Egr İptali ve Lpg Montajı

Egr de problem yaşadınız mı?(Çözüm)

• Evet.Parça değişti

Oy: 8 12.3%
  • Evet.Egr iptal edildi.Parça değişmedi.

Oy: 6 9.2%
  • Evet bu bozuk şekilde kullanıyorum.(Araçta Kasılma-Tekleme vb.)

Oy: 6 9.2%
  • Hayır hiç bir sorun yaşamadım.

Oy: 45 69.2%

• Kullanılan toplam oy
    65
  • Anket kapatılmış .
Astra G Njoy 100 000km hiç LPG takılmadı hiç EGR sorunuda olmadı (Allah nazardan saklasın:D) şimdiye kadarda hiçbir performans sorunu yaşamadım

Astra G Njoy 100 000km hiç LPG takılmadı hiç EGR sorunuda olmadı (Allah nazardan saklasın:D) şimdiye kadarda hiçbir performans sorunu yaşamadım
Vallahi imrendim, benim aracım 2003 ve 68binde, vallahi usta değişirsen 3-5 ay sonra yine degisirsin demeseydi belki de degistiricektim...Neyse forum üyelerinin yorumlarına dayanarak biseyler yapıcam...

Yok sadece dedim ki egr'de heralde bişe var dedim benzindeyken bazen yığılıyor dedim kalkışlarda ilk çalıştırmada. bir süre sonra geçiyor. egr'de bişeler var diye düşünerek servise sordum , dediğim gibi lpg'de sıkıntı yaşarsın dediler sadece ama programlama falan ile ilgili bişe demediler.

Ancak anladıgım kadarıyla senin sorun benzinde oluyor, lpg de bi sıkntı yok?Yani sorununun egr de oldugunu varsayarsak benzinde sorun var lpg de yok gibi ne dersin?

Teşekkürler,

Vallahi imrendim, benim aracım 2003 ve 68binde, vallahi usta değişirsen 3-5 ay sonra yine degisirsin demeseydi belki de degistiricektim...Neyse forum üyelerinin yorumlarına dayanarak biseyler yapıcam...

maşallah de maşallah :p şaka bi yana sayılı astra G lerden herhalde ne koltuk gıcırtısı ne EGR sorunu ne performans sorunu hiçbirşey yok

maşallah de maşallah :p şaka bi yana sayılı astra G lerden herhalde ne koltuk gıcırtısı ne EGR sorunu ne performans sorunu hiçbirşey yok

Kardeş senin aracın yakıt tüketimi nasıl? Nerde yaşıyosun?Nasıl kullanıyosun? Benim araç da benzinli, 25-28 kuruş yakıyor ş.içi,yani 9lt/100km civarında...Benzinde yakıt tasarrufu ürünlerinden kullanıyormusun?

Saol

EGR'de sorun yaşamadım aracım 85000de ve bakımlarını aksatmadan yetkili servisinde yaptırıyorum. Fakat benzini çok yakıyor. Enjektörleri temizletmeden önce 10 lt yakıyordu, temizlettikten sonra 14 lt oldu. En güzeli hiç dokunmamak sanırım enjektörlere yararından çok zararını gördüm ben

egr neden ıptal edıyorsunuz anlamıs degılım
arabada 3 yıldır lpg sıstem var
ankarada lpg 1580 den alıyorum 610 km yapıyorum 120km suratle
ayarları kendım yapıyorum gerısı hıkaye
regulator basınc degerı ve ecu ayarı tam yap 20000 km de bır fıltre degıstır okadar

ben astramı aldığımda egr valfi problemliydi .230 bindeydi araba.egr yi bikaç kez temzilettik ama en sonunda kronikleşti ve değiştirdik.260 binde lpg taktırdım 266 binde hiçbir problem yok şuan.80 km sabit hızda 135 ykr yaktı.160 ortalama hızda 170 ykr yaktı.egr valfini iptal ettirmenizi tavsiye etmem çünkü rolanti ve 2000-3000 devir aralığında motordan çıkan ekzos gazını egr valfinden geçiriyo.eğer iptel ederseniz araba sirkelemeye başlayıp arıza lambası yakacak ve yakıt tüketimi % 30 artacaktır.(tecrübeyle sabit)

Kardeş senin aracın yakıt tüketimi nasıl? Nerde yaşıyosun?Nasıl kullanıyosun? Benim araç da benzinli, 25-28 kuruş yakıyor ş.içi,yani 9lt/100km civarında...Benzinde yakıt tasarrufu ürünlerinden kullanıyormusun?

Saol

şu anda yol bilgisayarı ort. tüketimi 7.5 olarak gösteriyo yol bilgisayarının verileride kendi yaptığım hesaplamaları tutuyo bu aralar biraz sert kullanmamdan kaynaklı 7.5 oldu normalde 7.1 7.2 oluyodu 6.9 a falanda iniyo ama onu kasmak lazım biraz :D Ankara da yaşıyorum genelde şehir içi kullanılıyo araba işyeri mithatpaşada olduğu için sürekli şehir içindeyiz genelde yumuşak kullanıyorum gaza fazla yüklenmiyorum özellikle yokuşlarda.onun dışında herhangi bir yakıt tasarrufu ürünü koymadık arabaya şimdiye kadar 7500km de bir yağını değiştiriyoruz 15000 de birde bakıma giriyo yola devan :)

şu anda yol bilgisayarı ort. tüketimi 7.5 olarak gösteriyo yol bilgisayarının verileride kendi yaptığım hesaplamaları tutuyo bu aralar biraz sert kullanmamdan kaynaklı 7.5 oldu normalde 7.1 7.2 oluyodu 6.9 a falanda iniyo ama onu kasmak lazım biraz :D Ankara da yaşıyorum genelde şehir içi kullanılıyo araba işyeri mithatpaşada olduğu için sürekli şehir içindeyiz genelde yumuşak kullanıyorum gaza fazla yüklenmiyorum özellikle yokuşlarda.onun dışında herhangi bir yakıt tasarrufu ürünü koymadık arabaya şimdiye kadar 7500km de bir yağını değiştiriyoruz 15000 de birde bakıma giriyo yola devan :)

Verdiğin bilgiler için teşekkürler, çok saolasın

Geri