Direksiyon kendini normal toplamıyor

ogretmen82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. arabamda şöyle bir olay var:
diyelim 20km/saat hızla gidiyorum ve direksiyonu iki tur sağa döndürüyorum bıraktığımda yavaş yavaş sola dönmesi gerekirken kesik kesik sola dönüyor. yani sert sert dura dura dönüyor bi garip. 360 derece yavaş yavaş dönmesi gerekirken 60 derece 60 derece kesik kesik dönüyor kendini topluyor. belki çok büyük bir problem değil ama çözümü basitse yaptırmak istiyorum. şimdiden çok sağolun arkadaşlar.

Direksiyon şakaya gelmez. yinede bir servise yada çok iyi anlayan bi ustaya göster derim ben

rot

rot ayarlarında bir sorun olabilir...

merhaba arkadaşlar. arabamda şöyle bir olay var:
diyelim 20km/saat hızla gidiyorum ve direksiyonu iki tur sağa döndürüyorum bıraktığımda yavaş yavaş sola dönmesi gerekirken kesik kesik sola dönüyor. yani sert sert dura dura dönüyor bi garip. 360 derece yavaş yavaş dönmesi gerekirken 60 derece 60 derece kesik kesik dönüyor kendini topluyor. belki çok büyük bir problem değil ama çözümü basitse yaptırmak istiyorum. şimdiden çok sağolun arkadaşlar.
ustalar yazar ama inşallah ciddi bişey degildir.Atf yagına baktın mı tammı?
Amortisör üst bilyaları zamanla bozulabiliyor oda direksiyonun yavaş dönmesine neden olabiliyor.Ve en önemlisi ve pahalı olanı direksiyon pompasından olabilir işte o zaman masraf başlar.İnşallah en hafifiyle atlatırsın.

ne kadardır acaba direksiyon pompası ki?? direksiyon kesik kesik dönüyor yani. kendini topluyor ama kesik kesik. rot yaptırdım aslında 1 ay önce.

insallah ciddi bişi yoktur

ne kadardır acaba direksiyon pompası ki?? direksiyon kesik kesik dönüyor yani. kendini topluyor ama kesik kesik. rot yaptırdım aslında 1 ay önce.
neden hemen en pahalıdan başlıyıp karamsarlıga kapılıyorsun belki sorun başka bir şeydir.Sıkma canını asıl ustalar bişeyler yazar.Belki yag (atf)eksiktir.Veya yaglanması gereken yerler vardır yagsız kalmış olabilir vs.vs.
amartisör üstündeki bilyalar var onlardan da olabilir...

sağol abi inşallah dediğin gibi küçük bir problemdir.:sorry:

neden hemen en pahalıdan başlıyıp karamsarlıga kapılıyorsun belki sorun başka bir şeydir.Sıkma canını asıl ustalar bişeyler yazar.Belki yag (atf)eksiktir.Veya yaglanması gereken yerler vardır yagsız kalmış olabilir vs.vs.
amartisör üstündeki bilyalar var onlardan da olabilir...

direksiyon pompası çok liradır....ama öncesinde amartisör takozları rot başları direksiyon burcu gibi bi sürü parça var onları kontrol ettir.lastik havasını kontrol ettir.belki lastiklertde deformasyon oldu.ondan bile olabilir bence..

Geri