easytronic şanzımanda vitesi boşa almanın zararı var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan imran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

• Kullanılan toplam oy
    17
  • Anket kapatılmış .

imran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. Silverline easytronic corsam var. Yokuş aşağı giderken veya kırmızı ışığa yaklaşırken vitesi boşa alıyorum. Benim bildiğim easytronic şanzıman aslında otomatikleştirilmiş vites sistemi. Yani düz vites bir arabada debriyaj ve vitesin otomatik olarak kullanılması gibi. Ama benim hanıma tamirci "otomatik vitesi boşta kullanma" dediği için her defasında aramızda tartışma çıkıyor. Corsa'nın kırmızı ışığa yaklaşırken vites küçültemesine sinir oluyorum. Ben de mecburen vites küçültmesin diye hızımı düşürmeyip sert fren yapıyorum. Araç 20bin kilometrede ve ben hep vites boşta kullanıyorum. Şimdiye kadar bir problem olmadı. Yokuş aşağı 100-120 km hızla giderken vitesi boştan otomatiğe aldığımda hiç bir sorun yaşamadan ve de gayet mükemmel bir şekilde, hissettirmeden araç kendini ayarlıyor. Bu konuda araç çok iyi. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanların açıklayıcı bir cevap yazmalarını ümit ediyorum. Saygılar ve de sevgiler.

Son düzenleme:
zaten bırakın otomatiği eastroniği boşta gitmek zararlıdır tüm araçlar iiçin geçerli çünkü vitesi boşa atınca yani devir düşünce motordaki yağ basıncı düşer ve yağlama tam olarak gerçekleşmez tabi buda motora zararlıdır bu olay dur kalk trafiktede aynıdır elinizden geldiği kadar rolantide aracınızı çalıştırmayın yetkili servisten alıntıdır:):)

Geri