Defne Joy Fosterı rahmetle anıyoruz....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ankara Ostim sanayi sitesinde patlama oldu ve en son 20 kişi ölüydü bilmem duyanınız varmı?...............

Samet çok haklısın. Patlamanın olduğu gün Ankara'daydım ve Ostim'e arkadaşları ziyarete gitmeyi düşünüyordum. Evden çıkmak üzereyken patlama haberini aldım. Kim bilir kaç ocak söndü, kimbilir kaç eş dul, kaç çocuk babasız kaldı. Devlet bile yeterli denetimi yapmaktan aciz olduğu için suçu çalışanlara yani ölenlere atmaya kalktı. Neymiş efendim madem işyeri kaçakmış çalışanlar neden şikayet etmemişler. Diyelim işçiler çalıştıkları işyerini kaçak diye şikayet ettiler, bu durumda işyeri sahipleri şikayetçi işçilerine aferim deyip maaşlarına zam mı yaparlardı yoksa onları işten mi kovarlardı? Pes valla, koskocaman devlet bakanı bunu düşünemiyor. Halbuki delikanlı olup "biz hükümet olarak yeterli denetimi yapamıyoruz, yani sizleri gerektiği gibi yönetemiyoruz" diyemiyor, topu garibanlara atıyor, bakanın açıklamasını duyunca bir kere daha kahroldum.

Ohhh iyi olmuş yazında rahatlayın arkadaşlar.. Hepimiz o kadar doğruyuz ki!! Hiçbirimizin bir yakını asla yanlış birşey yaşamamıştır aslada yaşamaz!!

Ölürken son içtiğimiz şey zemzem suyu,son sözümüzde kelime-i şahadet olacak.Tabi tabi eminim!! Yazmadan önce bir aynaya bakında öyle yazın lütfen

Ağzına Sağlık..:good:

Bu arada Konu başlığı Defne diye burada yazmadım ama çok üzücü Ankara' da olan patlamalar..Ostim de yaşanılan elem kaza için kalanlara sabır, ölenlere rahmet diliyorum:(

Ohhh iyi olmuş yazında rahatlayın arkadaşlar.. Hepimiz o kadar doğruyuz ki!! Hiçbirimizin bir yakını asla yanlış birşey yaşamamıştır aslada yaşamaz!!

Ölürken son içtiğimiz şey zemzem suyu,son sözümüzde kelime-i şahadet olacak.Tabi tabi eminim!! Yazmadan önce bir aynaya bakında öyle yazın lütfen

Ne alakası var şimdi Zem zem le Kelime i Şehadetle arkadaslar yapmayın baktım kendime bi hatam yok yorum yapayım veya hatam var yapmayayım doğru mu
ben bu konuya artık yazmayacağım gereksiz yere birbirimizi kırarız bu aşamadan sonra

bu arada bu gün haberlerde izledim adli tıp defne joy un ölümünün astımdan olmadığını açıkladı.. işde bundan iki sayfadır diyorum defne joy değil allah rağmet eylesin ama ölüm şekli konuşulur kimse kusura bakmasın..

"Kendini savunamayacağı , gerçekleri bizim bilemeyeceğimiz için ' Ölenin Arkasından Konuşulmaz' .Ortada kesin bir durum ve bilinen yada, olaya dahil olduğunuz bir şey var ise işte o zaman elbette dinleriz sizi ve tartışabiliriz.Ancak kim olursa olsun; ister ahmet mehmet ayşe fatma ölmüş olanın hakkında söylenilenin doğruluğunu bilmiyorsak konuşmak AYIP ve Günahtır...Hepinizi bunu bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.."

Valla o zaman bende sizi tebrik ederim.Bu durumda toplumun gözü önünde olmayanlar ( kimlerse onlar? ) yapsalar problem değil yani?

Kime ne yaa??

aynı dilden konuşuyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz banane defneden bilmem neden allah rahmet eylesin ölmüş ben bundan bahsetmiyorum ölüm şekli beni rahatsız ediyor toplumun gözü önünde olan bir insan böyle davranmamalı diye düşünüyorum evet aynen öyle toplumun gözü önünde olamayan insanlar yapsalar bu kadar rahatsız olmam çünkü onlardan haberdar olmam televizyonlardan izliyoruz işte örf adetimize ters olan şeyler normalmiş gibi aksettirilmeye başlandı arık bu gidiş iyi gidiş değil

arkadaşlar ha bende üzlüldüm ama şunuda demeden rahat edemicem.
sen evli bir cocuk sahibi insansın o gece tanıştıgın birinin evinde ne işinvar nasılbir aile tablosu bu senin kocan nerde cocugunun yanında neden deyilsin o saatte bunları hic kimse sormuyor dogrusu...
nereye gidiyoruz oturup bir düşünelim....

arkadaşlar ha bende üzlüldüm ama şunuda demeden rahat edemicem.
sen evli bir cocuk sahibi insansın o gece tanıştıgın birinin evinde ne işinvar nasılbir aile tablosu bu senin kocan nerde cocugunun yanında neden deyilsin o saatte bunları hic kimse sormuyor dogrusu...
nereye gidiyoruz oturup bir düşünelim....

Bunları herkes kendine sormuştur zaten. Ya da herkes ailesi içinde konuşmuştur. Burada sorun yok. İsteyen istediğini düşünür. Düşünmelidir de zaten. Sonuçta düşündüğümüz sürece insanız.

Ne var ki burada acı olan şey biraz daha farklı... Özellikle medyanın elvermesiyle toplumun bazı kesimlerinin gerek din, gerek gelenek-görenek perdesi arkasında merhumeyi linç etme girişimidir. Daha doğrusu merhumenin huzurunda bu ülkedeki demokrasiyi (ne kadar var orası tartışılır) ve insanların yaşam biçimlerini linç etmek istemesidir. Bugün biz buna izin verirsek, yarın öbürgün çarpıtılan din ve gelenek-görenekler adına neler yapılacak siz düşünün...

Toplumun aydınlanması lazım. Hem de ivedilikle!

Benim imkanım olsa basın için bazı kısıtlamalar getiririm. İyice araştırılmadan, haber yapıyoruz diye saçma sapan yazılar yazıp kimbilir kaç kişinin canını yaktılar. Yalan yanlış şeyleri haber diye ilk sayfadan koca koca puntalarla yazanlar iş tekzipe gelince arada bir yerde en küçük puntalarla özür diliyorlar. Özür yazısı en azından aynı puntalarla, aynı sayfada verilmeli ki yaptıklarının ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkmalıdır. Bunca yıldır dikkatimi çeken bir diğer hususda, bu gazeteci milleti bir kar tanesi gibi bembeyaz, bir bebek kadar masumlar. Siz şimdiye kadar suça karışan bir gazeteci haberine denk geldiniz mi? Onlarla veya aileleri ile ilgili kanunsuz/şık olmayan bir haberin manşetten verildiğini hiç gördünüz mü? Kendimi bildim bileli Apti İpekçi konusu işlenir, H.Dink bile basın şehidi diye baş taçı edilir ama bu ülkenin TV leri istiklal gazilerinin, vatan için canını veren gerçek şehitlerin vefat haberlerini bile araya sıkıştırarak vermediler mi? İşte tıpkı bu gün olduğu gibi, dindar tanınan bir gazetecinin oğlunun içkili bir yerde ne işinin olduğunu, evli bir kadını ne amaçla evine getirdiğini (öyle ifade edildiğii için), içkisine N.Alço misali birşey katıp katmadığını (belki de bunun için ambulans çağırmadı), nasıl oluyorda aynı gün tanıştığı biri ile aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu, ölüm riski olan bir kişiyi bir nevi resmen ölüme terk ettiğini hiç kimse sorgulamıyor, acaba bu şahıs bir gazeteci olduğu için mi korunuyor. Ben savcı olsam bu vatandaşı zamanında neden ambulans çağırmadığı için başını iyice ağrıtırım. Neden ambulans çağırmıyorda, kapı kapı doktor peşinde koşturuyor, kockocaman adamın aklına neden 112 yi aramak gelmiyor, ne saklıyorda evde kendisi tedavi yapmaya kalkıyor bunların sorgulanması da gerekmez mi? Ölen dolayısı ile savunmasız bir kişinin arkasından atmak kolay tabii.

Allah rahmet eylesin.
Fakat herşey açıklığa kavuşmadan haber yapmaları çok saçma ölüm sebebi olarak en az 20 tane değişik haber verdiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri