Dizel aracıma yanlışlıkla benzin koydular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aduken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
depoyu benzinle fulleyip sizin de marşa basıp devam etmenizi hayal edemiyorum :)

Geçmiş Olsun
aynısının bir benzeri arkadaşımın başına gelmişti suçlu pompacıydı auidi a4 1.9 tdi var araca benzin koymuşlar yola çıkmış, telefon arkadaşından nabıyon diye iyiyim demiş yakıt aldım eve gidiyom demiş arkdaşı sen salaksın benzin almışsındır demiş, arabadan sesler gelmeye başlamış hemen sağa çekmiş motoru durdurmuş fişe bakmış 95 oksan kurşunsuz yazıyomuş hemen fişteki telefon numarasını aramış anında aracı gelmiş çekmişler aynı günün gecesinde yaptırıp teslim ettiler

sagolun paylasımınız ıcın bende merak edıyordum ne gıbı bır durum olur dıye benzın konulursa .

astra 1.3 dizel aracıma, petrol ofisinden mazot alırken pompacı çocuk yanlışlıkla benzin doldurdu. uyarımla hemen durdu ama yaklaşık 4 lt. benzin depoya girmiş oldu. .............. onun sözüyle arabayı yakındaki bir tamirhaneye çektirip depoyu boşalttırdım.

Sonradan öğrendiğime göre 4-5bin TL tutarında bir masraftan kılpayı kurtulmuşum. Belki hiçbişey olmayacaktı ama benden tavsiye, 4000TL riskine girilmez, aynı şey başınıza gelirse kesinlikle risk almayın derim.

Gecmis olsun..

Cok garipsedim.. Benzin istasyonlarinda Bu tur hatalarda depoyu bosaltmak icin basit bir vakumlu alet yok mudur?

Yagi emen vakumlu pompalar oldugunu biliyorum..

Eski usulle, yani basit bir hortum sokarak ve emerek sifon yaptirarak icindeki yanlis yakiti bosaltmak mumkun olamaz miydi ?

Servise gitmek neden gerekli ??

bende çok dikkat ederim pompa doldurmaya başlayana kadar ayrılmam aracın yanından,şimdi merak ettimde benzinliye dizel koyan varmı acaba hep dizele benzin koyuyorlar.

istasyonlardaki pompa tabancalarının girişleri (dizel/benzin) farklı olduğu için depo yuvasına girmez diye biliyordum. yazılanlara bakılırsa yanılıyormuşum demekki.

dizel pompası benzinli aracın yuvasına girmez dogru biliyorsunuz

kışın mazot donmasın diye 1 çay bardağı filan benzin konurdu.şu an würthün mazot katkıları var şu an gerek kalmadı ama 4 litrede fazla

Gecmis olsun..

Cok garipsedim.. Benzin istasyonlarinda Bu tur hatalarda depoyu bosaltmak icin basit bir vakumlu alet yok mudur?

Yagi emen vakumlu pompalar oldugunu biliyorum..

Eski usulle, yani basit bir hortum sokarak ve emerek sifon yaptirarak icindeki yanlis yakiti bosaltmak mumkun olamaz miydi ?

Servise gitmek neden gerekli ??

Pek çok araçta, benzin depo dolum borusunda, filitre var.

O nedenle, hortum filan girmiyor. Girse bile, yakıtın tamamını çekmeniz çok zor, illa dibinde bir miktar kalır.

geçmişolsun ...alanya opettede 0 mercedese yanlışlıkla mazot yerine benzin koymuşlardı pompacı çocuk arabayı antalyadaki mercedes servisine çektirip yüklü bir mevla ödemek zorunda kalmıştı...bence pompacılar çok dikkatli olmalı!

Geri