Egzoz muayenesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hope
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eskiden plakaya etiket yapıştırılıyordu. oradan bakılabilirdi. ama bitti sanırım o uygulama. ruhsatta yazıyor ayrıca. kontrolde polis baktımı şak diye anlıyor :)
cezası da feci. bir kere yakalanmıştımda, ceza yazmadan bıraktı. iyi adammış :)
O polis size göz dagı vermiş EKSOZ (Emisyon)muayenesinden dolayı polis ceza kesemez bu yetki İL ÇEVRE MÜDÜRLÜKLERİN de...OCAK-TEMMUZ Ayında yatırılan ÖTV lerde POLİSİ baglamaz onları da kontrolunden MALİYECİLER sorumludur.O Belgeleri POLİS le hiç bir alakası yoktur.Eger RUHSATTA Araçın Muayenesi geçtigi ise ARAÇINIZ DİREK BAGLANIR.Muayene yaptırırsanız serbest kalır tabii trafik cezasını da yersiniz bu arada...:)

İlk muayne ile birlikte yani 3. yılda sonra takip eden her 2 yılda bir araç muaynesi yapılır.

O polis size göz dagı vermiş EKSOZ (Emisyon)muayenesinden dolayı polis ceza kesemez bu yetki İL ÇEVRE MÜDÜRLÜKLERİN de...OCAK-TEMMUZ Ayında yatırılan ÖTV lerde POLİSİ baglamaz onları da kontrolunden MALİYECİLER sorumludur.O Belgeleri POLİS le hiç bir alakası yoktur.Eger RUHSATTA Araçın Muayenesi geçtigi ise ARAÇINIZ DİREK BAGLANIR.Muayene yaptırırsanız serbest kalır tabii trafik cezasını da yersiniz bu arada...:)

vay anasını :) adam ehliyet ruhsat istemişti. baktı, egzos muayene süreniz geçmiş , ekip arabasına gelin dedi. çıktım gittim. arabada oturan poliste baktı, neden yaptırmadın muayeneyi diye sordu. haliyle ben de kıvırdım araba babamın, oda şehir dışında vs vs. sonra adam babamı tanıyomuş. hadi bu seferlik geç ama bunu ihmal etme dedi. listesinede alkol kontrolü yapıldı diye not aldı. ben de bastım gittim. polisin bu konuda ceza kesme yetkisi var diye biliyodum ben. ilk defa burada duydum yetkisinin olmadığını. :)

arkadaşlar bu egzoz muayenesini bitiş tarihinden sonra yaptırırsak bi cezası filan varmıdır?

bende 2 yil diye biliyorum

sıfır araçlarda 3 yıl diye biliyorum yani muayne geçerlilik süresinin bitim tarihine kadar.

şu konuya hala açıklık gelmiş durumda değil..
konu ile ilgli bilgisi olan arkadaşım varsa yazsın ne zaman yaptıracağımızı bilelim.
fenni muayene ve egzoz muayenesi farklı şeylerdir.
ikisini ayrı ayrı yazarsanız sevinirim...

hortlatalım bu başlığı bari : )

fiyatını bilen yeni. yaptıran v.s var mı bu muayeneyi ??

tşk

Benim subatta bitti halada yaptırtmadım adamlar trafik sigortasını ve muayeneyi yaptırmadan geziolar bende egzozou yaptırmadım bakalım.

Geri