Ecoflex olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Ynt: Ecoflex olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

body kiti çok kötüymüş be aracın  :-[

Sol taraftakini çalmışlar

Sanırım makyajlıların hepsi Ecoflex.Normal cdti ile ecoflex farkı nedir ?

uguur link' Alıntı:
Sanırım makyajlıların hepsi Ecoflex.Normal cdti ile ecoflex farkı nedir ?
sanırım makyajlı kasalarda ecoflex aracın start&stop olduğunu gösteriyor

firstemperor link' Alıntı:
sanırım makyajlı kasalarda ecoflex aracın start&stop olduğunu gösteriyor

Biz start stop istemedik :) araç nasıl gelecek merak ettim açıkçası :) bana sürpriz olacak :)

uguur link' Alıntı:
Biz start stop istemedik :) araç nasıl gelecek merak ettim açıkçası :) bana sürpriz olacak :)
start&stop da fiyat farkı isterlerdi zaten . istemediyseniz öyle gelmez.

astra j lerde makyajdan önce dizellerin hepsinde bagaj kapağında ecoflex yazıyordu. start stop un opsiyon listesine girmesi ile sadece start stop olan modellerde ecoflex yazmaya başladı.

opel'in asta j ile birlikte dizeline verdigi motor ismi ecoflex..

astra h ve oncesi olan dizeline verdigi isim cdti idi..

- startstop sadece bi opsiyon :) 2011 sonrasinda aracin maliyetini dusurmek icin opel parca cikarmaya basladi astraj'den... o ara bu yazida sokuldu gitti..

- bakalim 136 beygirlik dizel gelince adi ne olacak :) teco gibi bisey olur die dusunuom..

onderak link' Alıntı:
opel'in asta j ile birlikte dizeline verdigi motor ismi ecoflex..

astra h ve oncesi olan dizeline verdigi isim cdti idi..

- startstop sadece bi opsiyon :) 2011 sonrasinda aracin maliyetini dusurmek icin opel parca cikarmaya basladi astraj'den... o ara bu yazida sokuldu gitti..

- bakalim 136 beygirlik dizel gelince adi ne olacak :) teco gibi bisey olur die dusunuom..
ben anlam veremiyorum opelin bu işlerine. ruhsatta cdti yazıyor, katalogda dte, motor üzerinde ecotech,forumda ecoflex. ilginç

firstemperor link' Alıntı:
ben anlam veremiyorum opelin bu işlerine. ruhsatta cdti yazıyor, katalogda dte, motor üzerinde ecotech,forumda ecoflex. ilginç

Benim bile kafam karıştı.  :D

Bildiğimiz kadarıyla 2011 model yılına kadar tüm dizeller EcoFlex yazısıyla geldi. Sonrasında dizel araçlardan bu yazı kaldırıldı. Kaldırıldığı zaman maliyetleri düşürme amacı vardır demiştik ama opsiyon listesine start-stop özelliğinin eklenmesi ve start-stop'lu modellerin EcoFlex yazısıyla gelmesi gerçek amacı ortaya çıkardı gibi.
Bence EcoFlex yazısının normal dizellerden alınıp start-stop özellikli araçlara verilmesinin tek nedeni sadece bir isim arayışıydı.  :)
Nasıl Vw az yakan ve az yakması için bazı opsiyonlar (Start-Stop) barındıran araçlarına Bluemotion vurgulaması yapıyorsa, Opel'de bu durumu EcoFlex ile gerçekleştiriyor.  :)

Geri