egr iptali

EGR ( Eksoz gazı regülasyonu) Benzinli araçlarda NOx ( Anestezi gazı) miktarı yanma sonu sıcaklığı arttığı zaman artar. NOx gazı silindirde bulunan hava yakıt karışımı sıcaklığının 1923 santigrad dereceye ulaştığında artma gösterir. Motor elektronik olarak NOx mikatarı artığını tespit ettiği zaman maximum eksoz gazını %10 dan fazla olmamak kaydı ile emme monifolduna karıştırır. Bu karıştıran zımbırtının adı EGR. EGR yakıt sarfiyatını %2-3 değiştirir. EGR iptal edilirse yakıt 0.10 kr düşer ama çevreyi daha çok kirletiriz.

EGR iptalıne gıtme baska bır yol vardır..Egr ıptal ettınmı katalızore yuklencek gerı donen egsos gazları motoru yorucak ..Bence arstır ustalardan .
biz zaten egr den önce kat iptalinide yapıyoruz

bugun egr ve bogaz temizligi yaptirdim. araç daha bi rahatladı. araca serilik geldi.. performans arttı. bilginiz olsun.

50 liraya yaptilar ikisini.

Cengiz abi bunu nereye takıyoruz arabada? Kaputun içinde hava filtresinden gelen boruya giren bi alet var o mu EGR dediğin zımbırtı?

''egr iptal'' diye mehmetin açtığı konuda 1.7 dti için yeri gösteriliyordu. senin arabada da benzer bi yerdedir sanırım...

ben yetkili servise gittim gecen gun bi sorunum için egr yide iptal ettirecektim tavsiye etmediler..egr temizliğiyle bogaz kelebeği temizliğini yapalim bi ara gel dediler..yaptiramadan geri geldim.ama temizlettikten snra kendim iptal edicem

boğaz kelebeğini nasıl temizleyecekler

boğaz kelebeğini nasıl temizleyecekler

nasil derken?

dün ypatirdim ben. sokötüler bogazi ve egryi. tinerle felan. tertemiz yaptilar sonra taktılar..
performans olarak etkisi oldu. daha iyi oldu. ama yinede istedigim seriliye ulasamadım.. sanirim astraların geneli boyle. yada ben çok sey istiyorum. alt devirlerde çoşsun istiyorum..

ya aracı test ederken sunu fark ettim. gerçi büyük ihtimal bana oyle gelmistir ama...

Gazda giderken araba daha performansli hale geldi sanki. benzinde takılayim dedim az. benzinda daha geç tepki verdi sanki ve daha geç hızlandı. ama gazda fişek gibiydi :)

boyle birsey mümkün olabilir mi acaba? var mı fikri olan

ya aracı test ederken sunu fark ettim. gerçi büyük ihtimal bana oyle gelmistir ama...

Gazda giderken araba daha performansli hale geldi sanki. benzinde takılayim dedim az. benzinda daha geç tepki verdi sanki ve daha geç hızlandı. ama gazda fişek gibiydi :)

boyle birsey mümkün olabilir mi acaba? var mı fikri olan
evet bendede öyle oldu ama ben bıde tek tırnak bujı taktım araba benzınde normal lpg de ucuyo araba asırı rahatlıyo

evet bendede öyle oldu ama ben bıde tek tırnak bujı taktım araba benzınde normal lpg de ucuyo araba asırı rahatlıyo

benimde buji zamanı yaklasiyo. çift var su anda üstünde. sanirim orjinallide çift tirnak. teke mi donsek acaba simdi. performansta o kadar fark eder diyosan bi düsünebilirim..

Geri