egzozdan çıkan gri duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
belki çok basit bir soru olacak ama, vectra b 1997 2.0, benzinli araç, rölantide egzozdan neredeyse hiç duman çıkmıyor, 5-6 bin devire kadar gaza yüklenince açık gri renginde duman çıkıyor, bu normal mi?

normal değil yani duman siyaha dönükse ateşlemede yakıt ayarında bi problem olduğuna işarettir.Ama bu genelde rolantidede kendini belli eder.Birde bu duman eğerki maviye dönükse ve üst devirde yapıyorsa sübap lastiklerinden yapabilir yada artık motorunuzda aşınma başladığınada işarettir.Birde bu duman beyaz ve hava sıcakkende oluyorsa conta silindire su basıyordur.

duman rengi beyaz da değil, siyah da değil, 6000 devir gibi duman çıkmaya başlıyor ama baca dumanı gibi abartı değil, araç duruyorken içriden başkasına gaza sona kadar bastırıp çektirdim öyle farkettim, normalde hiçbirzaman duman çıkmamalı mı?

duman rengi beyaz da değil, siyah da değil, 6000 devir gibi duman çıkmaya başlıyor ama baca dumanı gibi abartı değil, araç duruyorken içriden başkasına gaza sona kadar bastırıp çektirdim öyle farkettim, normalde hiçbirzaman duman çıkmamalı mı?

Normaldir sıkıntı yok o kadar yüksek devirde :) zaten sürekli yüksek devirde kullanılan araçlarda yağ eksiltme olur yanan yağdır o

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

yüksek devir verip gazdan ayağını birden çektiğinde gelen bu duman subap lastikleri ile alakalı bir durum.Subap lastikleri kurumaya başlamış olabilir , aşınmaya başlamış olabilir.Ancak duman fazla değilse anlık küçük bir gölge gibi var ile yok arası bir durumsa acil müdahele gerekmeyebilir.Kompresyon testi yaptır derim eğer değerler iyi ise aciliyetlik bir durum yok derim.

var ile yok arası değil, bariz belli oluyor ama baca dumanı gibi abartı da değil, 2000 3000 devirlerde duman hiç yok gibi, birkaç gün önce yetkili serviste chech up yaptırmıştım, bilgisayara bağlama vs. bir sorun yok denmişti.

dediğniz gibi subapları kontrol ettireceğim, değiştirmek maliteyli birşey midir acaba?

motorun için açtırmadım zaten usta da gerek yok 2000 motorlar hafif yağ eksiltir demişti, opel yetkili servisi de bunu doğrulayınca soruşturmayı bırakmıştım, bugün arabaya talip birisi bir ustaya gösterdi, gaza sonuna kadar kökleyince duman atıyor, usta yağ eksiltiyor motorda sorun var demezmi, şaşırdım, araba 5 bi devire kadar gram duman atmıyor, 6-7 binde ancak, dedim her araba gazakökleyince duman atar, adam demezmi ozaman ben bu işi bilmiyorum, birde yetkili servis normal dedi diyorum güvenme onlara diyor, sinir oldum resmen, neyse dedim uzatmak istemedim bastım geldim.

Valvit lastiklerini kontrol edin,motor yağı olarak da castrol u tercih etmeyin.
Mobil yada gm kullanın.Benim kullandığım seride mi sorun vardı bilmiyorum ama castrol de duman sorunu yaşadık.

4-5 bin devirde duman yok, sadece 6-7 binde aşağıdaki videoda çıkan dumanın yarısından bile az duman atıyor, yani şimdiye kadar öğrendiklerime göre bu bir sorun değil, buna rağmen usta sorunmuş gibi alıcıyı caydırdı ona şaşıyorum.,

http://www.youtube.com/watch?v=lQZyQOTXKYA

Geri