Egzos manifoltu çatlakmış..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhakkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Egzos manifoltu çatlakmış.. bi sorun olurmu motor için. tamir ettirsekte gene çatlarmış..

kaynattır gittiği kadar gitsin 1-2 sene gider gitmez. piyasada yerli yapımı manifoltlar var fıyatı fazla pahalı değil istersen değiştir. ama gene catlama ihtimali yuksek

Sanırım benim araçtan gelen o çıtırtı da egzos manifoldundan geliyor.Garip olan ısınınca 1 dk içinde kesilmesi.Ben şu mantığı öğrenmek istiyorum.Isınınca manifolda ne oluyor da bu ses kesiliyor.Bazı arkadaşlar çatlak olmasından ötürü ses yapıyor diyorlar.Isınınca çatlakdan gelen ses neden kesiliyor?

sabah sogukta cok farklı calısıyor motor onun ıcın fazla yakıt yakıyor ve dolasıyle ses cıkıyor. ama herzaman catlayacak dıye birsey yok. bazen cıvataarı gevsıyor ki. toz sacını almadan cıvataları görunmez

Sanırım benim araçtan gelen o çıtırtı da egzos manifoldundan geliyor.Garip olan ısınınca 1 dk içinde kesilmesi.Ben şu mantığı öğrenmek istiyorum.Isınınca manifolda ne oluyor da bu ses kesiliyor.Bazı arkadaşlar çatlak olmasından ötürü ses yapıyor diyorlar.Isınınca çatlakdan gelen ses neden kesiliyor?

malzemede catlak var ise, sogukta cekme olacaktir ve catlak olan yerden hava dolayisi ile de ses cikacaktir. isininca genlesme olacak ve catlak kapanacaktir. dolayisi ile catlak yok olmus olacak ve ses kesilecektir. yani isininca sesin kesilmesi olayi, isininca malzemenin genlesmesi ile olusuyor.

o çatlağa, yeni açılmış japon yapıştırıcısı değdirin. kılcallık ve kapilariteden yararlanarak çatlak içine yapıştırıcı güzelce yayılırsa işe yarayabilir. araç soğukken yapın bunu ve uzunca bir süre çalıştırmayın. küçümsemeyin japon yapıştırıcısını.

şimdi sizden önce ben söyleyeyim. olurmu kardeşim, orası ne kadar sıcak oluyo biliyormusun sen, yapıştırıcı orda yanar, yok basınçtan yine açılır falan filan.

kaynak yaptır ama yine açılır, yenisini taktır ama yine çatlar diyorsunuz. başka çözüm yolu var mı peki.

bu arada unutmayalım, kasırgada bir çınar devrilebilir ama incecik bir bitki dalını yerinden almak için tutup çekmek gerekir.

ses yapıyo galiba başka zararı yokmu?

çatlak gittikçe büyüyebilir.

eee sonuç ne olur büyünce..

o çatlağa, yeni açılmış japon yapıştırıcısı değdirin. kılcallık ve kapilariteden yararlanarak çatlak içine yapıştırıcı güzelce yayılırsa işe yarayabilir. araç soğukken yapın bunu ve uzunca bir süre çalıştırmayın. küçümsemeyin japon yapıştırıcısını.

şimdi sizden önce ben söyleyeyim. olurmu kardeşim, orası ne kadar sıcak oluyo biliyormusun sen, yapıştırıcı orda yanar, yok basınçtan yine açılır falan filan.

kaynak yaptır ama yine açılır, yenisini taktır ama yine çatlar diyorsunuz. başka çözüm yolu var mı peki.

bu arada unutmayalım, kasırgada bir çınar devrilebilir ama incecik bir bitki dalını yerinden almak için tutup çekmek gerekir.
japon işe yaramaz bence. en ıyısı değiştirmek gıttıg kadar gider zaten ucuz

Geri