Debriyaj problemi

Birtan

Kayıtlı Kullanıcı
01-Adana
Bir kaç gün önce debriyaj pedalının kavrama noktası çok aşağılara düştü ışıklarda beklerken zor kalktım pedal kavrama noktası çok aşağıya düştüğü için istemeden pedaldan ayağımı fazla çekiyordum ve araba stop ediyordu. Zor zor biraz hareket edip ilerde durdum ve de pedal bayağı düzeldi ardından 6 7 km sürdüm ardından bir kaç gün sonra biraz yol yaptıktan sonra eve dönüşümde kırmızı ışıkta durduğumda debriyaj pedalı aynı şeyi yaptı ardından kavrama yapmıyor ve de vites geçmiyordu. Bir süre deneme rağmen debriyaj kavramıyordu.
Bu arada pedalda yaylanma mevcut.
En son pedalın kavramasını kaybetmesimden önce üst viteslerde geçişlerde sorun yaşamamıştım.
Eve zar zor debriyaj olmadan birinci vitesde geldim ertesi gün yağ seviyesine baktım orta sevideydi. Acaba sorun neyden kaynaklanıyordur?

Yağı tamamlayın, sistemde kaçak var mı kontrol edin. Kötü ihtimal de baskı balata olabilir.

Yağı tamamlayın, sistemde kaçak var mı kontrol edin. Kötü ihtimal de baskı balata olabilir.
Aslında o kötü ihtimal olmasa bile ustanın direk baskı balata demesi korkutuyor beni 😅

• Beğen
Tepkiler: Azak
Küçük bir ihtimal Alt veya Üst merkez alabilr ama Ustandan Önce kötü haberi ben veriyim..Malesef Baskı Balata Bitmiş...

eğer araç 50-60 km hızları eskisi gibi kolaylıkla değil zorlanıp görüyorsa, gaza basınca bağırıp öne atılacağına bağırıp hızlanmıyorsa baskı balata son seviyeye inmiş demektir.

• Beğen
Tepkiler: Azak
eğer araç 50-60 km hızları eskisi gibi kolaylıkla değil zorlanıp görüyorsa, gaza basınca bağırıp öne atılacağına bağırıp hızlanmıyorsa baskı balata son seviyeye inmiş demektir.
Yakıt tüketimi de artar bunlara ilave olarak.

Ayrıca, el frenini sonuna kadar çekin birinci viteste kalkış yapın, arka lastikleri sürüyerek kalkarsa baskı balata sağlamdır, bağırıp kalkmakta zorlanıyorsa baskı balata bitmiştir.

Birde şu var çoğu araç şimdi bazı belirtileri vermeden baskı balatayı bitiriyor olmadık yerde kalıyorsunuz.

Küçük bir ihtimal Alt veya Üst merkez alabilr ama Ustandan Önce kötü haberi ben veriyim..Malesef Baskı Balata Bitmiş...
Baskı balatanın kavraması iyi lakin pedal yukarda kavrıyordu biraz daha dayanır diye düşünüyordum 😀

Yakıt tüketimi de artar bunlara ilave olarak.

Ayrıca, el frenini sonuna kadar çekin birinci viteste kalkış yapın, arka lastikleri sürüyerek kalkarsa baskı balata sağlamdır, bağırıp kalkmakta zorlanıyorsa baskı balata bitmiştir.

Birde şu var çoğu araç şimdi bazı belirtileri vermeden baskı balatayı bitiriyor olmadık yerde kalıyorsunuz.
Aslında sadece ışıklarda 1 inci vitesde 2000 devirlerde gazı geç yiyordu hatta klima açınca az bir yokuş bile araba zar zor kakılıyor bazen stop ettirebiliyordu

Geri