Easytronicte Kış Sürüş Modu

cauliflower

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, 3 gün önce 2006 Astra NJOY Easytronic bir araç aldım. Ancak vites kolunun sol altında bulunan kar işareti olan tuşun nasıl çalıştığını çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Selamlar...

Klima tuşu değil zannedersem. Çünkü klimanın yanında ayrıca bir işareti var. Ben de tam bilemiyorum.

arkadaşım o tuş buzlu veya karla kaplı zeminlerde arabanı 1.vites yerine 2.vitesle kalkış yaptırıyor arabn bü yüzden patinaj yapmıyor 1.vitese göre daha et kalkış yapabılıyorsun o tuşa basıtıgında göstergede tuşun ustundekı resım cıkıyor ve aktif hale gelıyor kıs modu.ve anlattıgım gıbı araban 2.vıteste kalkıs yapıyor.yardımcı olduysam ne mutlu.

Benim aracım Easytronic değil otomatik bizdede kar işareti var.Karlı havalarda vitese takınca basıyorsun araç patinaj yapmadan yüksek vitesle kalkış yapıyor...Sonuç olarak istediğin kadar gaza bas patinajsız kalkış sağlıyor... Sizdede çalışmas aynıdır diye düşünüyorum.vitese takıp basın düğmeye....

Yağmurda Karda O Tuşa Basarsaniz 2. Viteste Kalkacaktir Bir Nevi Patinaj önlemek Için Yapilmiş:)

...Sonuç olarak istediğin kadar gaza bas patinajsız kalkış sağlıyor.....

Çalışma mantıgı dogru ancak hiçbirşekilde patinaja düşmüyor kısmı yanlış.Eğer karda makul bir seviyeden daha fazla gaza basarsan aracın çok rahat patinaja düşer.Bu karda kullanımı kolaylaştırmak için bulunan bir sistemdir ancak sizi kurtaramayacagı durumlar da pek tabii ki vardır.Ancak kar üzerinde normal kullanıma göre çok daha etkili oldugu tartışılmaz.

Yağmurda ise kullanılmaması gerekiyor.O yüzden üzerinde kar işareti bulunmaktadır.Yağmurda kullanılması durumunda daha fazla benzin yakmaktan baska işe yaramayacaktır.

bunca zaman yanlış tuşa basıyormuşuz yaw :D

Benim aracım Easytronic değil otomatik bizdede kar işareti var.Karlı havalarda vitese takınca basıyorsun araç patinaj yapmadan yüksek vitesle kalkış yapıyor...Sonuç olarak istediğin kadar gaza bas patinajsız kalkış sağlıyor... Sizdede çalışmas aynıdır diye düşünüyorum.vitese takıp basın düğmeye....

+1000:good:

Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Ben de patinajı engelleyen bir işlevi olduğunu duymuştum. Ancak maalesef bu tuş ben de çalışmıyor. Basıyorum, tık yok. Ben de bugün Ankara'da yetkili servise gittim. Onlarda tam olarak çözemediler. Zaman kısıtlıydı. Çarşamba gününe randevu aldım. Garanti kapsamında gereğini yapacaklarını belirttiler. Bakalım sorunu neymiş anlayacağız. Hepinize saygılar...

ben geçen hafta bu tuşu erciyeste denedim devre dışı iken aracım kalkmadı tuşa basınca araç hareket etti ve daha sonra bu tuşun lambası söndü yani ilk hareketi verdikten sonra görevi bitiyor hareket halinde iken basılmasının bir anlamı yok kısaca ilk hareketi sağlıyor ... ayrıca birşey daha söylemek isterim ''tc'' düğmesi karda buzda müthiş işe yarıyor tabii akıllı mantıklı kullanmak şartı ile..

Geri