EGR Valfi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu valfi nasıl temizlemem gerekiyor acaba sökünce sadece alt kısmında görünen kurumları temizlemek yeterlimi....

yokmu bilen.......

benim araçtada arıza yapmıştı 2 kere temizlettim bir süre sonta tekrar arıza yaptı açık kalınca araç stop ediyor kapalı kalınca bi sıkıntı yok sadece arıza ışığı yanıyor... yenisiyle değiştirdim daha 1000 km gitmeden yine arızalandı sanırım montajı iyi yapmamalarından olmuş neyse.. bu zerzavat ufak bi şey iki girişi var emme ve egozst manifolduna bağlanan.. bu iki giriş kaanl şeklinde içinde hareketli mekanizma var açılığı kapanmasını sağlayan bu kanallar kurum bağlayınca ya açılıı kapanamıyor sıkıntı bundan... tiner alıp iyi tinerliyoruz bu kısımları kalem gibi bişeyle mekanizmayı hareket ettirip bırakırsanız kurumlarıda temizlersiniz sonra yerine montaj bizim araççlarda motorun arkasında çok iğrenç bi yerde olduğu için müdale etmek zor usta işi onlarda bazen beceremiyor benim başıma geldiğinden biliyorum... birde benim araçta kör conta yapsanız arıza ışığını söndüremiyorsunuz.. benimde en kıl olduğum beni arabadan soğutan tek ışık ooooo ...

egr valfini değiştim ama araç yine geç çalışıyor ve bazen ikinci marşta çalışıyor ayrıca rolantiside hala düşük ne yapmalıyım.......

carbon clean tabi aracın km çok değil ise demekki araç iyice kurum bağlamış

araç 80000 de bu c.c nasıl nerde kaça yapılır biryerleri söküyolarmı bunun için....

mehmet usta yardımcı olur hiçbir yer sökülmüyor aracı makineye bağlayıp kurum temizliği yapılıyor aracın km çok değil ama vakit geçirmeden yaptırmanı tavsiye ederim

yeri nerde ankara damı ..

Merhaba arkadaşlar. Benim aracım 2001 Model astra g hb elegance 1.6 16 V ve bende de aynı problem vardı. Aracım giderken stop ediyordu ve bir müddet çalışmıyordu. Rolantisi düşüktü hep stopluyordu. Temizletmeyi tavsiye etmediler ve değiştirelim dediler 150 TL'ye ama ben değiştirmedim. OPEL SERVİSİNDE TECH 2 aletiyle yeni versiyon yüklettirdim ve problem kökünden çözüldü. Şu anda hiçbir problemim yok. Denemeni tavsiye ederim.. Sorunun çözüleceğine eminim.... Saygılar..

Geri