direksiyon sertleşmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan es-ce52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

es-ce52

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam opelim net ailesi.Bugün opelimin direksiyonu sola dönüş yaparken birden sertleşti.Daha önce dönüşlerde yada gerigeri giderken gelen vınlama sesi de birden kesildi.Acaba hidrolik yağı bitmiş olabilr mi2yada direksiyon kutusundan kaynaklanabilir mi?bilenler ,tecrübesi olanlar cevaplayabilir mi?Ben en yakın servise 2 saat uzaktayım yolda bir problem çıkarır mı?ve de masrafı ne olur?:cry:

bilyalarda sorun olabilir..
v kayısını kontrol ettir..
devirdaim pompasini kontrol ettir.
hidrolik yagı kolay kolay bitmez o en dusuk ihtimal..
v kayısının baglı oldugu sistemi tamamiyle kontrol ettir..
devirdaimden supheleniyorum ben cunku devirdaim bilyalarında sorun varsa direk direksiyon sertleşir..
en yakın zamanda kontrol ettir benim basıma geldi devirdaimde arıza varsa yolda kalırsan sana yuklu bır mıktara patlar..
kolaygelsin.

Benzer bir sorun 2 gündür bendede başladı direksiyonda gıcırtı sesi ve biraz ağırlaşma var . 15-20 gün önce triger seti devir daim pompası ve V kayışı değişti hidrolik yağı kontrol edildi sorun ne olabilir ?

sarj dinamosundan da olabilir.. bende bir sabah calıstırdıgımda arabanın direksiyonu cok zor dönüyordu.. bir an önce götürmeni tavsiye ederim..

şarj dinamosundan olabilir bendede oldu şarj dinamosunun diyotları değişti düzeldi.

evet sarj dinamosuda olabilir..sen v kayısının baglı oldugu devirdaim pompasi hariç diğer bilyalari kontrol ettir..
serviste bilyalari bir dinlet bakalım cıkar ne var ne yok..muhtemelen ordan bi yerden baska bi yerden direksiyon sertlestirecek birsey yok cunku..
doktorların steteskop aletine benzer bir aletle bilyalari dinliyorlar hersey cıkıyor meydana.

Geri