direksiyon ve tıkırtı

arkadaşım bu sorunu çözebilirsen nasıl halletiğini burayada yazarmısın

servise götürüyorum birşey yok abi diyor kafana takma fazla diyor sen herhalde biraz evham yapıyon dedi en son
ben de peki dedim çıktım
inşaallah teker filan çıkmaz değilse akisleri neyse boşver
şimdi başka bir servis buldum oraya götürecem. halledince anlatırım inşallah

servise götürüyorum birşey yok abi diyor kafana takma fazla diyor sen herhalde biraz evham yapıyon dedi en son
ben de peki dedim çıktım
inşaallah teker filan çıkmaz değilse akisleri neyse boşver
şimdi başka bir servis buldum oraya götürecem. halledince anlatırım inşallah

arkadaşım işte ondan bende yaz dedim bende götürüyorrr olur bu kadare bişe olmaz takma kafana diyorlar ben gecenlerde direksiyon kutusunu deiştirdim tamitli yani 3-5 gün kesti gibi ama şimdi yine war + sana birşey daha diyim o ses artıyor ve lakırtılar yapmaya başlıyor bu işi bi çözemedim sen başka servise gittikten sonra yazarsan gelişmeleri sevinirim

arkadaşlar bugün servise verdim arabayı
fakat yine bulamadılar
akisleri başlarını direksiyonu heryeri kontrol ettiler
en ufacık birşey yok diyor kafanı takma diyorlar
binmiş tecrübe yapmışlar bulamamışlar.
ben binince oluyor nasıl iştir anlamadım çıldırıcam

direksiyonda yükseklik ayarı varsa ondanda olabiliyor. kendi elinizle yükseklik ayarını yaparken gelen sesle aynı ses geliyorsa direksiyonunuzdan sanırım direksiyonun içinde bir kaç parça var burç falan onların değişmesi gerekiyormuş ama belli bir süre sonra aynı ses yine gelmeye başlıyormuş. servise bu şikayet yüzünden çok kişi geliyormuş sanırım. benimki lak lak oynuyor. ben gittim bu yüzden fazla rahatsız etmiyorsa dokunmayalım dediler çünkü yapcaz yine eskiye dönecek dediler.

araba 96 model direksiyon yükseklik ayarı yok
2 yıldır kullanıyorum hiç sorun çıkmadı
ama bu sene iyi masraf açtı bana

Şimdi şöyle bir durum var. genelde servisler çalışan parçaya dokunmak istemez.

bence sorun kaynağının aks kafaları olduğunu düşünüyorsanız ikisinide dağıttırıp temizletmelisiniz..

şu körüklerle kapalı olan parça.

iki taraftan bunu dağıtıp mazotla yada benzinle iyice temizleyip boşluk aşıntı vs kontrolü yapıp yeniden greslenip toplamalısınız.

bu iş amatörce yapılacak bişey değil. aksın içinden bilyaları çıkartamayan çok kişi gördüm. kaza bela dağıtsa bile toplayamıyor :D

bu işlem için yeni kablo bağları ve aks körüğünün içine doldurulan gres lazım olduğu için kimse uğraşmak istemez.

üstün körü yırtık vs varmı diye liftte bakıp indirirler..

siz bu dediğimi yaptırırsanız bence ses konusunda baya ilerleme kaydedilir.

en azından ses akslardan geliyor/gelmiyor denir.

benim bir teorim war bu konuda :) aslında bu tür şeyler çok basit gevşemiş bir yari sıkma gibi işler ama bence uğraşmıyorlar. Çok basit olmasına rağman cidden miğde bulandıran işler çok canımı sıkıyor bu ses benim. Bu arada servisin dediğine katılıyorum bişe olmaz çünkü ben eminim direksiyon kutusuyla ilgili olduğuna 3 servise gösterdim bişe olmaz diyor. Ama uğraşmaya devam edecem bu işle madem ben bu arabayı aldığımda yoqtu bu ses ozamn şimdide olmaması lazım. Bi gelişme olursa buraya yazarım sizde bişeler bulursan buraya yazın lütfen birbirimize yardımcı olalım

Benim ilk arabamda bu ses vardı ve direksiyon kutusundan çıkmıştı ama araba opel değildi...Fakat tamamen aynı belirtilerdi ve zamanla lıkır lıkır ses gelmeye başlamıştı.Basit bir işlemdi ve ucuz halledilmişti.Fakat ne yazık ki çoğu servis bunları bilmiyor, yağ-buji-filtreler-balatalar gibi parçaları değiştirmekten fazla birsey bilemeyebiliyorlar...

Ancak opelim net'teki servis işleten üyelerimiz bu tür konularda çok tecrübeliler.Bir şekilde onlara da arabayı gösterebilirsen çözüm bulabilirsin

Geri