Dizel mi benzinli mi ? Dizel ve benzinli otomobillerin her yönden karşilaştirmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizel daha ekonomik filan herseye kefilim, ama bir bakima girdiginde de fiyatlar degismekte. Allah korusun birde TURBO ariza yaparsa, tüm ekonomik tarafin bitiyor.

eger uzun vaadede cok ekonomik olsaydi yilda 200000 km yapan Taksiciler neden hep benzinli alip gaz takiyorlar?

yani burda bir celiski yokmu? esas taksiciler arasindaki farki bilip gazla gidiyorlar.

bizim gibi yilda 15000 gidenler icin bence en mantiklisi yine Benzinli

taksiciler tabiki benzinli tecih edecek. çünkü kaza riskleri çok fazla.. özellikle motor aksamında dizel tamiri çok pahalı, üstelik taksicilere ya kasko yapmıyolar zaten yada acaip kazık kasko fiyatı istiyolar bu yüzdende taksicilerin çoğu kasko yapmıyor.

benim dizel araç km de 160 kuruş yakıyor şehir içi.. benzinli araçların çoğu 300-350 kuruş yakıyor..

istanbul şartlarında sadece işe gidip geliyorum. yılda 30.000 km yaptım.. araç iki yaşına girecek 3 ay sonra şuan 58.000 civarında..

yani sadece işe gidip gelerek 2 yılda yaklaşık 8-10 bin tl kar etmişim.

üstelik turbo dizel, gaza bastınmıda aynı kategorideki benzinlilere afa tutuyor..

yani işin kısaca özeti..

az kullanıyorsan benzinli..
yok kardeşim arabam olmadan ben o yolu çekemem diyorsan kesinlikle dizel..

Dizel araç kullanmanın en keyifli yönü kesinlikle torkun verdiği ivmelenmedir. Yakıt tasarrufu da barizdir.
Dizellerin ataklığı ve seriliğinden bahsedilmiş, sorum şu peki neden genel olarak dizeller 0-100 hızlanmada benzinlilerin gerisinde kalmaktadır? Ya da benim atladığım bir nokta mı var?

bu gün tekrar benim dediklerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkdı sanayideydim dikkat ettimde ustaların çoğunda benzinli araçlar var benzin dediğim tabiki benzin+lpg ama neticede benzinli mazotlu alsana dedim ustaya bırak ya allah aşkına dedi :D kirli mazotu alıcaz sonra uğraş dur bir daha ayarınıda tuturamassın dedi ne gerek var dedi benim arabam şu anda mazottan az yakıyor dedi :D ustada da corolla 1.6 var bu arada 95 kasalardan :D

arkadaşlar işi ekonomiye bağlayıp gidiyoruz eyvallah, unutmayın benzin ve motorinin rafineri çıkış fiyatları neredeyse aynı (hatta benizn bir kaç kuruş ucuz), aradaki fark sadece vergilendirmeden kaynaklanıyor.Ayrıca dizel motorların egsozlarından çıkan partikül salınımları benzinliye göre fazla.Yakın gelecekte AB yasalarına uyum çerçevesinde sırf bu egsoz emisyonu meselesinden ekstra çevre vergisi gündemde, ayrıca hükümetin vergi politikasının değişmeyeceğini kim garanti edebilir.Turbo destekli dizel motorlarla , atmosferik benzinli motorlu karşılaştırıp tork dan bahsediliyor, eğer konu tork ise turbo+benzinli bir aracın verebildiği torktan kimse bahsetmemiş. Arkadaşlar dizeli kötülemek gibi bir niyetim yok, zaten ülkemizde son yılların yükselen trendi ancak bütün dünya bunu farkedemedi de biz Türkler mi farkettik ? Bütün ototmobil üreticileri ülkemizdeki yönelimi farketti, dizel araçlarını bize satıyorlar.
Dizel şöyle dizel böyle 3 sene öncesine kadar bu kadar dizelci neredeydi ? üstteki yazılarımda yıllara göre satış rakamlarını vermiştim, 5 sene öncesi kimsenin yüzüne bakmadığı dizelleri şimdi yere göğe sığdıramıyorsunuz :) Soruyorum size, objetif cevap lütfen ; Benzin ve eurodizel fiyatları aynı olsa turbo dizel mi tercih edersiniz? turbo benzinli mi? unutmayın dizel araçlar hala pahalı :)

(Arap yarımadasını geçiyorum)Amerikada benzin ucuz,gemi gibi jeepler ,4x4 kamyonetler hep benzinli, acaba onlar dizeldeki torku farkedemediler mi ?

Son düzenleme:
arkadaşlar işi ekonomiye bağlayıp gidiyoruz eyvallah, unutmayın benzin ve motorinin rafineri çıkış fiyatları neredeyse aynı (hatta benizn bir kaç kuruş ucuz), aradaki fark sadece vergilendirmeden kaynaklanıyor.Ayrıca dizel motorların egsozlarından çıkan partikül salınımları benzinliye göre fazla.Yakın gelecekte AB yasalarına uyum çerçevesinde sırf bu egsoz emisyonu meselesinden ekstra çevre vergisi gündemde, ayrıca hükümetin vergi politikasının değişmeyeceğini kim garanti edebilir.Turbo destekli dizel motorlarla , atmosferik benzinli motorlu karşılaştırıp tork dan bahsediliyor, eğer konu tork ise turbo+benzinli bir aracın verebildiği torktan kimse bahsetmemiş. Arkadaşlar dizeli kötülemek gibi bir niyetim yok, zaten ülkemizde son yılların yükselen trendi ancak bütün dünya bunu farkedemedi de biz Türkler mi farkettik ? Bütün ototmobil üreticileri ülkemizdeki yönelimi farketti, dizel araçlarını bize satıyorlar.
Dizel şöyle dizel böyle 3 sene öncesine kadar bu kadar dizelci neredeydi ? üstteki yazılarımda yıllara göre satış rakamlarını vermiştim, 5 sene öncesi kimsenin yüzüne bakmadığı dizelleri şimdi yere göğe sığdıramıyorsunuz :) Soruyorum size, objetif cevap lütfen ; Benzin ve eurodizel fiyatları aynı olsa turbo dizel mi tercih edersiniz? turbo benzinli mi? unutmayın dizel araçlar hala pahalı :)

(Arap yarımadasını geçiyorum)Amerikada benzin ucuz,gemi gibi jeepler ,4x4 kamyonetler hep benzinli, acaba onlar dizeldeki torku farkedemediler mi ?

:good::good::good:

benzin iyidir o olmazsa dizel ama lpgden hiç haz etmiyorum...

Geri