debriyaj kavrama noktası...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim arabada bazen debriyajı yapıştırmama rağmen bazen sadece 1. ve 2. vites zorgeçiyor. bu debriyaj balatasından olabilir mi?

Debriyaj üst merkezini kontrol ettirin.

yukardan kavramak ?

Yeni konu açıp başlık kirliliği yapmak yerine konuyu hortlatmayı tercih ettim :) Beyler bu "yukardan kavrama" olayı nedir? Debriyaja sonuna kadar basmayınca vites mi geçmiyor? ya da yarım basınca hemen vites mi geçiyor ? Pedal yukarı mı kalkıyor? Benim debriyaj da çok sert , büyük şehirde olsam şimdiye 50 kez değiştirirdim çünkü sol bacak iptal şehir içinde...
Anlatabilecek bir hayırsever arıyorum:)

Yeni konu açıp başlık kirliliği yapmak yerine konuyu hortlatmayı tercih ettim :) Beyler bu "yukardan kavrama" olayı nedir? Debriyaja sonuna kadar basmayınca vites mi geçmiyor? ya da yarım basınca hemen vites mi geçiyor ? Pedal yukarı mı kalkıyor? Benim debriyaj da çok sert , büyük şehirde olsam şimdiye 50 kez değiştirirdim çünkü sol bacak iptal şehir içinde...
Anlatabilecek bir hayırsever arıyorum:)

burada bahsedilen şey kalkışlarda debriyajı ne kadar bıraktığımızın ölçüsü. yukarıdan kavrama dediği şey debriyajı normalden çok daha fazla bırakması durumu.

Geri