EGR Valfi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

okanari

Bilgi Girilmemiş
Son 3-4 gündür aracımda her devirde titreme, gaza basınca kesik kesik ilermele ve cekiste ciddi bir dusus var. EGR valfinde ariza oalbilecegini okudugum yazılardan aldığım izlenimle edindim.

EGR valfi arizası bahsettiğim semptomları gösterir mi?
2001 Model Astra G aracım Z tipi motor.
EGR Valfi iptal edilebilir mi? Edilirse avantajı dezavantajı ne olur?

Okudugum yazılarda hep iptal edin denmiş ama, ne işe yarar mı parca ki iptali daha iyidir?

Saygılar

iptali mümkündür..
ama egr iptali yakıt tasarrufu saglar,motorun omrunu uzatır,performans arttırır
gibi onerilere kulak asmayın!
size en iyi laç,carbon clean..
ayrıca iptal ettirmek istiyorsanız 500 lira maliyeti vardır..haberiniz ola..

Son 3-4 gündür aracımda her devirde titreme, gaza basınca kesik kesik ilermele ve cekiste ciddi bir dusus var. EGR valfinde ariza oalbilecegini okudugum yazılardan aldığım izlenimle edindim.

EGR valfi arizası bahsettiğim semptomları gösterir mi?
2001 Model Astra G aracım Z tipi motor.
EGR Valfi iptal edilebilir mi? Edilirse avantajı dezavantajı ne olur?

Okudugum yazılarda hep iptal edin denmiş ama, ne işe yarar mı parca ki iptali daha iyidir?

Saygılar

EGR( Egsoz Gazı Sirkülasyonu) egsoz subabından çıkan gazların bir kısmını yanma odasına yollayıp yanmanın kalitesini düşürüp egsozdan zararlı gazların oranını en aşağı çekmek için kullanılan parçadır kısaca çevreyi zararlı gazlardan korumak için kullanılan parça egr yi iptal ederseniz çok avantajınız olur çekişde artış yakıtta tasarruf olur ve en önemlisi ülkemizin yakıt kalitesizliğinden dolayı egr devredeyken yanma odası çeperlerinde subab tablası sapı ve oturma yüzeyinde kurum oluşuyor zamanla ve bu motora çok büyük zararlara yol açıyor o yüzden iptal ettirmek çok avantajlı olacaktır . Z motorda egr iptali yazılımla oluyormu bilmiyorum lakin olmuyorsa egr yi mekanik olarak iptal ediyorlar sacla kapatıyorlar ... Kelebek boğazınızı temizletin daha sonra carbon clean yaptırın ama
Sizin sorunu bir çok sebebden dolayıda yapabilir aracınızı tech cihazına bağlatın ...herhangi bi arıza lambası yanıyormu ?

EGR( Egsoz Gazı Sirkülasyonu) egsoz subabından çıkan gazların bir kısmını yanma odasına yollayıp yanmanın kalitesini düşürüp egsozdan zararlı gazların oranını en aşağı çekmek için kullanılan parçadır kısaca çevreyi zararlı gazlardan korumak için kullanılan parça egr yi iptal ederseniz çok avantajınız olur çekişde artış yakıtta tasarruf olur ve en önemlisi ülkemizin yakıt kalitesizliğinden dolayı egr devredeyken yanma odası çeperlerinde subab tablası sapı ve oturma yüzeyinde kurum oluşuyor zamanla ve bu motora çok büyük zararlara yol açıyor o yüzden iptal ettirmek çok avantajlı olacaktır . Z motorda egr iptali yazılımla oluyormu bilmiyorum lakin olmuyorsa egr yi mekanik olarak iptal ediyorlar sacla kapatıyorlar ... Kelebek boğazınızı temizletin daha sonra carbon clean yaptırın ama
Sizin sorunu bir çok sebebden dolayıda yapabilir aracınızı tech cihazına bağlatın ...herhangi bi arıza lambası yanıyormu ?

Sizin dediğiniz gibi EGR valfini altına saç keserek kapatım. özel servste..
ama malesefki bu seferde arıza lambalarını yakmakta..
Lamba yakmadan bu Egr den kurtulmanın bir yolu yokmu..?

kapattirma bence yenisiyle degistir egsoz muayenesinde sorun oluyo diye duymustum masraf yapip kapattiracagina yenisini tak daha iyi

Sizin dediğiniz gibi EGR valfini altına saç keserek kapatım. özel servste..
ama malesefki bu seferde arıza lambalarını yakmakta..
Lamba yakmadan bu Egr den kurtulmanın bir yolu yokmu..?

abi egr arızası yanı sıra hatta buyuk olasılıkla ateşleme bobını arızası kesik kesik teklemeler her devirde tekrarlayan sorun %75 ateşleme bobini ben bizzat yaşadım biliyorum

Katalitik de kötü yakıt ve kurumdan dolayı dolmuş iş yapmıyor olabilir ! araba çalışırken çekmediği zaman ekzozu kontrol et ekzoz çıkışı normal mi ?Eğer ekzoz da zorlanma varsa katalitiğin iş görmüyor olabilir !Aynı sorunu bende yaşadım,2001 Astra elegance arabamın arıza ışığı sürekli yanıyordu ama tech 2 de arıza çıkmıyordu !bende Ustalar Egr,Ateşleme vb.gibi arızaların olabileceğini falan söylediler gerekenleri yaptırmama rağmen arızanın arabamın beni yolda bırakmasından sonra nihayet katalitikten kaynaklandığını bulduk ve içini boşalttırdım.şimdi gayet iyi !

Arabam yaklaşık 143.000 Km.de EGR den şimdiye kadar bir şikayetim olmadı. Burada sık sık EGR yakınmalarını okuyunca benim arabaya bu aletten koymayı unutmuşlar diyorum. EGR nin baş düşmanı aldığımız yakıtın kalitesiz olması. Opeller yakıt konusunda oldukca seçici araçlardandır. Temiz ve güvenilir yakıt almaya özen gösterirseniz, arada sırada deponuza yakıt temizleyici ürünlerden ilave ederseniz fazla sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Kalitesine güvendiğim için sürekli yakıt aldığım İzmir'de iki Ankara'da iki benzinlik vardır. Hep aynı firmanın benzinini alırım, denemek için bile başka firmaların benzinlerini, değişik oktanda satılan ürünlerini almamaya özen gösteriyorum.

savaş abi, opeller yakıt konusunda seçici dedinde aklıma takıldı. opel seçici ise fiatta isuzuda seçici olmalı. sonuçta cdti motoru gm yapıyor aynı motor fiat gurubundada var. 17 dti motorlar isuzunun. yanlışım varsa kusuruma bakmaın ama ben böyle olduklarını duymuştum. acaba aynı motoru kullanan diğer markalardada aynı sorunlar bu sıklıkta oluşuyormudur?

Geri