egr valfi

Sökmeeee bırak kalsın :)

egryi sökemedim zaten. motorun üzerinde soketlerin bulunduğu mekanizma var bi tane. dört tane 10 vidanın tutması lazım ama alyan. tors, vida ve somun olarak 4 değişik vidalama yöntemiyle vidalamışlar.. gıcık oldum.. ipe ipe ustanın yolu görünüyor

söküp araya metal yapmanız arızayı lambasını söndğürmez tech2yle iptali gerek.

söküp araya metal yapmanız arızayı lambasını söndğürmez tech2yle iptali gerek.

ışığın sönmesi için uğraşmıyorum zaten. benim derdim egr yi temizleyip iptal edebilmek başka derdim yok, en azından şimdilik :)))

egr yi giç temizleme,egsoz manifoldunun üst sağ tarafından çıkan egr borusuna bir tane gazoz kapağını ez dümdüz yap vidaları gevşet sıkıştır araya tamam..

egr yi giç temizleme,egsoz manifoldunun üst sağ tarafından çıkan egr borusuna bir tane gazoz kapağını ez dümdüz yap vidaları gevşet sıkıştır araya tamam..

turbo selenoid valfinde iki giriş var biri egr'den geliyor. egr tıkalı olduğu için o borunun içinden hava geçmiyor. doğal olarak da öteki taraftan hava çıkışı olmuyor. bu durumda egr'den hava gelmediği için selenoid valfi çalışmıyor veya onun yüzünden bozulmuş olabilir mi...

hortumları baştan sona yenilemen lazım bikere,ama valf arızasıda olabilir,1.7 -bela olduğu için çoğu işi deneme yanılma ile çözecen,ama şu egr yi bir kapat istersen sonrada sensörü dene ;)

ah ulan egr insanı parasıyla rezil ediyor egryi iptal et araba akıcı şekilde ilerlesin egryi aç acemi adam gibi kalksın

Arkadaşlar merhaba,
Sıkıntım şu,
Egr arıza veriyor sürekli ECN40061
Özel serviste söktürüp temizlettim,0 gibi oldu ,monte edildi ,arıza kodu silindi,
yola çıkalı 5 dakika olduki ingiliz anahtar tekrar ekranda :(
Araç 110.000 kmde ,Valf ömrünü doldurmuş olabilir mi?
Değiştirsem aynı hata birdaha karşıma çıkarmı?
Teşekkürler

arkadaşlar arabanın egr'si iptal edildi. turbo selenoid valfi değişti ama sorun çözülmedi.. mozat pompasının müşürü arızalı olduğundan dolayı motor beyninin içine mozat olmuş, kablolar erimiş.. tanıdığınız beyin tamircisi veya ikinci el beyin alabileceğimiz bir yer varmı. ilginiz için şimdiden teşekkürler..

işte onu hiç söylemeni istemiyordum biliyomusun.....

Geri