dizel araca benzin koymak

bence hıc deneme.enjektorlere zarar verırsın...hem sorun yakıttan olmayabılırde.belkı mars motorunda problem vardır vs.

banada marş motoru gibi geldi... mazotla alakalı olacağını sanmıyorum...

Aracın garantisi devam ediyorsa hiç bekleme hemen götür...

mazot ile benzin çok ayrı kimyaya sahipler. Bu yüzden hoş sonuçlar ortaya çıkmaz . Sabahları soguk motorda zor marştan bahsetmişsiniz. Kızdırma bujisinin kontak açtıktan 5sn içinde marşa hazır hale gelmesini bekliyor musunuz peki ?

aslında düşündüğümüz zaman benzin mazota göre daha yanıcı bi madde yani mazotla kıyasladığımızda daha çabuk parlar.taksici bu yüzden söylemiş olabilir...ama sakın :D

askerdeyken, bi arkadaşın kullandığı eski bir minibüs vardı sabahları çalıştırmak için hava filtresinin tavasını söküp emme manifoldunun oraya beze dökülmüş eter koklatırlardı, gerçi konuyla ilgisi yok ama sizin probleminizi okuyunca aklıma geldi. Ben de eskiden dizel araçlara çok azda olsa benzin konulduğunu duymuştum, tabi bunu bizim arabalarda denememek lazım.

5000 ytl cıvarında zarar acarsın benzının degdıgı tum parcalar degısır motorun yarısı gıbı
asla konmaz sen taksıcılere bakma onların aklı kara sanzuman manlara gıder
comman rail teknolojıde zaten bu mumkun degıl

hemen gordugumu ve basıma gelenı anlatayım shell de clıo dci aracıma 45 lt benzın koydular full adam allahtan cakmıs ben calıstırmadım depoya motor salıp hepsını cekıp sungerle temızledıler yenıden mazot koyduk yırttık
aynı yerde 1 hafta once sıfır megane mazot almak ıcın durmus adam basmıs benzını 55 lt adam basmıs 1km gecmemıskı araba kut kut kalmıs ınamazsınız 6000 ytl cıvarında masraftan bahsedıyolardı mahkemeyede vermısler...

Son düzenleme:
arkadaşın dediğini bende duydum yapan arkadaşımda var 1,3 doblosuna 1 depoda 500 gr 1 kg bu miktarları koyuyordu bişeyde olmuyordu he ama sen koyarsında senin motor arıza yapar onu bilmem zaten servisde söledi okadar benzin etkilemez enjektörleri temizler dedi:D

kimi zaman dizel yakıta benzin katıldığı görülebilir. bu, oranlı yapılması gereken bir iştir. örneğin, 40 litre motorine 3~4 litre benzin katılırsa bunun motora tek faydası yanmayı çok çok az kolaylaştırmasıdır, ekstrası soğuk havalarda yakıtın donma noktasını düşürmesidir. lâkin yeni nesil motorinlerden sonra bu tür bir maceraya girmenin de anlamı kalmamıştır.
yani dizel motoru benzin ile çalıştırmak isterseniz o muazzam sıkıştırma oranına sahip dizel motorda patlama olmayacaktır, aniden benzin ile karşı karşıya gelen araçta devir tamamlanmadığından pistonlar krank milini anlık olarak fazlasıyla zorlayacaktır ve krank milinin hasar görmesi büyük olasılıktır.

Son düzenleme:
Benzin işi sakatlık çıkarır .Özel satılan eterler var,hava filitresi girişine bir veya iki defa sıkılıyor (hava filitresi sökülmeden)Esasında bu bile uygun değil Dozunu kaçırınca ilk çalışma yülsek devirde oluyor. Bu uygulamalar daha ziyade kamyon gibi ağır iş gören araç motorları için. Korkulu rüya görmektense uyanık olmak daha iyidir. Siz yine marş motoruna baktırın.;)

Corsa c cdti model arabam var soguk havada cok zor calisiyor ama zor derken yanlis anlasilmasin yaklasik 6-7 kez 10'ar sn'lik marsa basma sonrasi ancak calisiyor. Ne yaptiysam duzelmedi bunlar opelin kronşk hastaligi dediler neyse Bugun bi taksiye bindim laf lafi acti dedim bole bole adam dediki abi depoya biraz benzin koy sabah tik diye calisir dedi bu nasil olcak dogrumu koysammi? bi zarari olurmu? mesela yari depo mazota nekadar koymaliyim,bilen deneyen kullanan varmi

ben daha önce hiç duymamıştım ama bence denemeyin çünkü dizelle benzin aynı deil biliyosunuz.benzin daha uçucu ve daha yanıcı.örneğin ot,saman vb. yiyen bir ineğe(af buyrun) et verseler yermi?bence ineğe(af buyrun) et veren kişiye bu cevabı verir!!!:hıh::mad:Arabanızda aynı cevabı verip sizi masrafa sokabilir.:alkis: :good: :)

Son düzenleme:
Vallahi bugun bakim icin servise gittim yani yetkili servis deil normal ozel servis ordaki usatat AMANHA dedi bende zaten sizin sayenizde caymistim boylece tamamen vaz gectim.Sagolun valla taksici kanima girmisti :) bu arada ordanda forumdan duydugun Tahsin Ustaya gittim adam yoktu telefonda konustuk calismio falan dedim biseylerden bahsetti alakasiz bisey (kilometre saatinin arkasinda bilmemne var orda sorun olabilir,mars dinamosu keisn sorunsuz falan dedi) pazartesi gidecem tekrar bakalim ne yapacak...Bi faydasi olursa yazacam burdan herkese cunku 15gundur arastirmama karsi bu dertten yanan isuru adam var anladim...

Geri