DSG - Easytronik - Multitronic

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melisss

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
55
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Selamlar,

Yakın bir zamanda Opel Astra almayı planlıyorum hem görüntüsü hem de cizgisi beni etkiliyor. Araştırmalarım sonucunda Volswagen DSG adıyla yarış araçlarında kullanılan vites kutusu konseptinden yararlanılarak geliştirilmiş 6 hatta 7 ileri versiyonları bulunan bir sistem, 2 adet çoklu ıslak plakalı kavramanın paralel yerleştirilmesiyle çalışıyormuş.

Audi ve VW nin ürettiği pek çok dizel ve benzinli motorda rahatlıkla kullanılabilenecekmiş. Şanzımanın ağılığıda daha azmış. Vites değişikliğinde sadece 3 - 4 milisaniyede sağlayarak, vites değiştirmede çekiş kuvvetinin kesilmesini engelliyormuş.

Peki arkadaşlar bu opelde nasıl? DSG ile arasındaki fark nedir? :eek::D
 
Tork konvertörü, motor ile şanzıman ararsına yerleştiriliyormuş ve otomatik viteste olşan güç kaybı ve buna bağlı olarak başgösteren fazla yakıt tüketi ortadan kaldırdığını ve motora daha az yük bindirdiğini söylüyorlar . Merak ettiğim gerçektende otomatik şanzıman, düz şanzımanla yakın veya aynı performansı gösterebilirmi ?
 
1001 HP güçündeki Bugatti'nin de şanzımanı otomatik ve performans hayal ötesi :) o zaman düz şanzıman daha iyidir tezi yanlış gibi :o
 
maşallah teknik servis gibisiniz. ağzım açık okudum:) düz şanzıman daha zor bozulur desek
 
Son düzenleme:
vay anasını:))
 
maşaallah maşaallah baya bilgilisiniz
 
Fark şudur;

DSG şanzımanda Tork konvektörü vardır Easytronic'te yoktur. Easytronic manuel şanzımanın üzerine kurulmuş otomatik vitestir. Yani başka bir deyişle otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Ayağın yaptığı görevi Servo-Motor yardımıyla yapar. Yani debriyaj balatasıda vardır hatta balatanın düz vitesin balatasından farkı yoktur. Bu şanzımanlar tamamen yakıtı ve emisyon değerini düşürülmek amacıyla yapılmış ekonomik seçeneklerdir.Ama örneğin Dsg şanzıman asla geri kaydırmaz ama Easytronic kaydırır. Easytronic şanzımanın düz vitesten tek farkı kalkışlardaki hantallığı diyebiliriz. Dsg'de ise düz vitesten daha hızlıdır.

Başka bi deyişle Hani taş devrinde Fred Flinstones Tv kumandasında bir düğmeye basar kumandadan bir kuş çıkıp televizyon kanalını değiştirir:D Easytronic şanzımanın yaptığı aynen bu:D

Bu arada maşallah diyorum.:)
 
Son düzenleme:
Fark şudur;

DSG şanzımanda Tork konvektörü vardır Easytronic'te yoktur. Easytronic manuel şanzımanın üzerine kurulmuş otomatik vitestir. Yani başka bir deyişle otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Ayağın yaptığı görevi Servo-Motor yardımıyla yapar. Yani debriyaj balatasıda vardır hatta balatanın düz vitesin balatasından farkı yoktur. Bu şanzımanlar tamamen yakıtı ve emisyon değerini düşürülmek amacıyla yapılmış ekonomik bir seçeneklerdir.Ama örneğin Dsg şanzıman asla geri kaydırmaz ama Easytronic kaydırır. Easytronic şanzımanın düz vitesten tek farkı kalkışlardaki hantallığı diyebiliriz. Dsg'de ise düz vitesten daha hızlıdır.

Başka bi deyişle Hani taş devrinde Fred Flinstones Tv kumandasında bir düğmeye basar kumandadan bir kuş çıkıp televizyon kanalını değiştirir:D Easytronic şanzımanın yaptığı aynen bu:D

Bu arada maşallah diyorum.:)
:good::good::good:
 
Süpersiniz. :eek: Ağzım açık kaldı.:D
 
Geri
Üst