egzantrik devir sensörü hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan norm034
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

norm034

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçenlerde arabamı bakıma soktuktan sonra egzantrik mil sensörü hatası vermeye başladı.öncedende veriyordu bu hatayı ama çok nadir aralıklarla.sensörün yenisini aldım.eski sensörü çıkarttığımızda ortadan yapışkanından ayrılmış iki parça olmuş.yenisini taktım bugün fakat ne yaptıysak sorun gene düzelmedi.opcomu bağladığımda egzantrik devir sensörü yanlış sinyal diyor.kablosuyla beraber geldi fakat kabloyuda ne yaptırsak doğru bağlayamadık eski kablosu üzerinde duruyor aracın. hangi yolları izlemem gerek?

Topran marka ise aldığın yere geri dönder, siemens yazanlar ve soketi kare değil de köşe yerlerinde oval olması gerek, onlar yeni tip sensör.

evet üzerinde topran germany yazıyor bu soket uyumsuzmu alırken özellikle sordum x20ev motor için uygunmu diye evet dediler?

2000 model ve sonrası sensörler oval genelde kablo ile satılır.1996-1999 arası karedir.Model aralıklarını dikkate alarak uygun sensörü kullanmaya özen gösterin.Kablonuzu değiştirip tekrar bi sorunu gözden geçirin.Eğerki arıza tekrar ederse soket ucu ile beyin arasını ölçün.Burdada sıkıntı bulamazsanız sensör pozisyonunu gözden geçirin.Bir sensör daha deneyin oda olmazsa beyinde sorun var demektir.

Geri