Dikkat Sigortalısınız!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exilegs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Belli bir zaman bir işyerinde çalışmışsanız ve o işten kendi rızanız dışında işveren tarafından çıkartılmışsanız, devlet belli bir süre işsizlik parası ödüyor. Bunda malvarlığı etken değil.

Ne kadar süre ve ne kadar ödeniyor?

Eğer işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz.

Teşekkürler...

Ben olsam ben de alırdım. Devletin uygulaması sonuçta ama bana biraz ters geldi açıkçası.

Kimsenin mal varlığını sorgulamak haddime değil. Arkadaşı konudan tenzih ediyorum.

Bu arada bu sigorta olayında şöyle bir olay varmış...Eğer işsizseniz ve ailenizin yanında kalıyorsanız ailenizin gelirinden (anne veya baba) ücreti keseceklermiş arkadaşlar...

Yanlış anlamayacaksanız bir sorum var.

Değeri yaklaşık 15-20.000 TL civarı arabası olan bir kişiye devlet neden işsizlik yardımı yapıyor? İşin bir mantığı var mı?
allahtan tayyıbın oglu gıbı gemıcıklerım yok olsa kıyamet kopardı sanırım foruma uyelıgımden berı arabam var cok sukur astrayı 2006 aldık 2 cı arabaydı dıger arabayı maddı ımkansızlıktan sonra sattık
İşi varken biriktirip almıştır, işyerleri eleman çıkartınca arkadaş da işsiz kalmış ve işsizlik parası alıyor olamazmı? Bunlar olağan şeyler. Sonuçta ferrariye binmiyor arkadaş.
askere gıttım geldım ıs bulamadım ışşsızlık parası 8 ay aldım ış bulamadım 2008 kırız denk geldım ıssızlıkle ıdare ettım 2009 da ışe gırdım 2011 ramazanda ışten cıkardılar durdup yere tazmınatımı alıp cıktım yasal olan hakkımı alıp ıssızlık masına baglandı 454 tl almaktayım bı okadar da sınır harbı yasadım basıma gelenlerı anlatsam hıkaye olur
Bilmiyorum. Sadece sordum. İşsizlik sigortasının ödenme şartlarını bilmiyorum. Mantık kurmaya çalışıyorum.
Mesela işi varken çalışıp küçük çaplı bir servet birikterene de aynı uygulama yapılıyor mu?

Tekrar edeyim, yanlış anlaşılmasın. Sadece öğrenmeye çalışıyorum.
her sıgortalı 14 ay bı fııl bı yerde calıstıktan sonra ıstek dısı ısten cıkarıldıgı zaman sıgortası duzgun eksıksız odenmış ve fazla rapor kullanmamış ıse ıssızlık zengını de fakırıde alıyor kanun bu

Ne kadar süre ve ne kadar ödeniyor?

Teşekkürler...
2,5 sene calıstım aynı ısyerınde 6 ay hakk kazandım ama 6 ay son ayı 75 tl 2008 de 8 ay aldım baya bı maaşdı ıyıydı sımdı dalga gecer gıbı para verıyolar allah kımseyı dusurmesın
Ben olsam ben de alırdım. Devletin uygulaması sonuçta ama bana biraz ters geldi açıkçası.

Kimsenin mal varlığını sorgulamak haddime değil. Arkadaşı konudan tenzih ediyorum.
bende almak ıstemezdım ınsanın basına gelınce neyın ne oldugunu anlıyor anca allahtan evlı degılım kendı basıma ıadare edıyorum hıc olmassa bı nevı 454 tl bana destegı oluyor kımseden para ısteme gıbı huyum yok o yuzden ıyı oldu bu uygulama ama eskıden maaşlar daha ıyıydı bayramlarda deng geldımı bayram parası tarzında 50 tl daha fazla yatırıyolardı bunu belırtmek ıstedım

Bu arada bu sigorta olayında şöyle bir olay varmış...Eğer işsizseniz ve ailenizin yanında kalıyorsanız ailenizin gelirinden (anne veya baba) ücreti keseceklermiş arkadaşlar...
bence bunları verceklerıne mılletı rezıl etmeden taşarönleşen fırmaları kapatıp kadroya gecırıp adam gıbı calıstırsınlar hakkını versınler yater calısmadıktan sonra bı kıymetı yok ıssız kaldınmı taşarone gıdıyosun oda sıgortana allem kulllem edıp eksık dusuk yatırıyor gelecegının ıcıne edıyor ıs veren bunları önlesınler yazık ya

18 yasından once esnaflık yapıyodum 18 den sonra fabrıkalarda calısıyorum meslek lısesı mezunuyum okuyamadım en kötu alıskanlık bı araba kaldı ondanda soguttular sag olsun sözum meclısten dısarı yalakalık yok bızdede kendımızı kadroya sokturup calısmadık aıle fabrıkası olmuş her yer dogruyu soyledınmı kotusun sıfır araba alıyor vatandaş ınan sıfır arabada okadar hata varkı ben ve arkadaslarım karsı gelmeme ragmem önleyemedık arkadaslarla ıcıme cok öturdu yazık ınsanları kandırmakta cabası sesımızı cıkarınca dogruyu soyleyınce yazık fabrıkada xx koltuklarını yapıyoduk sonunda sözleşmemızı bıtırdıler sıze ıhtıyac yok dıye durustlukse durustluk deyın pırımızmıde dusuk yatırmıslar allaha havale edıyorum

kardesım neden sıkıntı yapıyorsun ben de babam sakat kaldı arac alacagım dedıgımde bu tepkileri almıstım sen onun adına nasıl arac alırsın demıslerdı etık bulmamıslardı, bu ülkede calana cırpana,hortumcuya, alkıs tutarlar,şakşakçılık yaparlar,laf söyletmezler,cansiperane korur savunurlar, azıcık zora gelene,işsiz kalana ,sağlığı bozulana ,yardıma ihtiyacı olana tu kaka gözüyle bakarlar,herşeyi devletten bekliyor derler :D sen sıkıntı yapma,her çıkışın bazen inişi olur, ama hayat hep inişten ibaret de olmaz düzelir inşallah...

Geri