Eğitimin kalitesi!

Adamlar sırf olay olsun bekleşiyor, bahane üretiyorlar.

Biraz ötemizdeki okulda geçen yıl bir öğretmen arkadaşımızı dövdüler. Geçen yıldan bu yana orada polis bekliyor. Şimdi enerjilerini atamayınca bizim okula sardılar. Ne diyeyim Allah ıslah etsin!

Aykan işte bu zibidilerin enerjisini benim gibi adamlar dakika içinde alır sonra pamuk gibi olurlar yeminle...

Son yıllarda AB normları, insan hakları, CMUK diye diye iktidarlar o kadar saçma sapan tedbirler aldılar ki vatandaş da "nasıl olsa ceza vermiyorlar" diye kudurdukça kudurdu. Her geçen gün yasama, yürütme, yargı bile saygınlığını kaybetmiyor mu? Vekillerin/bürokratların çocuklarının ayrıcalıklı durumları ortada iken gariban vatandaşın çocuklarının bu durumda olmasını normal değil mi? Bizim çocukluğumuzda büyüklere saygı vardı, bırak bakanı, vekili. öğretmeni bir kenara mahalle bakkalına bile saygı duyardık, çünkü o mahallemizin "bakkal amca"sıydı.

Adam 3 kuruş için vatandaşı darp ediyor, kapkaç yapıyor, güvenlik kameralarına sırıtarak soygun yapıyor, hasta yakınları doktor ve hemşire dövüyor, öğrenciler ve veliler öğretmenleri dövüyor, eylemcisi desen yoldan geçen genç kıza pala ile saldırıyor, kırmızıda geçen sürücü kendisine ceza kesen trafik polisini dövüyor, yılların kaşarlanmış borçlusu hacze gelen görevlileri darp ediyor ..... örnekler daha da uzar gider. Peki bu kişiler yakalanıp adalete teslim edilince ne oluyor? Hepsi de iyi halden veya CMUK sayesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyorlar. Sen devlet yöneten olarak habire bir takım nedenlerden dolayı hırsıza arsıza ceza verilmesini engelleyen yasalar çıkartırsan sonuç da işte böyle olur. Ne diyelim, Allah vatandaşın yardımcısı olsun :( :( :(

Yazdıklarımın tamamına yakını şaka idi. Ama bir gerçek var oda aradan geçen zaman içinde çok şeyin tadı tuzu kalmadı.

Bizde okuduk bizde o sıralardan geçtik. Bizim için öğretmen demek anne baba demek ti ayrıca bizler de onların çocukları idik.

Hiç unutmuyorum unutmam da zaten mümkün değil. Lise son sınıftayız o zaman muhasebe çok ağırlıklı idi.

Hafta da üç gün muhasebe dersi alıyorduk. Öğrenci yıllarımız da kokmuş peynir yada haşlanmış yumurta bizler için en büyük veli nimet idi. Tam ders ortasında hocamız sordu. Öğlen ne yiyeceksiniz diye... her zaman olduğu gibi hemen zıpladım hocam ne yiyeceğiz içi kurtlu zeytin kokmuş yumurta... :D

Peki canınız ne istiyor dedi. Kulakları çınlasın... bulgur pilavı yanında ayran olsa fena olmaz dedim...

Hocamız bir ara kayıp oldu... evini aramız ve kocaman sınıfa bulgur pilavı ve kocaman bidon dolusu ayran yanında çaya kadar hazırlatmış...

Ders bitti kimse çıkmasın dedi... çıkmadık birde baktık ki bizim bulgur pilavı üzerinde tavuk ile çıka beldi :)

İşte bizim öğrenciliğimiz böyle idi. Yemek sonrasında masa üzerinde unutulmuş gibi bırakılan bir paket sigarayı saymıyorum bile :D

Nadir Ankara'ya geldiğimde gittiğimiz AVM'yi hatırlarsın. Etlik lisesinde okurken, adet olduğu üzere bahar aylarında arada bir okulu kırardık, öğretmenlerimize veya bir tanıdığa yakalanmayalım diye oralara kadar gidip top oynayarak vakit geçirirdik.

Aslında işin siyasi boyutu da var.

Nadir Ankara'ya geldiğimde gittiğimiz AVM'yi hatırlarsın. Etlik lisesinde okurken, adet olduğu üzere bahar aylarında arada bir okulu kırardık, öğretmenlerimize veya bir tanıdığa yakalanmayalım diye oralara kadar gidip top oynayarak vakit geçirirdik.

Hani bir söz var ya abim silah icat oldu mertlik bozuldu diye... işte teknoloji ailelerin kopukluğu sonra öğretmenlerin gerçekten bu işi yapacak kişilerin değil de herkesin yaptı bir iş olması işleri bu noktaya getirdi. Daha bence bu günlerimiz iyi günlerimiz daha beter günler bizi bekliyor.

RTÜK denen ne yaptığını kendi dahi bilmeyen bir kurumumuz var. Ben olsam o kurumu anında kapatırım. Rakip TV kanalında yayınlanan bir filmde adamın elinde sigara göründü diye binlerce lira ceza kesen bu kurum çocuk çizgi filmlerini hiç mi denetlemez. Çizgi filmleri bol bol vurdulu kırdılı, asmalı kesmeli, bir çoğundaki karakterlerden ben bile tırsıyorum. Şiddetle, hırsızlıkla büyüyen bir nesilden çok şey beklememek lazım.

RTÜK denen ne yaptığını kendi dahi bilmeyen bir kurumumuz var. Ben olsam o kurumu anında kapatırım. Rakip TV kanalında yayınlanan bir filmde adamın elinde sigara göründü diye binlerce lira ceza kesen bu kurum çocuk çizgi filmlerini hiç mi denetlemez. Çizgi filmleri bol bol vurdulu kırdılı, asmalı kesmeli, bir çoğundaki karakterlerden ben bile tırsıyorum. Şiddetle, hırsızlıkla büyüyen bir nesilden çok şey beklememek lazım.

Aynen abim bir çizgi film içinde bu kadar vahşet olur mu? kafa koparmalar vurmalar ateş etmeler... daha saymak ile bitmez. Bizim zamanımızda uçan kaz morton vardı yaw şimdi bu kazın yerine vanpirler bilmem neler acuk sabuk şeyler gelmiş... bunu izleyen çocukta eline ne geçirir ise kırıyor döküyor yada arkadaşını darp ediyor oyun sanıyor bunu...

Aynen abim bir çizgi film içinde bu kadar vahşet olur mu? kafa koparmalar vurmalar ateş etmeler... daha saymak ile bitmez. Bizim zamanımızda uçan kaz morton vardı yaw şimdi bu kazın yerine vanpirler bilmem neler acuk sabuk şeyler gelmiş... bunu izleyen çocukta eline ne geçirir ise kırıyor döküyor yada arkadaşını darp ediyor oyun sanıyor bunu...

Bence gençlerin bu kadar dengesiz olmasındaki temel sebep diziler. En başta Kurtlar vadisi.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence gençlerin bu kadar dengesiz olmasındaki temel sebep diziler. En başta Kurtlar vadisi.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya sadece hadi vadi bir yere kadar. Yaw bir dizi idi abisinin mi kardeşinin mi karısı ile falan filan olan bir dizi. :mad:

Geri