Efsane hala üretiliyor

  • Konuyu başlatan hardcat
  • Başlangıç tarihi

caliman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Mar 2010
Mesajlar
878
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
adamlar astra h ı vectra gt diye satıyor ve de 1982 de çıkan 2.0 ohc c20ne motorun ethanollüsünü satıyorlar.

Beterin beteri varmış..Türkiyeden de beterler.

Fakat zamanında brezilyada 3.000 adet sfi calibra satılmış, ve geni miktarda 4.1 litre omega a lar mevcut, vectra a ve vectra b, vectra adıyla satılmış

Felipe adında bir arkadaşım, ailecek waksçılık yapıyor (karnaubacılık) zengin olmalarına ragmen, vectra a gsi yani 156 hp lik modeli ethanole çevirdi.Benzin deposundan manifolda kadar bazı hortumlarını değiştirdiğini , bazılarını da elektrodik işleme tuttugunu söyledi...Benzin orada hesapladıgıma göre 2.750 tl ye geliyor fakat oradaki alım gücü çok düşük imiş...Zamanında vectrayı ancak esrar ve kakao tüccarlarının alabildiğinden bahsetti.;))

Farklı değişik sanıyorum zor bir yer...
 

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
6,668
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
evet ordada çok ters bir orantı var yakıt ucuz bildiğim kadarı ile biodizelde üretiyorlar yani yakıtı bitkilerden elde ediyorlar çoğunlukla o yüzden yakıt ucuz ama ekonomide çok çok beter fakirlik diz boyu.. haliyle yakıt ucuz olsada insanların araba alabilicek durumları yok o yüzden o tip eski teknoloji araçları daha ucuz olsun diye satıyorlardır yakıtta ucuz olunca o kadar motor teknolojisinin önemi kalmıyor.. biz niye teknolojik motorlar alıyoruz devamlı araba daha az yaksın diye.. bizdede yakıt çok ucuz olsa bu kadar az yakan yüksek teknoloji araçları firmalar ithal etmez tam aksina daha yüksek hacimli güçlü araçları ithal ederlerdi.. yani nabza göre şervet..
 

Masmiseim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
167
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Geely gibi görünüyor sanki :)
 
Üst