eksoz siyah duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GKHNGKSL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GKHNGKSL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar arkadaslar .opel astra 1.3 dizel aracım var .ilk çalıstırdıgım zaman ve gaza kokledıgımde sıyah duman cıkıyor bugun .2 tamirciye goturdum .ve bunun dizel araclarda normal oldugunu soyledi .sizcede normalmidir 2007 mıdel.yagına baktım sımsıyah boya gıbı olmus 2 ay once degıstırdım ve yaptıgım en fazla 3000 km .bunun ıcınde dızel araclarda normal oldugunu soylediler ?

Yağın renk değiştirmesi normal yağlamanın sorunsuz olduğunun işaretidir. Sonuçta motor parçalarına temas ediyor. Egsozdan siyah duman motor Soğukken bi miktar atabilir gaza basınca ama motor ısınında olmamalı diye biliyorum. Eğer sıcakken yapıyorsa katalizörü ve egr-Boğaz kelebeğini kontrol ettirin bence.

İyi yağlama yapan aracın yağı zamanla kararır. Egzozdan siyah duman gelmesinin nedeni yakıt ile ilgilidir. Genel olarak kullanılan yakıtın kalitesiz olması, motor bakım zamanın geçmesi gibi durumlarda bu tür duman atmalar olabilir. Sizdeki araç dizel olduğuna göre, motor bakımları da zamanında yapıldıysa kalitesi düşük mazota denk gelmiş olma ihtimaliniz fazla. Bence ortada sorun olacak bir durum yok. Temiz yakıt aldığınızda durum düzelmeye başlayacaktır, tam düzelme olmazsa depoya bir adet depo temizleyici ürünlerden koyabilirsiniz.

yabancılar bunu hobi haline getirmişler :) gün içerisinde sık sık görüyorum siyah duman çıkaran dizelleri normal bişey heralde

https://www.youtube.com/watch?v=-Zb4hf_75CU

Siyah duman tam yanmamış mazot demektir,Bu ya enjektör püskürtmesinde sorun veya damlatması ,ya hava filitresi kirli havyı tam almıyor egr gibi sorunlardan olur hatta yakıt basıncı dahil. Ama soğuk motorda yapması normal ki birde gas veriyorsunuz tam ısınmamış motor çiğ yakıt atacaktır.Eğer ısınıncada varsa aracınızı göstermenizde fayda vardır bu dediklerimde motor için iyi değil.

tesekkur ederim cvplar için .zaten iki tane farklı ustaya gosterdım .hıc sorun yok dizel araçlarda olur dedi.ben yınede güvenemediğimden sordum :)

Dediğim gibi motor soğuk iken atması normal eğer sorun yoksa yola devam ;)

Geri