Eds Kırmızı Isık Cezası Itiraz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orKun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ışıklardan geçerken ışıklara 5 metre kala ışık sarı yandı ve hızınız 50...
SARI da geçmek yasak diyen arkadaşlardan ricam, bahsetmiş olduğum örnekte SÜRÜCÜNÜN NE YAPABİLECEĞİNİ BANA ANLATABİLİRLER Mİ ACABA?

Sarı ışık, "İKAZ IŞIĞIDIR"
Durulabilecek durumdaysanız durursunuz, yok hayır duracak bir durumunuz yoksa (bahsetmiş olduğum örnekteki gibi) durmadan geçebilirsiniz.

Bu nedenle SARI IŞIKTA GEÇMEK SUÇ DEĞİLDİR.

verdiğin örnekte suç değildir. suç derken genelleme yapılmıştır çünkü senin örneği yapmak için uğraşmak lazım, genelde sarıda nasıl geçildiğini herkes biliyor. sadece 3sn yanan bir ışık!. sarıda 80le geçtin suç değilmi, sen de bunu anlat bize hadi. demekki SARI IŞIKTA GEÇMEK SUÇ DEĞİLDİR demek kısmen doğru.

arkadaşlar aynen topkadın geliyorum 130km/h ile yeşil yandı söndü yandı söndü devam ettim (tam edirne kapı otobüs garajının karşı tarafı yani eds var orada) sarı yandı bi çaktım frene tabi benim araç espli 100-0km/h 36m olduğundan arkadan bora geldi geldi geldi ve vurdu.boradan dumanlar çıkyodu ve kırmızıda yanımızda duranlar gidenler soruyodu bu araba sanamı çarptı diye çünkü hiç belli olmuyodu bana çarptığı sadece boranın plakası benim tampondan okunuyodu.

O yolda 130 km sürat çok azmış aslında 240 km sürate çıkman lazım dua et bora vurmuş arkanda birde kamyon gelse ne olurdu.

o durumdayken sarıda geçmek suçsa direk kırmızı yansın o zaman neden sarı yanıyor?

sarıda belli bir hızdan sonra geçmek cezaya tabi tutuluyor bide cezayı yatırdıktan sonra mahkemeye basvuruyosun sanırım sonrası karısık

bildiğim kadarıyla ışıklarda duramayacak durumdaysanız bir an önce kavşağı geçiniz diye de bir kural var bilmiyorum seni haklı çıkarır mı ?ama senin hızın 50 nin altındaysa ve sen geçerken kırmızı yanmıyorsa sonuna kadar haklısın derim .

arkadaşlar eds li ışıklarda genelde saniye sayacı da bulunuyor, dolayısıyla ne kadar süre kaldığını görüp ona göre hızınızı ayarlamanız ve durmanız gerek...

+ kavşaklara ve trafik ışıklarına yaklaşırken hız düşürme kuralı var,
yani geliodum yandı duramadığım için devam ettim gibi noktaları da bu kural elimine ediyor
yani yavaşlaman gerekirdi diyebilirler

bence dava edin.sarı da geçmekle kırmızda geçmek aynı anlamda değildir.çünkü sarı ışık uyarı niteliğinde olup geçiş süresinin bitmek üzere olduğu anlamına gelmektedir.
ancakkkk durabilecek pozisyonda ise durmanız gerekmektedir.
ben bu şekilde yorumların.işin hukuki boyutu bilemem ama bir arkadaşım polisle tartışma sonucu yüksek bir ceza yedi.ödemeyip c.savcılığına itirazda bulunda.ve kazandı...
bence cumhuriyet savcılığına gidip itiraz dilekçesi verin.[/quot

sarı ışık hiç bir zaman geçiş hakkı vermez. sizin mantığınızla herkes sarıda geçse ne olur trafiğin hali.

kırmızıdan sonrada sarı yanıyor, yeşilden sonrada sarı herkez aynı düşünürse...

Geri