duman atma ve yüksek yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y@vuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

y@vuz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar herkese,

uzun zamandır yakındığım konu olan yüksek yakıt tüketimine (corsa c 1.3 cdti bir depo ile max 650 km) ek olarak son zamanlarda bir siyah duman atma sorunu başladı aracımda. aralık ayında 45 bin bakım yaptırmıştım. şu an 50 binde.
hadi yakıt tüketimini katettiğim yolun kısa ve tırmanma oluşuna ayrıca volan sorunuma veriyordum. ama duman atmasının sebebi ne olabilir?

enjektörler kurum bağlamış veya damlatıyor olabilir

enjektörler kurum bağlamış veya damlatıyor olabilir

cevap için teşekkürler Selim Abi.
peki enjektörleri temizletmek/değiştirmek neye fayda sağlayacak? duman atmamsına mı yakıtın düşmesine mi?

Afr Zenginde çalıştığı kesin, hem duman hem çok yakma. cdti için çözümünü tam bilemiyorum :(

enjektörlerın sökülüp bakılması gerekıyor,tamır takımı ıle kurtarılabılır,eğer valfler bozuksa iş dahada büyür,sıyah duman genelde yakıt sistemi arızalarından kaynaklı oluşur..

şimdi aracın falza yakması hava mazot filitresinden kaynaklanır buda hali ile siyah dumana sebep verir. 5000km önce bakımı yapıldı ise geriye siyah duman egr olur ama yakıt fazlası deyince enjektör damlatıyorsa buda hem yakıt sarfiyatında belli eder hemde zamansız akıtma yaptığından kurum yapar çığ mazot yani
enjektörler bakım yapılınca tamir edilince hem yakıt hem kurum kalkar

önce debimetreyi kontrl ettirin.değilse turbonun hortumlarında kaçak var veya turbon arızalı

sanırım ben biraz abarttım. duman atma problemi sadece araba zorlandığında vites düşürdüğümde oluyor. o da bazı bazı. yoksa herdaim duman atma durumu yok.
mesela yokuş çıkarken 3ten 2ye indiğimde bazen siyah bir duman atıyor.
şu an aklımda olan ilk etapta enjektör temizleyici. hangi markayı önerirsiniz ve kullanımı nasıl olmalı?

Merhaba 2. viteste giderken arabayı devir aldırmadan 4. vitese atın araba bayılsın o arada gaza yüklenin araba ağır ağır hızlanmaya çalışacaktır. arkaya bakın siyah duman atıyorsa, silindir kapağı üst contaları ve turbo bakıma girmesi gerekir diyebilirm

anlattıgınız şekilde bende peuget 206 HDI dizel vardı arkaya siyah duman atıyordu, özellikle düşük viteste yüklenince yada devirsizken yüksek vitese alınca yapıyordu, silindir üst kapağını açtılar hatta bir gün soğudu falan açmadılar sonra turboyada bakım yaptılar düzeldi. nekadar bassamda siyah duman atmadı. maliyet 2500

Geri