Ekomax

Birde benim okuduklarimdan anladigim, bu urunun yakit hava karisimina bir nevi katalizor etkisi yapip bizin benzinin yada mazotun daha iyi yanmasini sagliyo her halde.

En azindan benim anladigim %20 - %30 yakit ekonomisi normalde ben o 30 beygiri anlamadim nasil oluyor. Millet 30 beygir gus icin bir dunya para harciyor ama.

Simdi birde kafama ne takildi, bu suyu elektroliz eden cihaz suyu elektrikle h ve o ya ayiriyor, iste benim kafm buraya takildi, en nihayetinde h ve o arasindaki bagi kopartmak icin gerekli olan enerji h ve o birlestiginde ortaya cikan enerjiden az olamaz bu da demek oluyor ki bizim akuden cektigimiz elektrik enerjisi ayni harcami yapacak ve dinamo cok calisacak harcam ayni oranda artacak.

Buradan da anladigim su ki sadece h katalizor olarak yaptigi. Bir yukaridaki mesajda yazdigim olay. Buda %20 civarinda bir ekonomi demektir bence bu sistem calisir ama sadece katalizor olarak ise yarar yani yanan hidrojen bir ekonomi saglamaz.

Tahmin ediyorum birde sarj dinamosunun omrunu cabuk bitirir.

TAbii bunlar benim tahminim kullananlardan yorum bekliyoz ama yok hic kimse.

şükrü arcım lpg li tork lazım acaba bu cihazdan bu torku alırmıyım diye dur kalk zor oluyor cip mi yazılımmı oda yapılmıyor z 1,6 xe motorlara sıkıntım ondan seneye deyiştireceğim vectrayı zayıf motor ağır kasa proplem? dizeli tek geçerim. birde bu cihaza 650 tl istiyor takacak usta.

şükrü arcım lpg li tork lazım acaba bu cihazdan bu torku alırmıyım diye dur kalk zor oluyor cip mi yazılımmı oda yapılmıyor z 1,6 xe motorlara sıkıntım ondan seneye deyiştireceğim vectrayı zayıf motor ağır kasa proplem? dizeli tek geçerim. birde bu cihaza 650 tl istiyor takacak usta.

Abi ben cok arastirmadim, dunden beri okuyom iste sagi solu ama anladigim kadarini yazdim yukari, bu sistem motora giren yakit hava karisiminin daha iyi yanmasini saglayarak tassaruf elde etmemize yardimci oluyo yani hidrojenin yanmasi sana ekstra bir ekonomi saglamiyor, cunki sen zaten elektroliz ederken harcadigin elektrigi dinoamodan aliyosun dinamo devrede olucagi icnde cok yakiyosun gibi bir sey anladim ben.

şükrü benim araca takacak gibiyim yoruldum artık 2 viteste 3 atıp 3, vitesi yemeyip tekrar 2, vitese atıp motoru bağırtırarak yokuş cıkmak arac sollarken nazlı gelin gibi sollamak abi şehir içinde yoruluyorum ama uzun yolda her daim süper.1,9 dizellerini araştırıyorum vectraların motor parca fiyatlarını öğrenince tereddüt içinde kaldım vw gurubunun 1,6 dizelleri gelecek dediler onları bekliyorum hani 1,6 vergi +turbo=tork oda olmazzsa era almayı düşünüyorum kia dizellere baktım yeni kasalara gelecek dediler ellerinde birtane ceratto var 35000tl istiyorlar bence fazla kia bukadar paraya deyermi bilmiyorum kia kullanıcılarına sormam lazım hundai era dizeller içinde en ucuzu 27000 tl bakacağım artık abi ne takarsak takalım işin aslı bu motorladan en fazla 5 bg alınır gerisi hikaye geliyor bana

1,6 vergi +turbo=tork diyorsan focus 1.6 tdci ya bak derim, torku damarlarında hissediyorsun ama bu hisler için de ekonomi beklemeyeceksin, olay basit ya performans ya ekonomi ikisi bir arada olmuyor maalesef :cool:

1,6 vergi +turbo=tork diyorsan focus 1.6 tdci ya bak derim, torku damarlarında hissediyorsun ama bu hisler için de ekonomi beklemeyeceksin, olay basit ya performans ya ekonomi ikisi bir arada olmuyor maalesef :cool:

Dizel diyince Fiat :D

1.6 120HP 300Nm Tork

Ford = 1.6 109HP 240Nm Tork

hakan yarın fiat 1,6 dizeli test yapacağım bayisi cağırdı bakalım artık abi 1,6 vergi düşük ama tork yüksek eraya bindim vallaha koltuğa yapıştırıyor era sonuçta kalitesi ve sınıfı belli hele bi fiatı test edeyim abi opelin üstüne kalite tanımam. ful+fıll=opel..hiç biri opelle kıyaslanamaz kalite konusunda.1,6 dizeli yok opelin yeni gelen astralarında olacak dendi yeni astra piyasada yok.ilk etapta bu araclar pahalıya satılır biraz beklerim olmazsa.fiatı bi kullanak bakalım nasıl arac opelin tadını verecekmi

hakan yarın fiat 1,6 dizeli test yapacağım bayisi cağırdı bakalım artık abi 1,6 vergi düşük ama tork yüksek eraya bindim vallaha koltuğa yapıştırıyor era sonuçta kalitesi ve sınıfı belli hele bi fiatı test edeyim abi opelin üstüne kalite tanımam. ful+fıll=opel..hiç biri opelle kıyaslanamaz kalite konusunda.1,6 dizeli yok opelin yeni gelen astralarında olacak dendi yeni astra piyasada yok.ilk etapta bu araclar pahalıya satılır biraz beklerim olmazsa.fiatı bi kullanak bakalım nasıl arac opelin tadını verecekmi

Abi bende dizel diyorsan sirf motoru ve tasarrufu yuzunden multijeti tek gecerim, benim kuzen gecen ankaradan unye ye geldi 650 km yol 50 tl yakmis.

Valla fiati kurtaran motor bu yoksa evin onune getirilecek araba degil ya neyse.:D

test aracı ne olacak. birde 105 hp olan modeli var. o sabit geometri turbolu. 105 hp olanın torku 290Nm.

Bravo test edecekseniz 1320Kg
120Hp 300Nm --> 0-100: 10.5sn
max hız: 195km/h

105Hp 290Nm --> 0-100: 11.3sn
max hız: 187km/h

Era 1.5 110Hp 240Nm 1205Kg
0-100: 11.5sn
max hız: 176km/h

Geri