valla sizde hesabınıza geldimi 1.3 ile 1.6 yı kıyaslıyorsunuz hesabınıza gelmedimi aynı dilimde değil deyip kestirip atıyorsunuzbu kadar kraldan çok kralcı olmanın bir anlamı yok
demin insignianın editonını kıyasladık arada 19 bin tl fark var aynı motor değil diye arkadaş yazdı şimdi iş indirime gelince 1.3 ile 1.6 nın farkı hemen alınıyor
![]()
.......
şimdi elinize vicdanınıza koyun yılda 10 bin i bile zar zor yapan bir adama gidipde mazotlumu önericeksiniz sırf kendi mazotlu araçlarınızı savunmak için bunun mantık neresinde.. burda kendi egolarımızdan sıyrılıp dürüst olmamız gerekmezmi
......
yazmayacağım dedim ama duramadım yine.
Hakan Bey insignia da vergi diliminden bahsettiğimiz zaman sıfır araç alım vergisinden bahsediyoruz. normal yıllık vergiden bahsetmiyoruz. biliyosunuzdur ama hatırlatmak isterim.
1.6 lt ye kadar ötv %37 iken
1.6 lt üstüne ötv %60 uygulanır.
verdiğiniz edition donanımlı insignia örnekleri o yuzden yanlış. opel de benzinli araç %37 ötv öderken, dizel aracı %60 vergiye sokarsanız 10-15 binlira fark çıkar.
eğer cosmo donanımlı %37 vergiye tabi dizel araç olsa yine fark 2-2.5 bin lira olur. dediğim gibi yıllık MTV den bahsetmiyorum. zaten siz de bunun farkındasınız.
Ama opel de ve fiatta yıllık MTV den de kar etme gibi bir durumunuz var o da apayrı bir konu.
Elbette yılda 3-5 bin km veya 10 km yapan birinin dizel alması mantıklı değil. Bunu bende önermiyorum. Fakat illa almasın da diyemeyiz. o kişinin zevkidir. Ama ben 10 bin km yi gecen her kişiye dizel araç almasnı tavsiye ederim.
Kimi parasını bağlamak istemez, dizelin sesine tahammul edemez, torku önemsemez, yakıt masrafı dokumaz, az km yapar, soğuk memlekette yaşar vs benzinlide karar kılar.
Kimisi de yazdıklarımın tersini ister dizel alır.
Fakat şu bir gerçek
Başka bir arkadasın dediği gibi parayı bağlama durumu var. Çok kullanır bu parayı da kara cevirir karını katlar, az kullanır mazottan kazanır, sattıgında bağladığı parasını alır.