Dizel mi benzinli mi ? Dizel ve benzinli otomobillerin her yönden karşilaştirmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla sizde hesabınıza geldimi 1.3 ile 1.6 yı kıyaslıyorsunuz hesabınıza gelmedimi aynı dilimde değil deyip kestirip atıyorsunuz :D bu kadar kraldan çok kralcı olmanın bir anlamı yok :D demin insignianın editonını kıyasladık arada 19 bin tl fark var aynı motor değil diye arkadaş yazdı şimdi iş indirime gelince 1.3 ile 1.6 nın farkı hemen alınıyor :D
.......

şimdi elinize vicdanınıza koyun yılda 10 bin i bile zar zor yapan bir adama gidipde mazotlumu önericeksiniz sırf kendi mazotlu araçlarınızı savunmak için bunun mantık neresinde.. burda kendi egolarımızdan sıyrılıp dürüst olmamız gerekmezmi

......

yazmayacağım dedim ama duramadım yine.

Hakan Bey insignia da vergi diliminden bahsettiğimiz zaman sıfır araç alım vergisinden bahsediyoruz. normal yıllık vergiden bahsetmiyoruz. biliyosunuzdur ama hatırlatmak isterim.
1.6 lt ye kadar ötv %37 iken
1.6 lt üstüne ötv %60 uygulanır.
verdiğiniz edition donanımlı insignia örnekleri o yuzden yanlış. opel de benzinli araç %37 ötv öderken, dizel aracı %60 vergiye sokarsanız 10-15 binlira fark çıkar.
eğer cosmo donanımlı %37 vergiye tabi dizel araç olsa yine fark 2-2.5 bin lira olur. dediğim gibi yıllık MTV den bahsetmiyorum. zaten siz de bunun farkındasınız.

Ama opel de ve fiatta yıllık MTV den de kar etme gibi bir durumunuz var o da apayrı bir konu.

Elbette yılda 3-5 bin km veya 10 km yapan birinin dizel alması mantıklı değil. Bunu bende önermiyorum. Fakat illa almasın da diyemeyiz. o kişinin zevkidir. Ama ben 10 bin km yi gecen her kişiye dizel araç almasnı tavsiye ederim.

Kimi parasını bağlamak istemez, dizelin sesine tahammul edemez, torku önemsemez, yakıt masrafı dokumaz, az km yapar, soğuk memlekette yaşar vs benzinlide karar kılar.
Kimisi de yazdıklarımın tersini ister dizel alır.
Fakat şu bir gerçek
Başka bir arkadasın dediği gibi parayı bağlama durumu var. Çok kullanır bu parayı da kara cevirir karını katlar, az kullanır mazottan kazanır, sattıgında bağladığı parasını alır.

uzattıkça uzatmışsınız ewet benzinci arkadaşlar haklı biz dizel alırken 3-4 bin tl fazla veriyoruz ama şuda bi gerçek arkadaşlar hepimiz aylıkla çalışan insanlarız. benzinli bi arabayla dizel aracın aylık yakıt tutarı yarıyarı ya ben öğretmenim okula hergün aracımla gidiyorum aynı aracın benzinlisi olan bi arkadaş daha var o kadfar pişman ki o zaman 2 ay bekleyip 3-4 bin tl fazla verip dizel almadığına. arkadaş inanın araca binemiyor ben ayda 1 depo yiyorum aracım 1 depo ile 980-1000 km arası yapıyor ve şuan 2.80 den 145 tl doluyor. diğer öğretmen arkadaşım 176 tl veriyor ve 650-700 km bile yapamıyor ben aracımı devamlı kullanıyorum gezdiğim yanıma kar kalıyor arkadaş arabasını evin önünde yatırıyor. verirken bir kere veriyorsun insan oğlu çok çabuk unutur sonra unutuyorsun bile o fazladan veridğin parayı en güzeli de hiç düşünmeden istediğin yere gitmen aracım 2008 model tam 1 yıl 1 hafta oldu km 21168km benzinli astrası olan arkadaşımın aracı da 2008 ama 20 aylık falan 10000 km civarıydı. benim aracın yakışını görünce ve istediğim gibi binip gönlümce gezdiğimi görünce şimdi çok ama çok pişman. hee bunlar bizim gibi memur birinin yazıcakları bende kazamsam 3-4 tl bunlara güler geçer geçerdim dizel alınırmı dedim ama şu an dizelden başka bir araca kesinlikle kapısını bile tutmam ben çok memnunum. olaya bu açıdan bakmalı bence. genciz arkadaşlar geziyoruz arkadaşımla aynı ay araba aldık o gitti aynı paraya alfa 147 aldı işte burdaki hesabı yaptı benzinli daha karlı geldi tabi onada ama 1 yıl dolmadan bana ersin yaa benim ki çok yakıyor bee senin arabayla gidelim demeye başladı ve bu arkadaşım 3000 tl maaş alıyor ben ne alıyorum 1700 falan yarıyaya maaşımız ama adama dokunuyor benim km başı 140 kr yakıp onun km başı 300kr yakması. hee uzattım şunuda söylicem arkadaşla bostancıdan çıktık lüleburgaza 200 km yol 1saat 20 dk da geldik kafa kafaya geldik sürekli bastık (elbettee beni geçiyor ama devasa farklar yok arada) burgazda çektik benzinliğe ben 35 tl yakmıştım o tam 62 tl yakmıştı o gün arkadaşın bittiği andıı sanırım yeterince açık olmuştur

sevgili arkadaşım peki illa 2.0 olucak ve karşılaştırıcaksınız diye 220 beygirli bir araçla 160 beygirlik bir aracı kıyaslamak bunun mantık neresinde.. bunu hangi ustaya hangi arabadan anlayan adama sorsan saçmalık der..

hadi onu geçdim bmw den örnek verdim isterseniz başka markadalardanda örnek verebilirim mercedes den de veririm ama uçuk kaçık olur mercedesin c kasasında bile mazotlusuyla c220 cdi benzinlisi arasında c230 12 bin euro oynuyor ..

daha ne yapabilirimki bilmiyorum anlatıyoruz anlatıyrouz her şey boş..

arkadaşlarım yani arabayı alırım şu fiyata satarım bu fiyata mantığındasınız almanız satmanız önemli değil bunu anlamıyorsunuz bir türlü burdaki karşılaştırma benzinli akranına göre aradaki o fiyat farkı.

alırım 30 bin tl ye satarım 27 bin tl ye o km ye kadar mazotlu araba az yakar sürdüğüm yanıma kardır işde bu zihniyet yanlış bunu anlayamıyorsunuz burda bizim anlatmaya çalışdığımız bu değil..

benzinli araçla aradaki o fiyat farkını eritemiyorsanız dilinizle kuş tutsanız zarardasınız. aradaki o fiyat farkıda belli bir km yapdıkdan sonra çıkıyor ancak olay bu kadar basit 2x2 = 4 kadar açık seçik ve yalın..

üst sınıf lüks segmentteki araçlarda bu fark gittikçe artıyor çünkü üst sınıf araçlarda bir birine denk güçdeki araçların hacimleri hiç bir zaman tutmuyor.. insignia mercedes ve diğer markalarda olduğu gibi.. o yüzden vergi farkından aradaki fark dahada artar ve farkı kapatmak için yapman gereken km de artar olay bu kadar basit..

yani bunun için profesör doktor alim olmaya gerek yok.. ilk sayfadaki hesap kitap tablosuna gidiniz bakınız çok açık seçik ve net..

yani hayla neyin tartışmasını yapıyorsunuz inanın anlayamıyorum sizleri..

burdaki bütün hesap kitap dönen sohbet benzinli araçla akranı onla eş değer güçdeki mazotlu arasındaki parayı eritebilme burdaki tüm hesap kitap bu

sizin yapdığınız manav hesapları değil yani.. bakkal hesabıda değil.. arabayı alırım 30 a sataım 27 ye bindiğim yanıma kar arabam km 5 yakıyor mazot ucuz oalyı değil.. bundan sırılıp tarafsız yalın düşünürseniz sizde görüceksiniz.. sevgiler..

uzattıkça uzatmışsınız ewet benzinci arkadaşlar haklı biz dizel alırken 3-4 bin tl fazla veriyoruz ama şuda bi gerçek arkadaşlar hepimiz aylıkla çalışan insanlarız. benzinli bi arabayla dizel aracın aylık yakıt tutarı yarıyarı ya ben öğretmenim okula hergün aracımla gidiyorum aynı aracın benzinlisi olan bi arkadaş daha var o kadfar pişman ki o zaman 2 ay bekleyip 3-4 bin tl fazla verip dizel almadığına. arkadaş inanın araca binemiyor ben ayda 1 depo yiyorum aracım 1 depo ile 980-1000 km arası yapıyor ve şuan 2.80 den 145 tl doluyor. diğer öğretmen arkadaşım 176 tl veriyor ve 650-700 km bile yapamıyor ben aracımı devamlı kullanıyorum gezdiğim yanıma kar kalıyor arkadaş arabasını evin önünde yatırıyor. verirken bir kere veriyorsun insan oğlu çok çabuk unutur sonra unutuyorsun bile o fazladan veridğin parayı en güzeli de hiç düşünmeden istediğin yere gitmen aracım 2008 model tam 1 yıl 1 hafta oldu km 21168km benzinli astrası olan arkadaşımın aracı da 2008 ama 20 aylık falan 10000 km civarıydı. benim aracın yakışını görünce ve istediğim gibi binip gönlümce gezdiğimi görünce şimdi çok ama çok pişman. hee bunlar bizim gibi memur birinin yazıcakları bende kazamsam 3-4 tl bunlara güler geçer geçerdim dizel alınırmı dedim ama şu an dizelden başka bir araca kesinlikle kapısını bile tutmam ben çok memnunum. olaya bu açıdan bakmalı bence. genciz arkadaşlar geziyoruz arkadaşımla aynı ay araba aldık o gitti aynı paraya alfa 147 aldı işte burdaki hesabı yaptı benzinli daha karlı geldi tabi onada ama 1 yıl dolmadan bana ersin yaa benim ki çok yakıyor bee senin arabayla gidelim demeye başladı ve bu arkadaşım 3000 tl maaş alıyor ben ne alıyorum 1700 falan yarıyaya maaşımız ama adama dokunuyor benim km başı 140 kr yakıp onun km başı 300kr yakması. hee uzattım şunuda söylicem arkadaşla bostancıdan çıktık lüleburgaza 200 km yol 1saat 20 dk da geldik kafa kafaya geldik sürekli bastık (elbettee beni geçiyor ama devasa farklar yok arada) burgazda çektik benzinliğe ben 35 tl yakmıştım o tam 62 tl yakmıştı o gün arkadaşın bittiği andıı sanırım yeterince açık olmuştur

hocam burda benzinci mazotcu diye bir şey yok biz tarafsızıs bak ne güzel demişsin ben aldım daha 1 yıl oldu 21 bin km yapdım işde dizel sana yarar senin gibi insana benzinli araç kesmez zarar edersin sen 2 sene daha sürsen o aracı zaten 60-70 bini devirirsin beniznliye oranlada karın olur tabiki..
bak sen ne güzel söylüyorsun bizde aynı şeylerden bahsediyoruz.. ama bazı arkadaşlar anlayamıyorlar.. çok bakkal manav hesabına girmişler çıkamıyorlar..

Ersin ellerine saglik yazmissinda gencler farkli düsünüyor .bende yillarca benzinli araba kullanmis ve dizel karsiti bir insandim .yukardaki arkadaslarin bircogununda yazdigi gibi yok duman atarmis yok traktör gibi calisirmis yok konforsuzmus vs vs hep kendimi kandirmisim dizel aldim sükür sonunda dünya varmis ...kücük bir örnekte benden bu yil yillik iznim icin Türkiyeye arabayla gittim gecen yilki benzinli aracimla arasindaki fark::: hanim ben ve iki kizimla Alanyada bir hafta hersey dahil tatil yaptim..yaklasik ayni km yapildi. belki bazi arkadaslar icin cok kücüktür ama benim icin yeterliydi..

Son düzenleme:
:D biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz biz nerdeyiz siz nerdesiniz birazdan tırcı bir arkadaş çıkar derki ben ülkeler arası seyahet ediyorum mazotlu az yakıyor en iyisi burası kıyaslama topiği ama bu konunun buralara geliceği belliydi çok klasik oldu..

bir sayfa önce galiba yazmışdım biriside çıkar 1500 km yol yapdım yazar demşdim emrah kardeşimde tam o yazıma uydu..

ama konumuz mazotlunun iyi olması değil kötü olduğunu söyeleyen yok çünkü.. mazotlu avantajlı evet bunuda inkar eden yok.. konu zaten yapdığınız yolcuklar yada km de değil..

km yi çok yapan hep diyorum mazotlu alsın zaten bende olsam bende alırım..

burda benzinli ile mazotlu karşılaştırmasıda yok.. burda benzinli ile mazotlu araç arasındaki fiyat farkını ne yaparsanızda eritip cebinize artı bir mevla ya dönüştürürsünüz bunun hesabı var o kadar.

Hakan tamam orasini anladik sifir alirken dizel araba benzinliden pahali eyvallah ta satarkende ayni sey sözkonusu degilmi.. yaniliyormuyum.. tabiki tercih meselesi herkesin kararina saygi duymak lazim..ben benzinli arabayi cok sevmeme ragmen dizel kullaniyorum sartlar ve kosullar malüm..

Hakan tamam orasini anladik sifir alirken dizel araba benzinliden pahali eyvallah ta satarkende ayni sey sözkonusu degilmi.. yaniliyormuyum.. tabiki tercih meselesi herkesin kararina saygi duymak lazim..ben benzinli arabayi cok sevmeme ragmen dizel kullaniyorum sartlar ve kosullar malüm..

yok %100 haklısın

ama konu o değil konu mazotlu ile benzinli araba arasında misal 4 bin tl - 5 bin tl fiyat fark varsa bu farkı alan kişi eritebiliyormu eritemiyormu

eritebiliyorsa sorun yok zaten senin gibi biri iki üç ülkeler arası yol yapsa eritir :D yada hocam gibi biri 21 bin km yol yapıyorsa 1 yılda eritir o konuda hem fikiriz zaten zıt olduğumuz bir konu yok..
olay aslında bu yani bu kadar basit..

yapamayan varsada zarar eder bunu diyoruz sadece bunu o verileri analiz eden insanlarda diyor zaten ilk sayfadaki şemada..

bu kadar yalın ve sade.. :)

Yahu yazmayacam diyorum dayanamıyorum.

Arabadan kar etmek diye birşey yoktur araba alındıysa her türlü zararla satarsınız. Anlatmak istediğimi rakamlarla anlatmak istiyorum.

Cebimde 45000tl var araba almaya gidiyorum. iki adet seçeneğim var aynı donanım aynı araba aynı renk. dizel olan 45000 tl benzinli olan 42000tl önce benzinliyi aldım kullandım
Yaptığım yola göre 1 yılda 2000 tl benzin parası verdim sonra arabayı satmaya karar verdim ve aldığımın 5000 lirası ucuza sattım. Yani 37000tl ye sattım. cebimden 2000 lira benzin parası artı 5000 lira yıpranma payıyla birlikte 7000tl çıktı. Daha sonra aynı arabanın dizelini almaya gittim 45000 tl ye dizel arabayı aldım 1 sene kullandım 1500tl mazot parası harcadım ve bu arabayıda satmaya karar verdim 5000 lira yıpranma payıyla 40000tl ye sattım 1500 lira mazot parasıyla birlikte cebimden 6500tl çıktı.

Ben ikisinden de kar etmedim birinde cebimde 7000tl çıktı diğerinde 6500 tl siz hala dizelde cebimden daha az para çıkmayacağını iddia ediyorsanız söyliyecek birşey yok.

Geri