman saç kurutma makinesine gerek kalmadı zorlayın küt sesi gelene kadar kesin açar.

Arkadaşlar servisi aradım sordum.Arka lastiklere sıcak suyu döküyorsunuz tık diye bırakıyor.Sorun kalmıyor.Zorlamak çok zazrarlı balataları yakıyomuş.

Kerem

yahu bi kettle'da kaynatin suyu, sonra alin suyu dokun kampananin yada disk fren ise diskin ve kalipere balatalara iyice, cozulsun buz, bu kadar basit :D

sıcak suyu heryerde bulamazsınız...halatla oynayın düzelir...ayrıca bi kere küt sesi duyan bi daha zorlamasın...sonra masraflardan kalbinizde küt küt atmasın :)

o zaman saç kurutma makinesine gerek kalmadı zorlayın küt sesi gelene kadar kesin açar.

herke denemiş bu yolu bi sorun olmadığına göre sende yapsan bi sorun olmayacağını düşünüyorum :good::good::good:

Geri