Volan kolay kolay bozulmaz usta yerine koyup gittiğiniz şahıs sizi tokatlamak istemiş biraz argo oldu kusura bakmayın böyle müneccim gibi hemen teşhis koyan ustalara acayip kıl oluyorum ayrıca nerden anlamış volantın bozuk olduğunu önce bir debriyaj setini değişirsin ondan sonra kontrol edersin.20 senelik aracımın baskısı 165000 de değişti volan cam gibi basit değil o kadar volan değişecekmiş gözüne girsin volan.Tarifinize göre volantda sıkıntı yok.
senin arabanın volantı ile astra h ve corsa d lerin volantı aynı değil.
senin arabanın volantı sabit volant ve çok sağlam, bu nedenle kolay kolay bir şey olmaz.
benim bildiğim corsa d ve astra h lerin volantı ise baş belası oynak volant ve ne zaman ne olacağı belli olmaz.
oynak volantlar genelde 70.000-80.000 km. gibi ses yapmaya başlıyor.
arkadaşın yerine ben olsam ve
aracın volantı oynak volant ise baskı balata değiştirirken usta dese de demese de şanjıman inmişken volantıda değiştirir ve sabit volant takarım.
genel anlamda usta doğru söylemiş şanzımanı indirip bir sürü masraf edip baskı
balatayı değiştirecek, bir müddet sonra oynak volant ise muhtemelen ses yapacak ve tekrar şanjıman inecek.
şanzıman indirmek basit bit olay değil.
ben corsa d nin volantını 5-6 ay kadar önce araştırdığımda 200 lira civarında idi. birak bir daha aynı eziyeti çekmeyi 200 liraya usta şanzıman indirmez.
bu forumda daha önce şanzıman indirip sadece baskı balata değiştirip usta söylemediği veya bilmediği için 20.000-30.000 km.sonra tekrar şanzıman indirip volant değiştiren arkadaşlar vardı.