EGR sorunu lütfen yardım

barcarole

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ara 2007
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Ne yaptılarsa olmadı en son iptal,araya bir parça sac.Fakat arıza lambası sönmüyor varmı çözümü.
 
P

partner352

Bilgi Girilmemiş
egr sağlam ve kapalı konumda iken fişini çekin. Stop esnasında olabilir. Araya kör conta kestirin. Sonra tech2 ile iptal edin veya ettirin.
 

haso6718

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 May 2009
Mesajlar
1,060
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
stop etme sorunu ben de de var fakat rölanti olabilir dediler .
arıza ışığı yanmıyor. egr çalışır durumda.
 

muko

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
28
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
slm arkadaşlar, opeli olanlar egr, direksiyon sesleri gibi aynı sorunları yaşamak zorunda. hepsini yazarsam opelden tamamen soğuyacağız. ben yaşamayada devam ediyorum. bazılarınıda çözdüm opelim.net bu konuda çok faydalı oldu.

Egr ye gelince benim 2003 1.6 meriva cosmom var. ilk aldığımda da egr ışığı (egzoz emisyon arıza ışığı) yanmıştı egr yi değiştirdim 2 yıl sonra yine. ama bu sefer ışık aynı arıza davranışı farklı. yolda teklemeler 5. viteste veya 3,4 giderken teklemeye başladığında debriyaja bastığında aracın 80-90 km hızda stop etmesi. canımı inanın zor kurtardım defalarca.

sonunda özel serviste ustam egr yenilerde yok bunun motora zararı var dedi. yazılım ile iptal edelim diye söyledi. kararsız kaldım mühendisler bunu boşuna koymazlar diye düşündüm nasıl motora zararı oluyor. epey araştırdım. TIS2000 de egr nin yeni araçlarda olmadığı onun yerine katalitiğin verimliliğini arttırdıkları yazıyor. iptal edip eğer sorun yaşarsam geri açtırmaya karar verdim. yaklaşık 6 ay oldu her hangi sorun yok yakıt tüketimi daha az çekiş kesinlikle daha iyi. aracımda loavato easy fast lpg sistemi var.

egr nin arızalanmasının en büyük sebebi yakıt kalitesi. bir petrolden sürekli yakıt almaya başlamıştım ondan sonra başladı egr sorunları hemen olmuyor zamanla oluyor. istasyonunuzu değiştirin. kötü yakıt sadece egr ye değil lpg sisteminin map sensörünü de bozuyor. 150 egr 150 map sensörü 300 tl birde işçilik bu kadar paraya 2000km yaparım.

Egr iptali önce tech2 ile arızası siliniyor ışık sönüyor bir şeyda ha yapıyordu galiba. sonra aracı Tis2000 e bağlıyor buradan beynin yazılımı ayarlanıyor yükleniyor. ama sadece tech2 ile olmuyor. iptal yazılımını opel çıkarıp servislere dağıtmış.

bence iptal ettirin.

sorunlarınızın çözülmesi dileğiyle
 
Üst