egr temizligi resimli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sonercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sonercan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bazen sollama felan yaparken gaza aniden yuklenince , arabamda motor isigi yaniyordu ve cok buyuk guc kaybi oluyordu, onun icin egr i kapattirmak icin opel servisine gittim ve 2.2 dizel motorlarda egr iptalinin mumkun olmadigini soylediler. Onun icin egr i temizledim.
oncelikle motorun uzerinde bulunan siyah plastigi cikarttim.
s4m7ug.jpg

daha sonra bura bulunan 4 vidayi, hortumu ve kablo soketini cikarttim, yapacak olan arkadaslar motor tipine gore egr in yeri ve sekli degisiktir.
24bt0ds.jpg

25j8bj7.jpg

213kls.jpg

buda sensor oluyor, ucu pislikle doldugunda cok cabuk ariza isigini yaktiriyor
28ji71d.jpg

35ipwck.jpg

35iad81.jpg

bu 3 parcayi tamemen temizledim ve icinden bir sigara paketini cok rahat dolduracak miktarda kurum cikti.
24fivxu.jpg

daha sonra hava filtresini acarak orada bulunan bir plastik parcayi soktum, bu sekilde hem butun hava filtresini kullaniyor hemde ariza konusunda yardimci oluyor.
2agsvfs.jpg

241vafp.jpg

yapacak arkadaslar, eger bir randevunuz felan varsa once yapmayin cunku elleriniz bir zenciden farksiz oluyor:D
Daha sonra butun parcalari yerine taktiktan sonra test surusu yaptim ve ariza isigi yanmadi

çok güzel paylaşım benimki benzinli kalkışlarda boğulma oluyo bazen ve stop ediyo. egr den olabilir demek.

Kaç bin km'de bu hale geldi aracınız?

aracim suan 210 bin civarinda ve 8 yasinda, bu temizlik rahat bir 5 yil daha gider gibi....

paylaşım güzel olmuş teşekkürler....

egr öyleyse motor nasıldır.neden iptal edemiyorlar ki söktüğün kapak ile egr arasına sac kesip kapattınmı iptal etmiş olursun :)

iptal 1.9 dizellerde felan sorunsuz oluyormus ama 2.2 lerde ariza isigi yaniyormus hep onun icin iptal edemiyorlar

temizlemek için herhangi bi kimyasal kullandın mı?

çok güzel paylaşım benimki benzinli kalkışlarda boğulma oluyo bazen ve stop ediyo. egr den olabilir demek.
Duyduğum kadarıyla, 1.6 larda EGR sorun olabilirmiş ama 2.0 larda ise EGR sorun yaratmazmış.

Geri