Egr temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chakyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende bu şekilde oldu opcomdan bakarak bu kanıya vardım özellikle yazın hemen 90 dereceye geliyordu katın faydasını yeni görmeye başladım bende herhale kurumlanınca performans arttı yada manifoldta kanal kurumlar atıldı:) araç uçuyor resmen eskiden bu kadar atak değildi mudanya yokuşunu kaptırmadan 150 kaptırarak 160la çıktım baya dik ve uzun bir yokuş keşke 200e sınırlama koymasalarmış yokuş aşağı bile 200 gidiyor araç:) kesinlikle tavsiye ederim katalitik konvertör iptalini yakıtta artmadı hala şehir içi 4.9 litre pompa ölçümü nazar değecek diye korkuyorum:)

egr selonoid valfinde eğer bozukluk yoksa tech2 yada opcomda çıkmaz ama mekanik parça tıkalı olabilir sökmeden anlamak çok zor bu şekilde:)

Soktureceksin en sonunda bana da kati :)

Tapatalk Pro

Egr nin fişini çekip bir kaç gün denemek istiyorum. Egr nin fişi resimde işaretlediğim kısım mı? Yanlış fişi çekip sıkıntı yaratmayalım başımıza :D

Ekli dosyalar

• r.webp
    r.webp
    52.1 KB · Görüntüleme: 29
Egr nin fişini çekip bir kaç gün denemek istiyorum. Egr nin fişi resimde işaretlediğim kısım mı? Yanlış fişi çekip sıkıntı yaratmayalım başımıza :D

emme manifoldunun altında kalıyor egr siyah silindir üzerinde fişi var senn işarelediğin hidrolik seviye fişine benziyor daha aşağıda kalıyor corsa ile astra arasında fark olacağını sanmam aynı motor

Sökün katalizör'ü ondan sonra köfteci arabasına dönsün :D

araç km belirtmemişiniz, ancak ben her bakıma gitmeden 1000 km öncesinde yakıt deposuna würth dizel enjektör temizleyici atıyorum ve yüksek devirlerde bir depo mazotu bitiriyorum. bakım zamanı bu şekilde yapmanızı öneririm, aksi halde filtreler değişmediğinden tıkanabilir. düzenli olarak her bakımdan önce bu şekilde yaparsanız ve aracınızı 2000 ve üstü devirlerde kullanırsanız zamanla egr de oluşacak kurumlar minimum düzeyde olacaktır. saygılar

Yanlış bir uygulama o kullandığınız kimyasal temizleyiciler enjektörleri temizlemek yerine depodaki boyayı kaldırmaya yarıyor. Egr konusuna gelirsek iptal etme taraftarı değilim eğer gerçekten tıkalıysa değiştirmediğiniz sürece o tekrardan sorun yaratacaktır. Ama yinede emin olmadan değiştirmeyi düşünmeyin...

Geri