Davos zirvesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplantıyı terkedince şimdi bölgede söz sahibimi olduk acaba?peki bu söz sahipleri çuvalı geçirdiklerinde nerdelerdi?türkmenlerin soyu tüketilirken nerdeler?,kuzey ırakta burnumuzun dibinde kürt devleti kuruldu neden çıkmıyo o ses?devlet olarak tanımadığın, elçilik bile açmadığın ermenistana giderekmi söz sahibi olacaksın?, yoksa kuzey ıraktaki yine tanımadığın sözde kürdistan yönetimine temsilci göndererekmi?
Bunlar boş işler.

Bende çok arzu ediyorum osmanlı dönemindeki gibi güçlü olalım.bende istiyorum dirayetli bir liderimiz olsun her konuda aynı çizgisini korusun.ab ye girebilmek için olur olmaz yasaları çıkartan bu başbakan değilmi?,inciğimize cinciğimize karıştıran bu insanları bu kadar cesaretlendiren bu başbakan değilmi?

Koysunya hadi avrupa parlementosuna bir posta.dönsün yüzünü doğuya.madem amacı bu mezopotomyada söz sahibi olmaksa?türki cumhuriyetlerle, rusyayla, çinle ittifak kursun.avrupa dediğin tek dişi kalmış canavar Mehmet Akif in dediği gibi.zaten bittiler.tarihi ipek yolunu yeniden canlandırsınlar.bütün doğal zenginlikler hep burda.hadi buyursun yapsın.
ha burdan çıkan spnucu söyleyim yerel seçimler için oy avcılığı oldu bu.belki bunu hesaplayarak yapmadı yada bukadarını hesaplamadılar.ama günlerdir bunun altyapısını zaten oluşturdular.

Bu israilin başbakanı saldırılar başlamadan 1 hafta önce kimle görüştü sanıyosun? ben diyim RTE ile.peki aynı gün israil dışişleri bakanı kimle görüştü? ben söyleyim hüsnü mübarekle.
bilmem anlatabildimmi?şimdi bu feryadın nedenini.

Salim abi sen merak etme abi göreceksin bu ülke için arzu ettiğin herşey gerçekleşecek İnan senin istediğin gibi ipek yolu tekrar canlanacak Bir yerden başlamak gerekiyordu oda bu Davos zirvesi oldu Artıkkimseye boyun eğmeyen bir türkiye güçlü bir türkiye geliyor Bu olaylar Iraka girmeye çalışan amerikan askerlerine teskere vermeyerek başladı

Şimdide israil payına düşeni aldı Bunun bir karşılığı mutlaka vardır ama bu işler böyle aman ambargo olur aman turistleri gelmez vay ticareti keserler bence bunlardan korkmadan dik durmaya devam etmeliyiz

Aslında direk konuyla alakalı değil belki ama dolaylı yollardan bağlı bir konuya gireceğim.burda bu konu için yorum yapan herkesin lütfen okumasını istiyorum;
ben 34 yaşındayım ve 80 ihtilalinden bu yana birçok siyasi gelişmeyi yarı çocuk yarı gençlik halimle gördüm, duydum yaşadım.oldu bitti iran-ırak savaşı vardı, israil-filistin mücadelesi vardı (çocuktum ozaman ama siyah beyaz dönemde trt de bir görüntü vardı hiç aklımdan çıkmaz, israilli birkaç asker filistinli bir genci tutmuş bir başka asker taşla kollarına vurup kemiklerini kırıyordu, bir başka görüntüde tankın önünde duran ve sonra akıbeti belli olmayan!!! filistinli genç), Afganistan-rusya, hindistan-pakistan, araistan-kuveyt v.s v.s.

Dikkat ettinizmi hep müslümanlar müslümanlara kırdırılıyor yada başkaları müslümanları eziyor. nerede bir fakirlik, yoksulluk, açlık, garinablık, sadeke kültürü, işte ne bilim bir kamyon kasasına doluşmuş 150 insan falan gibi manzarakar hep öüslüman ülkerede vardır.

neden bir avrupada amerikada uzak doğuda yoktur bu.???Yahu en son din en güzel din en temiz din bizim dinimiz değilmi?herşeyin en güzelini bizim dinimiz emretmemişmi? peki nedir bu vaziyeti halimiz?

Afganistan 1. dünya savaşında Türkiyeye maddi yardım yapacak kadar güçlü ve zengin bir ülkeydi.şimdiki halien bak.bu araplardaki birbirini sırttan vurma para için herşeyini satma ve en önemlisi yalaka ve sadaka kültürü olduğu sürece bi halt olmaz afedersiniz ama.teşekkürler.

yapılan hareket iyi yada kötü abicim ben bu ülkede sadece birşeyi çok iyi biliyorum. Gündem değiştirmek için piyonda biziz oyuncu da... Daha geçen gün her gün tecavüz cinsel istismar vs olayları vardı sonra ergenekon olayı ciddileşti vs benzine elektriğe suya doğal gaza ekmeğe ıvıra zıvıra zam gelir ama gündem de farklı bir konu oluşu verir noldu ekonomik kriz vardı hani yağdılar estiler gürlediler bakın kimler işsiz kaldı kimler kriz yüzünden babasız kaldı Allah bilir bu ortam zengini daha zengin fakiri daha fakir hatta bitik duruma getirdi ama ben yine de CENNET ÜLKEMİ ÇOK SEVİYORUM ve hatta NE MUTLU TÜRK' ÜM DİYENE diyorum ama yönetenler mi ? ....

bu arada bu yazdıklarımın konuyla alakası olmaya bilir belki ama ben artık ülkeyi yönetenlere de güvenemiyorum

Son düzenleme:
dik duruşu taktir edilmeli ama hala duygularına hakim olamıyor.

avrupalılar siyaseti yemiş yutmuştur bir fransızla yada bir ingilizle aynı ortamda aynı söylemi yapsa altüst te olabilirdi siyasette söylenecek laflar duyguyla değil mantıkla söylenmeli ve arkasında durulmalı.evet benim sizin berberin bakkalın kasabın hepimizin hoşuna gitti ama diplomatik çevrelerde siyasette duyguyu kimse sallamaz zaten emin olun duygu bu işlerin içinde olsa dünyada savaş olmaz.

ama dik duruşunu alkışlıyorum.

İşin özüne balkılmalı yapılması gereken yapılmışmıdır.:confused:
Bir de bunun aksini düşünelim böyle olmuş olsaydı yapılan yorumların gidişatı çok daha farklı düzeyde seyrederdi.
Diplomatik hata olabilir buda bana göre fazla önem arz etmiyor zaman, zaman kural dışı harket etmeninde yaralı getirilride olabiliyor.
Özür konusuna gelince Bizim kara gözümüze ,kara kaşımıza değil tsk ileyapılan 180 milyon dolarlık sözleşmelere yapılmıştır. Yapılan eylem millet onuru için yapıldığıdan takdir ediyorum.

İsraili bende kınıyorum masum sivilleri katlettiği için. Sadece tek soru geliyor aklıma. Peki daha ırakta ölen 1.5 milyon müslüman genç, yaşlı, çoluk, çocuk ve kadının kanı daha soğumadı ama hafızam beni yanıltmıyorsa bizim başbakan bu katliamı yapan abd'ye hiç böyle sert çıkışmadı zamanında :confused:. Bu işte bi aciplik var, düşünüyorum ama söyleyemiyorum....

çok haklı ortaya koyulmuş bitavırdır .. Başbakanımızı Sonuna kadardestekliyorum..

İsraili bende kınıyorum masum sivilleri katlettiği için. Sadece tek soru geliyor aklıma. Peki daha ırakta ölen 1.5 milyon müslüman genç, yaşlı, çoluk, çocuk ve kadının kanı daha soğumadı ama hafızam beni yanıltmıyorsa bizim başbakan bu katliamı yapan abd'ye hiç böyle sert çıkışmadı zamanında :confused:. Bu işte bi aciplik var, düşünüyorum ama söyleyemiyorum....

o konuya girmeyeyim dedim sen tuttun çektin pkk dan dolayı şehit olan kendi insanımız içinde böle yurt dışında kavga ettiklerini hatırlamıyorum.

seçim yatırımı bile olsa güzeldi. bide kafayı çaksaydı tam olurdu. :)

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=177008 burdan alıntı yapılmıştır.

Cumhurbaşkanı Peres ile Başbakan Erdoğan arasında geçen telefon konuşması şöyle:

Peres; Dostlar arasında böyle şeyler olur, bugün olanlar için son derece üzgünüm. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Başbakan olarak size olan saygım ve takdirim hiçbir zaman değişmedi.

Erdoğan; Tabii her şeyden önce dostlar kendi aralarında şüphesiz ki tartışma yaparlar, ama uluslararası bir toplulukta böyle bir kabile lideriyle değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideriyle yüksek sesle böyle konuşulmaz.

Peres; Sesimi yükselttim. Zira arkadaşlarım sesimin az çıktığını ve anlaşılamadığını söylerler. Bunun, (sesimin yüksek çıkmasının) Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyla ilişkimle hiçbir ilgisi yoktur. Bugün olanlar için üzgünüm.

Erdoğan; Biraz sonra bir basın toplantısı yapacağınızı duydum.

Peres; Bugün değil, yarın.

Erdoğan; Yarın yapacağınız basın toplantısında şu anki samimi duygularınızı açıklayabilirseniz, öyle zannediyorum ki bu sıkıntı bir ölçüde giderilmiş olur.

Peres; Elbette bu söylediklerimi basına da (Publicly) aynen ifade ederim.

Erdoğan; Telefonunuz için teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanı.

Peres; Ben de size teşekkür ediyorum iyi yolculuklar dilerim.

Geri