Davos zirvesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlginç

İsraili bende kınıyorum masum sivilleri katlettiği için. Sadece tek soru geliyor aklıma. Peki daha ırakta ölen 1.5 milyon müslüman genç, yaşlı, çoluk, çocuk ve kadının kanı daha soğumadı ama hafızam beni yanıltmıyorsa bizim başbakan bu katliamı yapan abd'ye hiç böyle sert çıkışmadı zamanında :confused:. Bu işte bi aciplik var, düşünüyorum ama söyleyemiyorum....

Benim aklıma da takılan buna benzer bişi.
Sen filistinde 1100 müslümanı katlediyorsun.Ama bir tane müslüman ülke israile dur demiyor.Haması vuruyorum diyorsun ama ölen hamas askeri sayısı 45.
Nasıl oluyor diye insanın söyleyesi geliyor ama !!!!

bu hareketini beğendim erdoganın gercekten yapılması gerekeni yaptı.dış politikaya bir baltadır diye yorumlar var ama hiç umrumda degil acıkcası.aslında orda yapılan tavır birazda kişiseldi.onun öncesinde israil başbakanı erdogana karsı cok sert konustu sanki hesap sorar gibi onun üzerine erdogan güzel yaptı

bence hareket yalnıştı.ne olursa olsun bir başbakan ın ağırlığı ile Ulu Önderimiz Atatürk ün diğer devlet başkanlarına yaptığı gibi sözleri ve oturaklı tavırları sergileseydi daha hoş olurdu bence .orada rest çekelim,dik duralım derken hem içte hemde dışta bağlı olduğumuz çok sevgili dış ülkelerde bize posta koyarsa yandığımızın resmidir.İşte o zaman ne türklük kalır nede kahramanlık.ekonomi çökmüş,işsizlik,.vs.vs.derken birde bakmızşınız iç savaş çıkmış.kargaşa derken terörde diğer yandan al sana dik duruş....Felaket senaryosu gibi oldu ama gerçek .......

Son düzenleme:
Ben de AKP zihniyetine karşı olmama rağmen yıllardır il kez bir başbakanın ülkesini layııkyla temsil ettiğini gördüm ve gerçekten çok mutlu oldum. Türke yakışan budur. Kaddafiden fırça yiyip oturanı Clingtonun karşısında büzüşeni gördükten sonra bu manzara takdire şayandır.

Ama diğer tarftan bakınca ülkemiz dünya arenesında yanlış yapmış ve iki yüzlü politikalar nedniyle hep yanlış anlaşılır gözüşüne değer verilmez hale gelmiştir. Bu iki yüzlü politika Hamastan kaynaklanmaktadır. Bir yanda sen terörle mücadele edeceksin başka ülkeleri gizliden gizliye teröre destek vermekle suçlayacaksın, bir yanda da 2006 yılında henüz filistini resmi hükumeti olmamışken ve terör örgütü sayılırken hamasın liderini başbakanlık düzeyinde törenle karşılayacaksın. işte israilin kızgınılığı burdan kaynaklanıyor. yanlış yapılmıştır. filistin konusunda türkiye bu yüzden söz ahibi olamıyor. nedeni artık hamasın savunucusu türkiye filistin halkının ve masumların değil. kendimiz anlatamıyoruz.

her şeye rağmen bu ülke tansu çillerden sonra yumruğunu masaya vuran bir lider gördü bravo

hareketleri gayet normaldi. beyfendi gibi zarla zorlada olsa açıklamasını net bir şekilde koydu ve gitti. orda bekelseydi nolcaktı? yine lafını kesmeler olmuycakmıydı? adamların niyeti belli. buyur israil sen konuş, kendini savun, ama dur Türkiye. biliyoruzki sen israil in yaptığı bu katliamı gördün ve diğerleri gibi susmayacaksın. bunun farkında oldukları için Türkiye yi susturmaya çalıştılar. tekrar tekrar başbakanın bu davranışını alkışlıyorum

Bakıyorumda bazı arkadaşlar çok takdirle karşılamışlar olayı.
Biz 7 senedir böyle davransın diye basbas bağırıyorduk ama o zamanlar bahane "BAKKAL DEĞİL ÜLKE YÖNETİYORUZ" şeklindeydii. Ve böyle onurlu politiikayı savunanların ne hainliği ne faşistliği ne de insanlığı kalmıştı.
Ama Allah'a şükür böyle şeylerin görülmesi gerçekten çok güzel gelişme. İnşallah onurumuz ve gururumuz artık savunulabilir......

Tek Kelime soylucem,ßen önceden ßaşbakanımıza sadece sempati duyarken, Şuan Çok sevıyorum..çünkü ıllardır oLan suskunluğa bır son verdi..AYAKTA ALKIŞLIYORUM..ayrıca Ole parlementoya Şekil yada posta koyabılcek biri değil..Çünkü 1.ßaşbakan ve zararına olabılcek şeyı kendı Harıcınde düşünenleride var..KoLaymı ßaşbakan olmak...gaza gelmıyelım arkadaslar..olumsuz yorumlar tabıkıde olacakdır ama Olan düşüncemizide Kımse küçük görmesin..

Son düzenleme:
Haklısın Muhammet. Asıl sorun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yapılan terbiysizlik. Diğer taraftan çoğumuzun görüşü aynı, Başbakanımız Davos'u terketmeyip, Türkiye menfaaetleri için kulis yapması gerekirdi. Ama kurt bir politikacı olmadığı için acemice davranıp Davos'u terk etmekle bence hata yaptı.

aynen savaş abi Recep Tayip Erdoğan a yapılan iltifatlar yada hakaretler onun kişiliğine değil bizzat Türkiye Cumhuriyeti ne yapılmış oluyo

Peresin sesini yükselterek konuşması ne kadar yanlışsa erdoğan'ın verdiği tepki de bence çok doğru değildi.

Her ne kadar içerik olarak doğru şeyler söylese de, haması savunur tarzı ve davranışları bir politikacıdan ziyade alelade bir vatandaşın tepkisini andırıyordu.

Politika özellikle de dış politika konusunda atılacak her adımın iyi değerlendirilmesi ve tartılması gerekli...

herkesin alkış tuttuğu, helal olsun dediği davranışın bize ne gibi sonuçlar getirebileceğini de düşünmek lazım...

ımf ile oturup üç kuruşun pazarlığını yaparken, yanıbaşımızda ABD ırak ve afganistan da bir sürü cana kıyarken sessiz kalan, rusya gürcistana girdiğinde sadece aman yapma etme diyen, ama israil konusunda aslan kesilen ve filistinlilerden daha çok filistini savunan başbakanın bu tavrı, yıllardır amerikada ermeni soykırımı iddialarının senato gündemine gelmesini engelleyen, hatta gelse bile reddedilmesini sağlayan yahudi lobisinin aleyhimize dönmesine yol açacak...

terör faaliyetlerinde bulunan Hamasa destek vermek, PKK mücadelesinde "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" denmesine sebep olacak..

ve korkarım ki en kötüsü, yahudilere karşı bir nefret ve kin beslenmesine yol açacak...

umarım bunların hiçbiri olmaz...

kesinlikle katılıyorum.afganistanda ki müslümanlar hatta ırakta birçok türkmen kardeşimiz öldürülürken neredeydiler acaba neden müslüman araplar neden müslüman türkler de değil bu sert çıkışa sebep??

Hamas her ne kadar terör listelerinde 10. sırada yer alan bir terör örgütü olsa da Gazze'de yapılan seçimle öyle yada böyle iktidara secimle gelmiş siyasi bir irededir. İsrail ile de savaş halindedir. Öncelikle hamasın terör örgütlüğü nerden geliyo ona bakmak lazım ülkesini ve halkını savunan bir topluluk terör örgütü sayılabilirmi ? bunu düşünmek lazım. Bu 3 aşşa 5 yukarı kurtuluş savaşı gibi değilmi ortada işgalci bir ülke var onun karşısında da bu işgale karşı savaşan bir örgüt var ve diyorki "ben israilin varlıgını kabul etmiyorum" Tıpkı kurtuluş savaşında Bizim işgalleri kabul etmeyip savaştığımız gibi sonra meclısı kuruyor sonra meclısı işgal ediliyor falan filan ..
Eğer ülkesini savunan Mustafa Kemal ve arkadasları da savaşı kaybetseydi Teröristmi olacaktı ?
Yada ABD ırak ve afganistan'ı işgal ettiğinde taliban diye bir gurup yine işgalci devlete karşı ülkesini savunuyordu yada ırak halkı ama onlarda terörist ilan edildi
Şimdi ALLAH korusun ama Birileri gelip Vatan topragını işgale kalkışsa bizde gerekırse kazmayla küreklede olsa bu işgale karşı koysak ülkemizi savunsak terörist mi olacaz?

Bu arada 11 Eylül kim tarafından yapılırsa yapılsın teör eylemidir o ayrı 1 konu ama öncelikle terör ne terörist kim bu önemli değil mi?

Pkk bir terör örgütü neden çünkü bir ülkesi yok Bizim topraklarımızda insan öldürürp pay istiyo ve avucunu yalıyo ama hamas kendi topraklarını korumaya çalışıyo buna terörist demek ne derece doğru bilemiyorum.
Yanlış anlamayın bunları hamas yada elinde silah olan herhangi birini savunduğum için söylemiyorum ve terörü hepimiz çekiyoruz o konuda kelam etmeye bile gerek yok herkez ne lanet 1 sey oldugunu zaten biliyo

Şimdi gelelim Başbakanın çıkışınaa

Öncesinde İsrail neden bu saldıırıya başladı buna bakalım

İsraille hamas arasında ateskes vardı ve hamas bu ateskes anlasmasına uymadı israil e füze atmaya dvm etti israilde yakın zamanda seçim olacağı içinde saldırıya geçti seçim propagandası için insanları öldürdü.

Bence Başbakanın uslubu yanlış olsa da koyduğu tepki doğrudur. Ortadoğu denen bölgede Türkler herzaman önemli rol oynamış , Savaşmış bir millet ve bu milletin başbakanında bu konuda an az herkez kadar söz sahibi olmak istemesinden doğal başka birşey beklenemez.

BU tartışmayı izlerken aklıma İsmet İnönünün Lozan konferansına gidişi ve yaşadıkları geldi aklıma Orda da işgalciler bir masanın başına oturup ahkam kesmiş aşşalamaya kalkmışlardı

Bu çıkış bize ne getirir ne götürür şu an bunu bilmek zor gelecek günler bunu bize gösterecek Ama Türkiye Cumhuriyeti ne mısır'a benzer ne de başka bir ülkeye bizim devlet adamlarımıza aynı şekilde

Batı yüzyıllar boyunca ortadogu dediğimiz böleyle uğraşmıştır Ve karşılarında hemen her seferinde öyle yada böyle Türkler olmuştur sonucu ne olursa olsun Başbakanın yaptıgıda bunu hatırlatmaktır sadece

Ha orda ben olsaydım şunu söylerdim
--siz gazzedeki sivil halkı hamasın teröröist faliyetleri için öldürüyosunuz biz 30 yılda 30.000-40.000 insanımızı kaybettik ama gidip Irakın kuzeyindeki sivil halkı öldürmüyoruz terörle böyle mücadele edilmez buyrun gelin Türk ordusundan der alın -- derdim

Son düzenleme:
Geri