S
sozberk
Bilgi Girilmemiş
En son şanzıman mevzusunda uyarı almıştım. Siz alın DSG şanzımanı. Bakın keyfinize. Otomatik şanzımanla ilgili ülkemizde bilinenlerin hemen hemen hepsi yanlış.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bana şanzıman demeyin![]()
Bana şanzıman demeyin![]()
Fark şudur;
DSG şanzımanda Tork konvektörü vardır Easytronic'te yoktur. Easytronic manuel şanzımanın üzerine kurulmuş otomatik vitestir. Yani başka bir deyişle otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Ayağın yaptığı görevi Servo-Motor yardımıyla yapar. Yani debriyaj balatasıda vardır hatta balatanın düz vitesin balatasından farkı yoktur. Bu şanzımanlar tamamen yakıtı ve emisyon değerini düşürülmek amacıyla yapılmış ekonomik seçeneklerdir.Ama örneğin Dsg şanzıman asla geri kaydırmaz ama Easytronic kaydırır. Easytronic şanzımanın düz vitesten tek farkı kalkışlardaki hantallığı diyebiliriz. Dsg'de ise düz vitesten daha hızlıdır.
Başka bi deyişle Hani taş devrinde Fred Flinstones Tv kumandasında bir düğmeye basar kumandadan bir kuş çıkıp televizyon kanalını değiştirirEasytronic şanzımanın yaptığı aynen bu
Bu arada maşallah diyorum.![]()