Ekomax

Mehmet ustam verdiğiniz sitedeki yazıları okudum anlayabildiğim yerlerden kafama takılanlar oldu. şöyle söyleyim hidrojenin yanması ile benzin hava karışımının ateşlenmesi(yanması) arasında 4 kat fark yazılmış peki normalde benzinle yani araç orjinal halindeyken bile motor içinde detanasyon oluştuğu gerçeği varken (kontrolsüz ateşleme) işin içine hidrojen girince nasıl olacak ateşleme nasıl düzenleniyor vuruntu oluyormu ve pistona subaplara bujilere zararı ne olur?

bu sorularımı sistem hakkında yaptığınız yüzyüze görüşmenizden ve motorun nelere dayanabileceğini bildiğinizden dolayı ve içimizde denemesini yapacak olan kişi siz oduğunuzdan sorma gereği duydum.

ayrıca haberler kısmında %30 yakıt tasarrufu ve 30 BEYGİR GÜÇ artışı yazılmış mantıklı ama o 30 beygir için havada kırk takla atılmadığı kalıyo bazen.motor için sakıncası varmıdır 30 beygirin?

işallah çok olmamışımdır:obir küsüre geliyo ama olursada tadından yenmez bi hal alıyor. merak bazen böyle sorular üretiyor işte sıkıntı olmayız umarım.

kolay gelsin şimdiden..


Bana anlatılan, hidrojen le birlikte yanan havayakıt karışımının daha yüksek oranda yandığı, bunuda eksoz emisyon testlerinden alıyorlarmış..zararlı gaz atığını çok düşük seviyelere düşürüyormuş..

LPG li bir 2.0 vectra da denenmiş..Chiptuning ile birlikte tam 30 hp atış sağlanmış..Demekki daha erken yanıyor ve avans ayarı yapılması gerekiyor..
 
ankara da bizim komşu 1976 mod.mercedes 280 S e taktırdı çok güzel sonuçlar aldı 6 silindir karbürötörlü araba lpg de 300 bin yakan araba şu an 220 civarına kadar düşmüş ayrıca çekişinde son derece yükselme olmuş hiç ek bir modifiye yapmadan 7-10 bg arası güç elde ediliyormuş ekzos emisyonuda sıfır arabalar kadar iyileşmiş 1 sene önce yaptırmıştı bu sistemi gerçekten çok harika bi sistem şiddetle tavsiye ediyor herkeze

ayırca elimize para geçerse bizde yaptırmayı düşünüyorus 95 vectra gt ye
 
sonuçlar ı bende merak ettim şimdi..

uygulama motoru delerek mi yapılıyor? geri dönüşü mevcut mu yani..
 
emme manifolduna dört küçük delik açılıyor..geri döndürmek için tapayla kapatılabilir..
 
mehmet abicim sabırsızlıkla senden haberi bekliyrouz fiyat olarak ne dediler. sana ..

ahh ahh chip + sistem guzel olurduu ama niyse
 
750 ytl gibi
 
Mehmeet bizde bekliyoruz gelişmeleri...
arapları da karşına alma bak sonra:)
 
http://www.water4gas.com/ bu adresteki olayla mantık aynı, peki bu ekomax da elektroliz sonucu çıkan oksijeni de motora gönderiyorlar mı? sitelerinde bu sorunun cevabını bulamadım. water4gas da hem hidrojen hem oksiyem motora gönderiliyor çünkü.

bir diğer sorum da size ustam. sonuçta motorun içini benden iyi biliyorsunuzdur. hidrojen yandığı zaman ortaya çıkan son ürün su dur biliyorsunuz. Bu su motora zarar vermez mi? tamam motorun içinde su değil su buharı olarak duracak ve egsoz zamanında atılacaktır ama yine de benim aklıma takılıyor bu durum.
 
bir de şimdi gördüm, referanslar sayfasında kullanıcıların cep numaraları verilmiş, arayıp sormak lazım aslında...

15- Şeref SAZAN - Opel Vectra 2.0 - 0533 435 97 36
22- Yakup EVİRGEN - Opel Vectra 1.6 & Alfaromeo - 0533 519 88 50
66- Erdal ANIK - Opel Vectra 1.6 - 0 533 392 25 42
68- Nadi ÇAKIR - Opel Astra 1.6 - 0 505 424 09 34
 
Eksozundan yere su damlatan arabaları zaten görmüyormuyuz..Bu olan birşey..

Sistemin Çok çevreci olmasının sebebi bu buharın karışımı dahada ideal orana çekmesinden kaynaklanıyor..
 
Geri
Üst