DSG - Easytronik - Multitronic

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En son şanzıman mevzusunda uyarı almıştım. Siz alın DSG şanzımanı. Bakın keyfinize. Otomatik şanzımanla ilgili ülkemizde bilinenlerin hemen hemen hepsi yanlış.

laf açılmısken benım astra otomatık daha bı hatası olmadı bı anlık bı yamuk bıle yapmadı bana yakıtı fazla dıyenlerede ınanmıyorum. yerıne göre dahada az yakıyor dıyebılırım

Bana şanzıman demeyin :D:D

Bana şanzıman demeyin :D:D

+1910 :)

benim aracım easytronik ve sitedeki arkadaşlarım iyi bilir servisten çıkamaz oldum. kronik sorun yüzünden. kafasına esince şanzıman beyni yiyo...
belbu bu sadece benim astrama özgüdür ama en iyisi düz vites bence. yani şimdiki aklım olsa gider düz vitesini alırdım

otomatik şanzmanı ne amaçla kullanmak istediğine göre de değişiyor olay.beklenti meselesi.7 ileri 3milisaniyede vites değiştiren dsg yi 1.4 160 hp motorla beslersen gayet sportif bir sürüş elde edersin.
benim gibi şehiriçinde sık araç kullanıyorsan ve ekonomik bi seçenek arıyorsan easytronic iyi seçim.ama ben karakter olarak tam otomatik vitesleri daha çok seviyorum ve bu seçenek de opel de mevcut.
tavsiyem her 2 şanzmanı da test etmen ve tepkilerini görmen.

şu anda hangi filmi izliyoruz??:D

eeeeee. ben de bişeler biliyodum bu konuda ama neyse bişe de bildiğim yokmuş.

Hepinizin açıklamaları için teşşekkür ederim. Sanılanın aksine bayanlarda teknik konularda bilgi sahibi olmayı ister. En azından ben çok zevkli buluyorum bu konuları. :alkis:

Anladığım kadarıyla DSG daha ileri bir teknoloji, geri kaydırmaması çok güzel bir durum. Peki Easytronic daha da geliştirilecekmi. Yada Opel'in DSG gibi bir sistemi yakın zamanda olacakmı ? :p

Fark şudur;

DSG şanzımanda Tork konvektörü vardır Easytronic'te yoktur. Easytronic manuel şanzımanın üzerine kurulmuş otomatik vitestir. Yani başka bir deyişle otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Ayağın yaptığı görevi Servo-Motor yardımıyla yapar. Yani debriyaj balatasıda vardır hatta balatanın düz vitesin balatasından farkı yoktur. Bu şanzımanlar tamamen yakıtı ve emisyon değerini düşürülmek amacıyla yapılmış ekonomik seçeneklerdir.Ama örneğin Dsg şanzıman asla geri kaydırmaz ama Easytronic kaydırır. Easytronic şanzımanın düz vitesten tek farkı kalkışlardaki hantallığı diyebiliriz. Dsg'de ise düz vitesten daha hızlıdır.

Başka bi deyişle Hani taş devrinde Fred Flinstones Tv kumandasında bir düğmeye basar kumandadan bir kuş çıkıp televizyon kanalını değiştirir:D Easytronic şanzımanın yaptığı aynen bu:D

Bu arada maşallah diyorum.:)

Bir yerde okumuştum Opel Corsa 1.2 lt benzinli motor modelinde, Easytronic şanzımanla aynı motora sahip manuel vitesli versiyona göre daha az tüketim yapıyormuş. Peki ya performans ? Aralarında kalkışta kaç saniye fark vardır.

DSG, standart otomatik şanzımanlara oranla % 8 daha az yakıt tüketiyormuş :eek::D Bu oran Easytronic içinde muhtemelen geçerlidir. :alkis:

Geri