Direksiyondan gelen tik sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan garfiii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

garfiii

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba aslında böyle bir yazı okumuştum şimdi bulamıyorum,

sanki bir süre çalışmayıp tekrar aracınıza binip çalıştırdığınızda yaklaşık ilk 15 sn. içinde "tık" diye bir ses geliyor sebebi ve tedavisi ileilgili beni bilgilendirir misiniz tecrübeli opelciler?

teşekkürler

eğer bahsettiğin tık sesi direksiyonu ilk çevrdiğin anda vuran ses ise aynı sorunu bende yaşadım. Z-rot ları değiştirdim ve sorun kalktı ortadan. Aynı sorun ise sana tavsiyem ford üretimi olan bir marka vardı fromplast sanırım onu öneririm

yalnız ben de bu ses hareket etmeden de geliyor, çalıştırıyosunuz bir düre sora kıtırtt diye bir ses???

göğsün içinden geliyo olmasın

bahsettiğiniz ses bende de var 2000 model astra cd aracım. ve önceleri yoktu eğer olsa mutlaka dikkatimi çekerdi. bende çözemedim bir türlü. genelde motor soğukken ilk çalıştırmada oluyor. araç çalıştıktan 15 - 20 saniye sonra. kırrttt diye bi ses. göstergelerin arka kısmından geliyor sanki. ustaya falan sordum duymam lazım dedi. bende her gittiğimde araç sıcak oluyo. bi türlü dinletemedim. soğumasını bekliycek vaktimde olmadı. yaklaşık 5 - 6 aydır var aynı ses. dediğim gibi özellikle sabahları ilk çalıştırmada yada birkaç saat gibi bir süre yeterince soğumasını bekleyince oluyr. ben otomatik jikle die düşünüyorum. diresiyonla kesinlikle alakalı değil bana göre çünkü özellikle denedim direksiyona hiç dokunmasam bile yine oluyor...

EVET AYNI SES .. Sanki kilometre saatinin içinde biri var boğazlıyolarmış gibi sıkışıyo bişiyler .. daha öncede bu konu açılmıştı ama kimse bişiy demedi

bende de var ama yokuş yukarı kalkış yaptığımda direksiyonu kırdığımda çıtır çıtır bir ses geliyor. ama sizin dediğiniz gibi gösterge kısımlarından değil aşağılardan bi yerlerden geliyor.

arkadaşlar sorununuz benim sorunumun aynısı araç ilk çalıştığında daha çok ses yapıyor diye birşey yok sonuçta araç saatlerce sabit duruyor ve direksiyonu çevirmeye başladığınız anda z-rotlar dönerken o sesi çıkarıyor, anlayacağınız z-rotlardan birtanesi kitlemiş durumda. İlk hareket anında vurmasıda ondan bu yüzden çok gittim geldim servise önce akis kafası dediler ama z-rot değişince araç çok rahatladı

önerdiğim markayı taktıktan sonra taşlı yolda bozuk yolda giderken direksiyona gelen vurma seside kalktı ortadan. Aracınızın markasına göre değişir fiyatı ben tanesini 25 TL den aldım sizinkide çok olsa 50-60TL ile sorununuz düzelecektir. Değiştirin göreceksiniz..

arkadaşlar sorununuz benim sorunumun aynısı araç ilk çalıştığında daha çok ses yapıyor diye birşey yok sonuçta araç saatlerce sabit duruyor ve direksiyonu çevirmeye başladığınız anda z-rotlar dönerken o sesi çıkarıyor, anlayacağınız z-rotlardan birtanesi kitlemiş durumda. İlk hareket anında vurmasıda ondan bu yüzden çok gittim geldim servise önce akis kafası dediler ama z-rot değişince araç çok rahatladı

önerdiğim markayı taktıktan sonra taşlı yolda bozuk yolda giderken direksiyona gelen vurma seside kalktı ortadan. Aracınızın markasına göre değişir fiyatı ben tanesini 25 TL den aldım sizinkide çok olsa 50-60TL ile sorununuz düzelecektir. Değiştirin göreceksiniz..
benim aracın sıcak yada soğuk olması farketmiyor. özellikle yokuş yukarı direksiyon kırık halde kalkış yaparken çıtır çıtır sesler geliyor bu sorun neden olabilir sence ne yapmalıyım.

direksiyonu cevirirken ayagınız frene basılımı??

ses mekanikmi elektronik gibimi

Geri