direksiyon pompasından ses geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cess

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler herkese.dün direksiyon pompası hışırtı şeklinde ötmeye başladı.yaklaşık 4-5 km gittikten sonra ses kesildi.bunu geçen sene aynı bu zamanlarda da yapmıştı ve ses yine kesilmişti.tahminim bunu soğuk havalarda yapıyor.sizce pompayı değştirmem gerekir mi yoksa bu ses kayışlamı alakalı?

pompanın kasnak rulmanı sorunluysa yapacak bir şey yok ses zamanla sıklaşır ve sürekli yapar o zamana kadar devam edebilirsiniz bakım için rulmanına vd-40 sıkın bır sure daha ömrü uzar..dıreksıyon pompasının ıc aksamından gelıyorsa yagsız bırakmayın kontrol edın dıreksıyonuda tam kırarak sınırlarını zorlamayın bırazcık pay bırakın cok faydasını gorurusunuz..

Son düzenleme:
Rulmanlar için wd40 düşmandır. Tecrübelerimizle çoğu kişi de sabittir. Çok ince olduğu için rulmanın yağını temizler, kendi de zamanlar akar gider. Rulman yağı özeldir. Sesi kesse de ömrü bitirir.

o halde rulman yağı diyelim bende öğrenmiş oldum..

eğer rulmanı yağlamayı düşünüyorsan bence hiç uğraşma derim çünkü o rulman çok büyük bi ihtimal kapalı rulmandır ve kapalı rulmanı malesef yağlayamassın.
sorun rulmanda ise değiştirmen daha iyi olacaktır. en doğru tespiti servis veya tamircin yapacaktır.

Ankara da iyi bir direksiyon anlayan usta tavsiyeniz var mıdır? Benimkinden de ses geliyor. Bir gösterelim.

Ankara da iyi bir direksiyon anlayan usta tavsiyeniz var mıdır? Benimkinden de ses geliyor. Bir gösterelim.

Selamlar, Arkadaşlar benim direksiyondaki ses iyice arttı. Yarın bir göstereceğim, bir tavsiyesi olan yok mudur?

Bu arada sorun, araç çalıştığında bayaa bayaa sanki ikinci bir motor çalışıyormuş gibi ses geliyor. Önceleri azdı ve sadece soğukken yapıyordu. Şimdi hiç kesmiyor, yada kesildiğini duymadım.

Son düzenleme:
aynı türde sorun benim aracımdada var soğukken ilk çalıştırmamda ses var sabit durumda sonra kesiliyor ama sürüş esnasında yada dururken özellikle sol tarafa çevirirken de yapıyor ve farlarda falan bir kısılma söz konusu oluyo. bir çok usta ya sordum teker sürtüyo dönüşlerde dediler ama alakası yok teker sürtse en azından tekerin bi tarafı aşınır yada çamurluklarda falan bir iz belirir ama yok. gittiği yere kadar gideceğiz bizde bi sorun çıkaracağını sanmıyorum ama.

Selamlar, bugün şaşmaza gittim. Sesin direksiyon pompasından geldiğini gösterdi usta, aracı çalıştırır çalıştırmaz geliyor ses. Çıkması için el emeği ile 700 TL fiyat verdi. Yaptırmadım bende, düşüneyim dedim. Bu fiyat nasıldır?

benimkide vın vın diye ötüyor :D mustafa abi opel teamdeyken bakmıştı çok ses gelmiyor tamamen bozulunca yenisini alırsın dedi. 1 sene oldu ses hala aynı. yazın dahada azalıyor...

Geri