debriyaj bilyasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o sesi genelde motor soğukken yapar veya daha çok belli eder. normaldir. kardeşim.
aklında olsun motor çalışmayınca 10 saniyeden fazla marşa basma bırak dinlensin 1 dk. kadar. daha sonra tekrar bas veya bırak tekrar bas. devamlı basarsan marş otomatiği yanabilir.

Dogru diyosun abi zaten pompa beyni arıza verdıkten snra ben kapıda baya bi bastım sonra serviste ustalarda cok bastılar uzun surelı hıc bırakmadan alırmıs gıbı yapiodu cunku... marsa bakım yapilmasi gerek gibi geliyor bana.o gec alması marstandır heralde bunca sey geldı marsın basına =)
evet arabayı sabahları ılk calıstırdıgım zaman yapiyor motor sıcakkende yapio ama sık aralıklarla değil aralıklı aralıklı yapiyor..
bide arabada 1 vites 3bın devire kadar bi hınn sesi var. turbo dediler ama sadece 1 viteste bırde rolantide cok az gaz verınce yapiyor.ama ne duman atma ne performans kaybı yok..
servisten hemen turbo değişcek dediler =)

ısınınca kesmiyomu

neyi kesmiyor mu ısınınca ? debriyaj bılyasıysa konu ısınınca falan dıye bıse yok ara ara tıkırtı oluyor..o hınlama sesı ıse her daim var sadece 1 vites ve rolantide calısırken yapiyor ama.
devirdaim kayısından falan yaparmı acaba

eğer ısınınca kesmiyosa bunun sebebi araçı sabah ilk çalıştırdığında 2500 devirin üstüne 10 dk. çıkarmıyacan. çıkarırsan turboyu zorlarsın zaten turbonun sesi bi garip çıkar. eğer performans düşüklüğü bide duman atma yoksa turboda sıkıntı yoktur kardeş.

valla özmert gece gece gercekten cok yardımcı oldun.bu sanzımandan gelen ses cok moralimi bozuyordu gunlerdir.acaba yagımı eskildi diyorum dislilermi bosluk yapti aklımdan bin tane sey gecti bılyadan falanda olmaz diince suphelenmıstm..takan usta bıle bılya olmaz dedi artk arabayı goturecem ona al bak bakalm dıcem kendı elindeki bilyayı takmıstı cnku.

sen önceleri bu dediğim sabah ki olaya dikkat etmediysen turboyu zorlamışındır. biraz zede görmüştür. o yüzden turbo arıza yapıyo kafamdakini anlata bilmişimdir umarım :)

eğer yarana melhem olduysam ne mutlu bana kardeş benim arabamdada bir problem olsa gece uyku tutmuyo seni çook iyi anlıyorum :)
ama şanzumanın yağına baktır fazlada koymasınlar

Son düzenleme:
arkadaslar debriyaj bilyasında sorun oldugunu varsayarsak araba rolantide calısırken ses yaparmı ? yoksa debriyaja basarken mi ses yapar ? bu ses debriyaja basınca kesio bıraktıgın zaman tıkırtı yapio nedir buu

Benim araçtada öyle bir sorun var, debriyaja bastığımda vites değiştirirken arada bir çıt diye ses geliyor, boşta marşa bastığımda ise uğultulu çalışıyor bana volant diye söylediler. Debriyaja basıp çalıştırdığımda ise bir sorun olmuyor.

Benim araçtada öyle bir sorun var, debriyaja bastığımda vites değiştirirken arada bir çıt diye ses geliyor, boşta marşa bastığımda ise uğultulu çalışıyor bana volant diye söylediler. Debriyaja basıp çalıştırdığımda ise bir sorun olmuyor.

bnm cok daha farklı..bende debriyaja basmadan once tıkırtı gelıyo hafiften..debriyaja basınca kesiyor basarken ses gelmesı yada vites değiştirirken ses gelme diye birsey yok bende.
senin sorununda volanttan olacagını pek sanmıyorum özmert daha iyi bilir ama volant dediğin gibi ses yapmaz.

Geri