Direksiyon daki tutarsız tepkiler !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asTRa

Misafir
Bilgi Girilmemiş
Aracımın direksiyonu,gerek sağa gerek sola yapılan çeyrek turlarda aniden sertleşip aniden yumuşuyor.
Bunun sebebi rot ve rotil ler olabilirmi ?

direksiyon hidroliğini kontrol ettirin, eğer astra H'da bu sorun varsa sorun mutlaka burdan çıkacaktır, rot ayarının bozuk olması etkendir, ama direksiyon kutusunu revizyona sokmakda gerekebilir.

alttaki linkte Astra H için rot ayar bilgisini ekledim. aracınızın ayarlarını buna göre yaptırın.

http://rapidshare.com/files/20293233/astra_h_rot_ayar__305_i__2_.doc.html

Arkadaşım öncelik ile verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Sorun Astra F te

öncelikle bir şey sormam lazım, bu Astra F te aracın direksiyonunu çevrik halde bırakıyormusunuz, yani tekerlekler düz değil de sağa veya sola yatık halde duruyormu ?? (park esnasında falan)

2.sorum : direksiyonu tam sağ - veya tam sol yaptığınızda pompadan faşır-faşır ses geliyormu ?

iki sorununda cevabı evet ise maalesef direksiyon hidrolik pompası arızalı,
revizyon gerektirir.

ben umarım sorun astra f de değildir diyordum, :sorry: :sorry:

asTRa' Alıntı:
Arkadaşım öncelik ile verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Sorun Astra F te

siz yinede hemen direksiyon pompasına giriişmeyin, Lifti olan bir tanıdığınız varsa aracı lifte kaldırıp, arabayı çalıştırıp direksiyonda yine sertleşme varmı baktırın ...

araç eğer hidrolik direksiyon değil ise alt tablanız eğilmiştir.

öncelikle arcını çok iyi bir balanscıya götür ve rot ayarlarını baktır.ayarları düzgün ise direksiyon kutusundan olabilir yada amartisör üst takozlarında rulmanlar var onlar yağsız kaldığı için ezilişyo ve aşınıyor yada parcalanıyor.oda değilse alt beşiklerden olabilir

prince' Alıntı:
2.sorum : direksiyonu tam sağ - veya tam sol yaptığınızda pompadan faşır-faşır ses geliyormu ?

Yukarıdaki tanıma uyan bir sorun var.!

Verilen tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar
Ben akşam a doğru bir servis yapayım.

tahminim doğru çıktığı için üzüldüm, keşke basit bir şey olsaydı, hidrolik pompada sorun biraz masraflı oluyor. üzüldüm, geçmiş olsun...

asTRa' Alıntı:
Yukarıdaki tanıma uyan bir sorun var.!

Sağlık olsun ne diyelim.
Tekrar sağol bilgiler için

Geri