Eds Kırmızı Isık Cezası Itiraz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orKun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence dava edin.sarı da geçmekle kırmızda geçmek aynı anlamda değildir.çünkü sarı ışık uyarı niteliğinde olup geçiş süresinin bitmek üzere olduğu anlamına gelmektedir.
ancakkkk durabilecek pozisyonda ise durmanız gerekmektedir.
ben bu şekilde yorumların.işin hukuki boyutu bilemem ama bir arkadaşım polisle tartışma sonucu yüksek bir ceza yedi.ödemeyip c.savcılığına itirazda bulunda.ve kazandı...
bence cumhuriyet savcılığına gidip itiraz dilekçesi verin.

savcılıkla ne alakası var...Karayolları trafik kanunu'ndan suç maddesini ve itiraz yollarını araştırıp ona göre gerekli başvuryu yapabilirsiniz.

savcılıkla ne alakası var...Karayolları trafik kanunu'ndan suç maddesini ve itiraz yollarını araştırıp ona göre gerekli başvuryu yapabilirsiniz.
iyide nereye başvracaksınız.....bu işlerini hukuki boyutuna kim bakacak.
elbette cumhuriyet savcılığı

Cumhuriyet savcılıkları suç duyurularıyla ilgilenir. Kanunlarda itiraz yolları ve de başvurulacak makamlar belirtilmiştir.

trafik cezasına itirazını trafik şubeye yapmanız gerenkiyor. daha sonra mahkemeye intikal eder zaten kamu davasına dönüşür. orda dile getirirsiniz. yalnız şunu unutmayın itirazınız ödeme süresini durdurmuyor.
:rolleyes: :rolleyes:

Itiraz etsende hatalı bulunacaksın kamu davası herzaman kamu haklı...Belirli yanıp sönme yada süreler var o süreleri görmen lazımdı ona göre uzaktan hareket etmen gerekirdi diyip seni hatalı bulacaklar. Ayrıca arkadaşında dediği gibi parasını yatıracaksın dava açsanda.

itiraz edecek bişey yok. sarıda da geçmek yasak. 90 la da geçilmez sarıda, şehir içi hız sınırı var. mecburen ödemek zorundasın o cezayı. geçmiş olsun.

devlet halktan ceza karşılıgı para alacaksa ne yapar ne eder alır arkadaşlar kel bu hiç boşluk bırakmaz nerden buldu ordan alır valla allah muafaza dikkat etmek lazım ben hiç ödemedim satışta çıkıkarsa öderim yoksa yok zaten bi ara ceza affı gelir siler silmezsede bakarız caresine artık.

ışıklardan geçerken ışıklara 5 metre kala ışık sarı yandı ve hızınız 50...
SARI da geçmek yasak diyen arkadaşlardan ricam, bahsetmiş olduğum örnekte SÜRÜCÜNÜN NE YAPABİLECEĞİNİ BANA ANLATABİLİRLER Mİ ACABA?

Sarı ışık, "İKAZ IŞIĞIDIR"
Durulabilecek durumdaysanız durursunuz, yok hayır duracak bir durumunuz yoksa (bahsetmiş olduğum örnekteki gibi) durmadan geçebilirsiniz.

Bu nedenle SARI IŞIKTA GEÇMEK SUÇ DEĞİLDİR.

sarı ışıkta geçişlerde de kusurlu sayılıyorsun bildiğim...

Geri