egzostan gelen kotu koku yardım

gaza sonuna kadar bas bak bakalım egzozdan saç gibi bişeyler gelcekmi? Bnce susturucunun içindeki petekler artık ömrünü doldurduğu için yanıyo ve koku yapıyor.

ıcınden hıc bısey dokulmuyo cok denedım

Egsoz a poşet falan yapışmış olabilir üstünden gectiysen eger

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

arabam daha orjinal 48000 de bu km de katalızator dolarmı

48000 katalizörün dolması için tabi ki erken. katalizör ömrü için zaten çeşitli bilgiler var, ortak bir görüş yok gibi. bazıları 100/150 bin gibi km'ler biçiyor (ki bu dizellerde daha kısaymış.) bazı kaynaklarda da katalizörün herhangi bir darbe falan almadığı sürece arabayla bir ömrü olduğu yazıyor. ben katalizörü iptal ettiriken epeyce bir kafa yormuştum bu konuya.
katalizör iptali modifyenin de ilk adımı olarak bilinir genelde. iptalinin araca değil, doğaya zararı vardır. ben mecburiyetten (tıkandığı için) iptal ettirdim. ama yerine düz boru yerine susturucu taktırdım. en azından gürültü kirliliği yapmamak için :) tıkanmaya başladığında çekiş düşüklüğü, yakıtta az da olsa fazlalaşma gibi belirtileri vardır. iptal edilince de alt devirlerde araba cansızlaşır ama aynı oranda üst devirlerde serileşir deniliyor ama ben hiçbir fark göremedim :) yakıt da bir miktar artar dendi ben onu da göremedim ya da belirgin bir şekilde bir değişiklik olmadı, diyelim. bir de bozulduğunda ya da içi dağıldığında (ki içindeki madde özel ve pahalıymış sanırım. egzozcular da genelde içindeki malzemeyi satıyormuş o yüzden ben tanıdık da olsa egzozcumda bırakmadım katalizörümü :) ) zırıltı da yaparmış.

siz isterseniz bir egzozcuya gösterin. en azından kokunun kaynağını bizden çok daha isabetli bir şekilde söyler size.

arkadaş kafana takma ısınınca nasıl kokuyor?

Katalizör ne is yapar ki bu kadar pahalı

koku kuflenmıs demır gıbı kokuyor arkadaslar hafıfte benzın kokusu gelıyor cekısı canavar gıbı gaza basınca koltuga yapıstırıyor anlayacagınız eksoz ucu taktırdım o gun farkettım kokuyu boya felanda yok egzoz ucunda baktım ama bılemıyorum egzozun kazanı dura dura kuflendımıkı arabam garajda yatıyordu senelerdır pek fazla bınılmıyordu egzozun ıcı kuflenmıs gıbı gozukuyor ısıkla bakınca

Geri