Egr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blackice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blackice

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar bende de egr valfi sorunu var sanirim bir yerlerde okumustum ama simdi bulamiyorum. egr valfi iptal edilisi gibi bir sey di bunu bana buradaki serviste de soylediler ama artik servisle ugrasmak istemiyorum nasil iptal edebilirim avantajlari dezavantajlari konusunda bilgi verirseniz cok sevinirim cunku buradaki(kibris) benzin gercekten kotu ve cok degisken. cok kisa bir surede gene kirlenme yapti. ve sorunun orada olmasini dusunmemin en buyuk sebebiyse cok az ugrastim soyle alkolle bir kabasini aldim araba artik bostayken gaza bastigimda daha iyi devir almaya teklememeye basladi. yani bana ya bu meledi iyi bir temizleme yontemi soyleyin yada nasil iptal edecegimi lutfen cunku hersey guzel bir o kotu mahfediyor beni vallaha. bu arada arabamda katalizor iptali de var ondan da cok cabuk kirleniyordur(iptal etme yoluna gidilecekse de bunun belki bir farki olur diye bilginiz olsun) simdiden tesekkurler. bu arada bu gaza bastigimda ki yigilmayi rolantiden 3000 devire kadar apiyor ondan sonrasinda(3000 devirden) neredeyse hic sorun yok gibi. belki biraz zor devir aliyor diyebilirim ama onemli degil. tabi egrnin iptaliylesanirim bu sorun da ortadan kalkacaktir ki ben de bunu isterim yani tasima suyla degirmen donmez degil mi:D

Son düzenleme:
arkadaşım sımdı boştayken daha guzel gaz yıyor dıyorsunda boştayken egr çalışmazki... yenısı ile değiştir hıc ugraşma 145 ytl

tamam işte, temizleyince boşta güzel çalışmaya başladı demiş.

tamam işte, temizleyince boşta güzel çalışmaya başladı demiş.
boştayken zaten çalısmaz egr. egr egr az bırsey acık kalsın zaten arac çok gec ve zor çalısır

eğerki egr yi iptal ederse ne olur.

egr arızasının temel nedeni kurumdan dolayı, egr subabının kapanamaması yani senin dediğin, çalışmaması gereken rolanti durumunda da açık kalmasıdır. egr rolantide kapalı kalması gerektiği halde açık kalırsa, rolantide tekleme ve oynamaya neden olur. yukarıda arkadaş "temizleyince rolanti düzelyor" dediğine göre, arkadaşın sorunu bu duruma uyuyor. ama senin söylediğin cümle onun kafasını karıştırır.

arkadaşım sımdı boştayken daha guzel gaz yıyor dıyorsunda boştayken egr çalışmazki... yenısı ile değiştir hıc ugraşma 145 ytl
Kafa karistiriciligi degil de bostayken nasil EGR calismaz ben onu anlayamadim. bir yanlis olmasin? cunku arabanin bosta olmasiyla viteste olmasi arasinda ki tek fark arabanin yukte olup olmamasi, zaten benim kastim da oydu;) yani sanirim araba yuke bindiginde de bir sey degismiyordur, subaplarin cikis manifolduna gonderdigi gaza paralel olarak yonetildigini ve valfinde(EGR) onlarla dogru orantili calistigini dusunuyorum:confused: arti buranin benzini gercekten cok degisken, o 145 YTL' den surekli verilmez oyle, haftaligi simdilik o paranin fazla ustu olmayan bir ogrenciyim ben;) bence araca zarari yoksa ki olmamasi lazim iptal yoluna gitmek daha makul. hatta sorunsuz olacagindan performans artisi bile alabilirim belki...

Son düzenleme:
evet araç yükte de olsa boşta da olsa egr alt devirlerde çalışmaz ama kaç devire kadar onu bilmiyorum. ama şuna eminim, çok hafif gaz vermelerede mesela 1500 devirin altında diyelim açılmıyor. bir de tam gaz durumunda açılmaz.

EGR ye kör conta takılarak iptal ediliyor. Bunun için gene bir ustayı görmen gerekli. Kör conta ve bunun işçiliği çok ta pahalı değil.

arkadaşlar egr arac harekete gectıg an calısmaya baslar yanı abs den hız bilgis alır

Geri