düşük şarj voltajı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tosbaga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tosbaga

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese hayırlı ramazanlar...
arkadaşlar dinamo aküyü biraz az şarj ediyor. şarjın düşük olması çekişi etkiler mi?:confused:
şimdiden herkese teşekkürler...

yok sadece akünün sarjı azalır buda çalışırken biraz gec alır.çekişle alakası olmaz

ben de bir soru sorayım. astrada tech2 ile ölçüldü benim araç 13.2 gibi bir değer çıktı. usta az dedi. 14 olması gerekir. ama benim araç hiç marşa basmada sorun çıkarmıyor. 1.5 yıldır bende 2 sefer ikinci marşta aldı. hep tek marşla çalıştırırım. bu şarj değerleri hakkında bilgisi olan var mı?

Kuru akülerin İDEAL ŞARJ GERİLİMİ 20 C’DE HÜCRE BAŞINA 2.3 VOLT’TUR,yani 12 Volt’luk bir akü için şarj gerilimi 13.8 Volt’tur.ORTAM ISISI 30 C İSE BU GERİLİM 13.5 VOLT’A, 40 C İSE 13.3 VOLT'A DÜŞÜRÜLMELİDİR.

test2.jpg

Son düzenleme:
hımm. teşekkürler. o halde benimkinde bir sorun yok gibi gözüküyor.

Aküde yeterli enerji olmazsa benim gibi yolda kalabilirsiniz. O nedenle bakımdan geçirmenizi tavsiye ederim.

benimde aşırı şarj vardı. hatta bir ara kalorifer düğmelerinin orda bulunan ampüller de harlamıştı. şarj dinamosunun kömürleri değişti. düzeldi. hatta ilk çalıştırmada bazen almıyordu. artık tek çevirmede alıyor. aşırı şarj bile ilk çalıştırmada etkiliymiş. ayrıca yarı rektefiye de yapıldı araca, conta yakmıştı. şimdi gayet iyi. Allah nazardan saklasın 450 ytl gitti bu yapılanlara.

Geri